ΠΑΟΚ: Την έπαθε με τον Δώνη, όχι και με τον Άρνεσεν

ΠΑΟΚ: Την έπαθε με τον Δώνη, όχι και με τον Άρνεσεν

Το… πάθημα με τον Γιώργο Δώνη, έγινε μάθημα για τον Ιβάν Σαββίδη, που δεν θα πληρώσει «ένα σκασμό λεφτά» ως αποζημίωση στον Φρανκ Αρνεσεν. 

ΠΑΟΚ: Την έπαθε με τον Δώνη, όχι και με τον Άρνεσεν

Το μεγάλο ποσό, που δόθηκε ως αποζημίωση στον Έλληνα προπονητή, μετά το επεισοδιακό «διαζύγιο» το 2013, έκανε πιο «σοφό» τον Ιβάν Σαββίδη. Εκτοτε, απαίτησε άπαντες να είναι πιο προσεκτικοί στις συμφωνίες, που υπογράφονται προκειμένου να μην την ξαναπατήσουν σε θέματα αποζημιώσεων.

Βασικά, ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη, αποφεύγει να προχωράει σε συμφωνίες με πολυετή «κλειστά» συμβόλαια, όταν αυτά συνοδεύονται με μεγάλα οικονομικά ποσά. Στα περισσότερα, αν όχι όλα, μπαίνει πάντα ο σχετικός όρος δικαιώματος της ΠΑΕ, να ενημερώσει την συμβαλλόμενη πλευρά, μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, για το αν επιθυμεί να συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Στην περίπτωση του Φρανκ Αρνεσεν, που υπέγραψε για 1+2 χρόνια συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, η καταλυτική ημερομηνία είναι η 31η Μαρτίου, ενώ για να μην αδικούμε και την προηγούμενη ηγεσία της ΠΑΕ, ανάλογος όρος υπήρχε και στο συμβόλαιο με τον Δώνη.

Όμως, ο ΠΑΟΚ στην περίπτωση του Ελληνα προπονητή, τον προσπέρασε για να φτάσουμε στο «διαζύγιο» και στη μεγάλη αποζημίωση, καθώς ο Δώνης και οι συνεργάτες του διεκδίκησαν δικαστικά και εισέπραξαν χρήματα και για το υπόλοιπο χρόνο του συμβολαίου του.

Σε σχέση, λοιπόν, με τον Δώνη, πληρώθηκαν πολύ λιγότερα χρήματα, πχ. όταν λύθηκε το συμβόλαιο του Χουμπ Στέφενς, ενώ και ο Φρανκ Αρνεσεν θα πάρει ως αποζημίωση μόνο τα δεδουλευμένα χρήματα τριών μηνών μέχρι την 31η Μαΐου.

 

Best of internet