Κυριακίδης: «Κάτι χρωστάμε στην ΑΕΚ»

Κυριακίδης: «Κάτι χρωστάμε στην ΑΕΚ»

Απόστολος Παγώνης
Κυριακίδης: «Κάτι χρωστάμε στην ΑΕΚ»

bet365

Ο Παύλος Κυριακίδης μίλησε στο Gazzetta.gr για την μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ και το ξέσπασμα των ποδοσφαιριστών του Ηρακλή στα αποδυτήρια της Τούμπας. Ο μεσοεπιθετικός του Γηραιού αναφέρθηκε στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά και στον Νίκο Παπαδόπουλο.

Ο Παύλος Κυριακίδης εκ' των πρωταγωνιστών της μεγάλης νίκης του Ηρακλή επί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας κατέθεσε τις σκέψεις του με αφορμή το χθεσινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Αρχικά μίλησε για τις διαφορές των δύο ομάδων και το σπάσιμο μιας παράδοσης που κρατούσε τα τελευταία 13χρόνια. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός αρχικά είπε τα εξής: «Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας έδωσε κάτι παραπάνω από τους τρεις βαθμούς της νίκης. Από σήμερα κιόλας πρέπει να ξεχάσουμε το ματς της Τούμπας και να στρέψουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι του Σαββάτου (20/2) με αντίπαλο την ΑΕΚ που είναι εξίσου δύσκολο. Η νίκη ήταν καλή για τον κόσμο μας και θα αφήσουμε τους φιλάθλους μας να την χαρούν περισσότερο απ' ότι εμείς. Μέσα στο γήπεδο δεν φαίνονται τα μπάτζετ των δύο ομάδων. Δείξαμε ότι μπορούμε κι εμείς να κάνουμε πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο Είναι μια νίκη γοήτρου. Καταφέραμε να σπάσουμε μια αρνητική παράδοση που κρατούσε τα τελευταία 13 χρόνια μέσα στην Τούμπα».

Ποιο ήταν το πλάνο του προπονητή και τι σας είπε λίγο πριν βγείτε στον αγωνιστικό χώρο;

«Από την πρώτη στιγμή που πήγαμε στο γήπεδο και μας μίλησε ο κόουτς έδειχνε ότι το πίστευε πάρα πολύ. Το βλέπαμε στα λόγια του, στο πρόσωπο του. Αυτό ήταν που πέρασε στους παίκτες και μας έκανε να το πιστέψουμε ότι μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα . Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας».

Περιμένατε ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα σας χειροκροτήσουν;

«Κανένας δεν περίμενε το χειροκρότημα από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα. Ήταν μια όμορφη στιγμή. Με τέτοιες κινήσεις μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μια κίνηση με θετικό αντίκτυπο εύχομαι όλοι οι υγιείς φίλαθλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ γιατί όλες οι ομάδες δεν μπορούν να κερδίζουν».

Ο Ηρακλής με βάση τα αποτελέσματα που έχετε φέρει δείχνει ν' αποδίδει καλύτερα στα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδι;

«Όταν παίζεις με θεωρητικά δυνατούς αντιπάλους είσαι πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου. Σε τέτοια παιχνίδια όπως ο ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας Τρίπολης φαίνεται πως ανταποκρινόμαστε καλύτερα, σε σχέση με τους θεωρητικά εύκολους αντιπάλους όπου δυσκολευόμαστε περισσότερο».

Ο Ηρακλής είναι ομάδα του προπονητή;

«Ο προπονητής από πέρσι μας έχει δείξει απεριόριστη εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά γιατί είμαστε ο ίδιος κορμός κατά 70%. Νομίζω ότι όλοι μας το έχουμε στο μυαλό μας να παίζουμε και για τον κόουτς μας γιατί μας πίστεψε και μας κράτησε στην ομάδα και αυτός μας στηρίζει καθημερινά».

Μέχρι που φτάνει το ταβάνι του φετινού Ηρακλή;

«Η φετινή χρονιά είναι χρονιά προσαρμογής. Η ομάδα έλειπε 4-5 χρόνια από την μεγάλη κατηγορία και στηρίχθηκε στα παιδία που την ανέβασαν στην Superleague. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν είχαμε εμπειρίες από την κατηγορία. Μετά από κάθε νίκη λένε διάφορα ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι ότι πάμε για πεντάδα. Οι στόχοι μας δεν φτάνουν τόσο ψηλά για φέτος. Έχουμε χαμηλά το κεφάλι, χαμηλά την μπάλα. Έχουν μείνει οχτώ παιχνίδια και θα κοιτάξουμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς και να τερματίσουνε όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία. Αυτό θα είναι το καλύτερο για μας και τον Ηρακλή».

Επόμενος αντίπαλος η ΑΕΚ, μια ομάδα που έχετε αντιμετωπίσει ήδη τρεις φορές γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες.

«Με την ΑΕΚ παίξαμε τρία παιχνίδια και σε δύο αναμετρήσεις γνωρίσαμε βαριές ήττες. Στο παιχνίδι του Πρωταθλήματος ήμασταν σε κακή ημέρα ήρθαν έτσι οι συγκυρίες και ήρθε η ήττα. Στα παιχνίδι του Κυπέλλου δεν ήταν πολύ καλύτερη από εμάς είχε και την τύχη με το μέρος της και πήρε την πρόκριση. Πρέπει να το δούμε αυτό το παιχνίδι διαφορετικά, ότι πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να κερδίσουμε αυτή την ομάδα που μας έχει πληγώσει τόσο πολύ φέτος. Δεν μιλάω για εκδίκηση πρέπει όμως να βάλουμε και λίγο τον εγωισμός μας γιατί σε τρία παιχνίδια έχουμε δεχθεί 10 γκολ από την ΑΕΚ και αυτό δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα μας ως ομάδα».

Για τον κόσμο και την συμπαράσταση που έχετε από το ξεκίνημα της χρονιάς;

«Ο κόσμος από πέρσι που τον έχουμε φέρει και πάλι στο γήπεδο είναι κοντά μας και μας στηρίζει. Είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, όμως ήταν πάντα στην κερκίδα και στήριξε την προσπάθεια μας. Μετά την νίκη επί του ΠΑΟΚ περιμένουμε αρκετό κόσμο στο Καυτανζόγλειο Πέρσι στην Β' Εθνική όταν αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ είχε το γήπεδο 20.000 φιλάθλους. Κάτι ανάλογο περιμένω και το Σάββατο (20/2) για κάνουμε μια ακόμα νίκη και να τους την αφιερώσουμε».

Ποια είναι η άποψη σου για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας;

«Τα παιδιά που επιλέχθηκαν από την διοίκηση και τον προπονητή, τα έχουμε βοηθήσει προκειμένου να μπουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Ο Λεοζίνιο ήδη έχει παίξει σε δύο παιχνίδι και έχει δείξει την αξία του. Οι άλλοι δύο ταιριάζουν στην φιλοσοφία της ομάδας και θα βοηθήσουν όταν κληθούν να παίξουν».

Ήταν η καλύτερη φωτογραφία αυτή που βγάλατε ως παίκτες του Ηρακλή μετά από νίκη;

«Είναι μετά από αγώνα γεμάτο πίεση και ένταση αυτή η φωτογραφία και αποτυπώνει το ξέσπασμα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα