Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 1-2 (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 1-2 (vid)

bet365

Εκπληκτική και στο Etihad η Τότεναμ, επικράτησε 1-2 της Μάντσεστερ Σίτι και έστειλε νέο μήνυμα τίτλου σε όλη την Premier League.

Τη μέρα των γενεθλίων του και του Αγίου Βαλεντίνου ο Κρίστιαν Ερικσεν έκανε δώρο ίσως το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του στους Spurs. Ο Δανός playmaker πέτυχε στην κόντρα το winner σε βάρος της Σίτι στο Μάντσεστερ με το οποίο η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο βρίσκεται πλέον στο -2 από την κορυφή, όπου ακόμα βρίσκεται η Λέστερ. Δύσκολα τα πράγματα για τους Citizens που 12 αγωνιστικές πριν το φινάλε βρίσκονται στην 4η θέση και το -6 από το Νο1.

Πολύ κλειστό ήταν το ματς στο πρώτο μέρος, με την Σίτι να έχει περισσότερο επιθετική πρωτοβουλία, όμως η Τότεναμ όταν έπαιρνε την μπάλα είχε τον τρόπο να την κρατήσει. Στο 10' μετά το κόρνερ του Σίλβα ο Φερνάντο πήρε την κεφαλιά όμως το αριστερό του Αγουέρο μέσα από την περιοχή έφυγε ψηλά και έξι λεπτά αργότερα ο Σίλβα έκανε το γύρισμα από αριστερά αλλά το πόδι του Ντεμπελέ έσωσε τους φιλοξενούμενους. Η Σίτι προσπαθούσε να βάλει το γκολ που θα τις ενεργοποιούσε για τα καλά τις ελπίδες για τον τίτλο, όμως στο 24' ο Ρόουζ έβαλε καθοριστικό μπλοκ με το στήθος στο βολέ του Στέρλινγκ. Η Τότεναμ είχε καταφέρει να περιορίσει σε λίγες φάσεις την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι και η ίδια φάνηκε στο 28' με το σουτ εκτός περιοχής του Ερικσεν να διώχνει δύσκολα ο Χαρτ. Με την Σίτι πιο τολμηρή, το πρώτο μέρος έφυγε χωρίς γκολ.

Στο δεύτερο μέρος δεν γινόταν να μείνουν και οι δύο ομάδες τόσα προσεκτικές. Στο 49' μετά το σουτ του Τουρέ η μπάλα κόντραρε και πήγε στον Αγουέρο που από καλή θέση την έστειλε ψηλά και στο 54' η Τότεναμ άνοιξε το σκορ. Μετά τη σέντρα του Ρόουζ ο Στέρλινγκ φάνηκε να βρίσκει την μπάλα με το χέρι όντας γυρισμένος, όμως ο Κλάτενμπεργκ έδειξε τη βούλα και ο Κέιν νίκησε τον Χαρτ με εκτέλεση στο κέντρο της εστίας (0-1). Οι Λονδρέζοι έφτασαν τα 5 κερδισμένα πέναλτι φέτος και έχουν από πάνω μόνο την Λέστερ (10).

Δύο λεπτά αργότερα η Σίτι βρέθηκε εκατοστά κοντά στην ισοφάριση. Ο Τουρέ εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς. Στο 66' ο Πελεγκρίνι αποφάσισε να ρισκάρει και έβαλε τον Ιεανάτσο στη θέση του Φερνάντο για να δικαιωθεί μόλις 8 λεπτά αργότερα. Ο Σίλβα έβγαλε τον Κλισί στα αριστερά, ο Γάλλος μπακ γύρισε στο πέναλτι και ο Νιγηριανός επιθετικός με τρομερό τελείωμα στο παραθυράκι έκανε το 1-1. Σε εκείνο το σημείο φάνηκε ότι η Σίτι παίρνει το πάνω χέρι και στο 78' το δυνατό σουτ του Τουρέ έδιωξε με γροθιές ο Γιορίς, όμως πέντε λεπτά μετά το Etihad πάγωσε.

Ο Λαμέλα -είχε μπει στο ματς δύο λεπτά πριν- έφυγε στην κόντρα και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Οταμέντι για να βγάλει τετ-α-τετ τον Ερικσεν με τον Χαρτ. Ο Δανός δεν λάθεψε και έγραψε το 1-2 το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος παρά την ευκαιρία του Σίλβα στο 94' χαρίζοντας στην Τότεναμ το δικαίωμα να είναι διεκδικήτρια του τίτλου.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί (75' Κολάροφ), Φερνάντο (66' Ιεανάτσο), Φερναντίνιο, Τουρέ, Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Βίμερ, Ρόουζ, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Ερικσεν, Ντέλε Αλι (81' Λαμέλα), Σον (72' Κάρολ), Κέιν (89' Τσαντλί).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα