Το 50-50, η διαφορά της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και το αήττητο!

Το 50-50, η διαφορά της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και το αήττητο!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Το 50-50, η διαφορά της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και το αήττητο!

bet365

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει γα το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού, την μεγάλη νίκη της ΑΕΚ, την 50αρίσια διαιτησία, τον Ολυμπιακό που δεν το αντέχει, την διαφορά της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό, όπως και το αήττητο πρωτάθλημα, που το έχει καταφέρει μόνο η ομάδα του Μπόμπεκ!

Eίδα το ντέρμπι και πραγματικά πρέπει να πω ότι εκτός από την ΑΕΚ που πέτυχε μία μεγάλη νίκη, ήταν ένα σημαντικό βήμα για το ποδόσφαιρο. Είδαμε έναν διαιτητή, τον Καλογερόπουλο, που μέχρι τώρα όποτε έπαιζε τον Ολυμπιακό τον πήγαινε πρίμα (πέρυσι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, φέτος με το πέναλτι που έδωσε στον Φιμπόγκασον στο ματς με τον Πανθρακικό) στο συγκεκριμένο παιχνίδι να κάνει μία πολύ καλή διαιτησία σχεδόν αψεγάδιαστη. Να δίνει, ότι ακριβώς βλέπει. Και οι τρεις κόκκινες κάρτες είναι ολόσωστες και το πέναλτι σωστό είναι (ο Μιλιβόγεβιτς σηκώνει το χέρι του και κόβει την πορεία της μπάλας) και η μοναδική κουβέντα γίνεται για το αν μπήκε πιο νωρίς στην περιοχή ο Βάργκας στην εκτέλεση του πέναλτι του Μπουονανότε.

Τα replay δεν μας διαφωτίζουν, αλλά αν προσέξετε στα περισσότερα πέναλτι που εκτελούνται παντού 9 στις 10 φορές οι παίκτες μπαίνουν στην περιοχή πριν εκτελεστεί. Κανένας διαιτητής δεν εφαρμόζει πιστά στον κανονισμό. Από κει και πέρα, νομίζω ότι στο 29' θα μπορούσε ο Καλογερόπουλος να δώσει και ένα ακόμα πέναλτι στην ΑΕΚ σε ανατροπή του Σουκουλίνι από τον Μασουακού. Αλλά η γενική του συμπεριφορά ήταν ότι ήθελε να παίξει 50-50 και εγώ αυτό κρατάω.

Η διάθεση που έχει ο διαιτητής φαίνεται από τα σφυρίγματά του. Στο ντέρμπι ήθελε να κόψει το καρπούζι στην μέση και τα κατάφερε. Αυτό δεν σημαίνει ότι σβήνουμε τις …ομορφιές που έχει κάνει ο ίδιος στο παρελθόν. Απλά σήμερα με την διαιτησία που έκανε... εκτέθηκε για προηγούμενες…περίεργες διαιτησίες. Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο από την αποβολή του Μποτία (την γλίτωσε την προηγούμενη με τον ΠΑΟΚ δεν θα την γλιτώνει κάθε αγωνιστική). Η ΑΕΚ πήρε μέτρα, έπαιξε με δύο φορ και πίεσε περισσότερο. Βεβαια εκεί έδωσε χώρο και στον Ολυμπιακό, που έβγαλε κάποιες επιθέσεις, πιο επικίνδυνες από ότι όταν έπαιζε με 11. Η φάση του πέναλτι έκρινε το παιχνίδι, αφού την ίδια στιγμή έμεινε και με 9 ο Ολυμπιακός.

Η ΑΕΚ αξίζει πολλά συγχαρητήρια για αυτή τη νίκη. Η ΑΕΚ έχει μία μεγάλη διαφορά από τον φετινό Παναθηναϊκό στα δικά μου μάτια. Έχει ομαδικό πνεύμα και ψυχή και καρδιά. Τρία στοιχεία που τα είχε ο Παναθηναϊκός την πρώτη χρονιά του Αναστασίου και λίγο την δεύτερη και τα οποία δεν τα έχει φέτος. Το ντέρμπι το κέρδισε, διότι οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής και ο Πογέτ έχει φτιάξει ένα σύνολο που δύσκολα δέχεται το γκολ και βρίσκει τον τρόπο να το βάλει. Το κυριότερο; Παίζουν όλοι για την ομάδα. Και έτσι σε ένα ματς που η διαιτησία τον έπαιξε 50-50 ο Ολυμπιακός έχασε.

Όσο για τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού, τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις τα πράγματα είναι απλά. Όταν έχεις συνηθίσει χρόνια ολόκληρα το 100-0 σε ενοχλεί το 50-50. Ο Κασάμι μίλησε για καταστροφική διαιτησία. Ας ρωτήσει τους παίκτες των άλλων ομάδων πόσες φορές έχουν αισθανθεί το ίδιο και χειρότερα (σε πραγματικές αδικίες και όχι σε 50αρίσιες διαιτησίες) πολλά χρόνια τώρα σε πολλά παιχνίδια, όταν αυτός και οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν-σε βάρος τους- πρωταθλήματα.

Μάλλον δεν είμαστε γραφικοί όλοι εμείς που λέμε ότι αν οι διαιτητές είχαν όλο τον χρόνο την διάθεση να παίξουν 50-50 θα βλέπαμε άλλο πρωτάθλημα από αυτό που βλέπουμε. Για να πω ότι κάτι αλλάζει στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να δω 50αρίσιες διαιτησίες, όταν δεν έχει κριθεί το πρωτάθλημα. Σήμερα ας πούμε ότι έγινε ένα βήμα.

Μετά την ήττα του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός παραμένει η μοναδική ομάδα που πήρε αήττητο πρωτάθλημα, με προπονητή τον Μπόμπεκ. Αυτό το ρεκόρ κρατάει γερά, παρότι και φέτος στον Ολυμπιακό είχαν «σκυλιάσει» για να το ισοφαρίσουν.

*Η ομάδα παίζει στα Γιάννενα μετά από τον αποκλεισμό-σοκ από το Κύπελλο και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση, αλλά και τις επιλογές του Στραματσόνι, που από εδώ και πέρα θα ετοιμάσει την ομάδα για τα play off, αλλά και ενόψει της νέας χρονιάς. Και επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνετε και λέτε διάφορα μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο το ξαναλέω. Αλλο τα χάλια της ομάδας μου, άλλο τα όργια που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ότι κάποια ομάδα είναι χάλια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την ...."πιστολιάζουν" συχνά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.