Ολυμπιακός: Το αήττητο έφυγε, τα χαμόγελα έμειναν κι οι προκλήσεις είναι μπροστά!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ολυμπιακός: Το αήττητο έφυγε, τα χαμόγελα έμειναν κι οι προκλήσεις είναι μπροστά!

bet365

Ο Ολυμπιακός που πίεζε την ΑΕΚ ακόμη και με 9, η πρόκληση του Europa League κι η υποκρισία του «50-50».

Αναγκαζόμαστε να έχουμε ένα ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός και το ποδόσφαιρο να περνά σε δεύτερη μοίρα.

Οι απειλές του Δημήτρη Μελισσανίδη κι η διαιτησία μπήκαν για ακόμη μια φορά στο μάτι του κυκλώνα. Μόνο που τώρα είναι «όλα καλά» μιας και νικητής δεν είναι ο Ολυμπιακός.

Συγχωρέστε με για τον πρώτο πρόσωπο στην παρακάτω πρόταση αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: «Για διαιτησία δεν μίλησα και δεν θα μιλήσω ούτε τώρα».

Πάμε στο διά ταύτα.

Σε στιλ... τρολαρίσματος οι ΑΕΚτσήδες λένε «να είχατε ομάδα, να κάνατε μεταγραφές το Γενάρη να μας νικούσατε».

Μα το έκανε ο Ολυμπιακός. Και αν δεν νικήσε, δεν θα έχανε αν το ματς τελείωνε ακόμη και με 11 - 10 παίκτες.

Η διαφορά ποιότητας των «ερυθρόλευκων» φάνηκε. Στο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν έκανε τελική. Ούτε ο ΠΑΟΚ είχε κάνει στο Καραϊσκάκης. Η άμυνα του Σίλβα για τρία ημίχρονα δεν είχε κάνει τον Ρομπέρτο να... ιδρώσει.

Όμως, ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο δημιουργικός έχοντας απέναντί του στόπερ όπως ο Άρθο κι ο Κολοβέτσιος. Δεν θέλουμε να μειώσουμε το αμυντικό δίδυμο της Ενωσης, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη κινητικότητα από τη μέση και μπροστά.

Με το που ξεκινάει το ημίχρονο έρχεται η αποβολή του Μποτία. Μια αποβολή που... βοήθησε την ομάδα του. Από εκείνο το σημείο, αν κι οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να είναι πιο επικίνδυνοι, αν κάποιος έπρεπε να ποντάρει ποιος θα σκοράρει, τα λεφτά του θα τα έσπρωχνε στον Ολυμπιακό. Ήταν η εικόνα του ματς τέτοια, που δεν σε έκανε να πιστεύεις ότι θα σκοράρει η ΑΕΚ. Ο Κασάμι, ο Μαζουακού, ο Ιντέγε, ο Μιλιβόγεβιτς, ο Ομάρ, ο Ντουρμάζ ήταν γύρω-γύρω από την περιοχή συνεχώς.

Τελικά, γκολ δεν μπαίνει από τους «ερυθρόλευκους» κι ο Πογιέτ βλέπει τις αλλαγές του Μπουονανότε-Βάργκας να παίρνουν το ματς. Από το πέναλτι. Και μετά; Οι 9 «ερυθρόλευκοι», 8 για την ακρίβεια έτρεχαν, πίεζαν και προκάλεσαν καρδιοχτύπια στους αντιπάλους. Ε, αυτό από μόνο του θα πρέπει να προβληματίσει τους ΑΕΚτσήδες, που καλά έκαναν και πανηγύρισαν αλλά ας δούμε και την ουσία: Ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε την ήττα σε κανένα δευτερόλεπτο του αγώνα. Το έδειξε η κίνηση του Ρομπέρτο στη μανούρα που έγινε.

Και το τρελό; Θα μπορούσε να είχε φύγει από το ΟΑΚΑ με το «Χ» ο Ολυμπιακός. Το φάουλ που γίνεται στον Τσόρι μερικά μέτρα από την περιοχή συνοδεύεται από το σφύριγμα της λήξης. Φανταστείτε να είχε γίνει μερικά δευτερόλεπτα πιο πριν...

Όπως και να έχει, το αήττητο δεν υπάρχει πια. Επρεπε να περάσουν 22 αγωνιστικές για να χάσει ο Ολυμπιακός! Ε, και; 16 βαθμούς είναι μπροστά, είναι η μόνη ελληνική ομάδα που παίζει στην Ευρώπη και κυνηγάει και το νταμπλ.

Την άλλη εβδομάδα θα πρέπει στις Βρυξέλλες να γίνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League. Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί.

Και κάτι ακόμη για να το κλείσουμε: Φράσεις του στιλ: «στα Φιλαδέλφεια θα παίζετε με 10, με 9, με 8», «καλά να πάθετε» και άλλες τέτοιες ατάκες που βγαίνουν από χείλη «υγιών» ανθρώπων και μυαλών που τόσα χρόνια ονειρεύονται ένα «καθαρό ποδόσφαιρο», «50-50» και το καρπούζι μοιρασμένο στη μέση, αποδεικνύουν (και με αυτόν τον τρόπο) ότι η επανάσταση μπορεί - και πρέπει - να γίνεται αρκεί να μας φτάνει σε εμάς. Μετά... ουπς, όλα τούμπα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα