Τα ερωτήματα κι οι «ποδοσφαιρικές» λύσεις

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τα ερωτήματα κι οι «ποδοσφαιρικές» λύσεις

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta περί Παναθηναϊκού, φέρνοντας κι ως παράδειγμα τον Ολυμπιακό!

Μπορεί να κάνω εγώ λάθος, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει σωστή ανάλυση των προβλημάτων του Παναθηναϊκού.

Διαβάζω τα πρωτοσέλιδα αυτού του διημέρου, αλλά και τις αρθρογραφίες και παρατηρώ π.χ. αναφορές σε έλλειψη προσωπικοτήτων στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Συγνώμη, αν δεν είναι προσωπικότητες τόσο έμπειροι παίκτες, όπως ο Εσιέν (πρώην Τσέλσι, Μίλαν και Ρεάλ), ο Πράνιτς (τρία χρόνια στην Μπάγερν), ο Πέτριτς (τόσα χρόνια σε Γερμανία κι Αγγλία), ο Σέρχιο Σάντσεθ (τόσα χρόνια στην Ισπανία), ο Μέστο (τόσα χρόνια στην Ιταλία) κι ακόμη κι ο Ταυλαρίδης (τόσα χρόνια τη Γαλλία) κι ο εν ενεργεία Σουηδός διεθνής Μπεργκ, τότε ποιοί είναι;

Κάποια άλλα πράγματα λοιπόν δεν πρέπει να έχουν γίνει καλά. Για παράδειγμα, κάποιες επιλογές στρατηγικές, αλλά και κάποιες καταστάσεις, που κόστισαν στον Παναθηναϊκό.

Κι εν τέλει

Μήπως βγήκε εις βάρος της ομάδας η απομάκρυνση πρώτα του Νταμπίζα και μετά του Αναστασίου;

Μήπως έπρεπε να κρατήσει ο σύλλογος το καλοκαίρι τον Σίντεφελντ;

Ήταν σωστές οι κινήσεις να αποδεσμευτούν ο Ρισβάνης, που διαπρέπει στον Πανιώνιο κι ο Τριανταφυλλόπουλος;

Σε τι ωφέλησε η επανεργοποίηση κι άλλου ταλαντούχου Ελληνόπουλου, όπως ο Δώνης;

Μήπως ήταν βιαστική η πώληση του Καρέλη, που στο εγγύς μέλλον μπορούσε ενδεχομένως να πήγαινε στα ταμεία του συλλόγου υπερδιπλάσια χρήματα;

Ήταν τόσο κακός ο Νίνης (5ος Έλληνας) για να φύγει κι αυτός;

Είχε νόημα η υπερδραστηριότητα στις μεταγραφές Γενάρη μήνα; Για την ακρίβεια τέλη Γενάρη;…

Εγώ δεν παρακολουθώ από κοντά τα του Παναθηναϊκού, αλλά σαν τρίτος θα έθετα αυτά τα ερωτήματα.

Και τα γράφω αυτά, έχοντας υπόψιν μου ότι ένας από τους λόγους που ο Ολυμπιακός ξεπερνάει δύσκολες στιγμές που κι αυτός έχει κατά καιρούς, είναι ότι αναλύει σωστά και σε βάθος τα προβλήματά του. Και προσπαθεί να τα λύσει, όσο το δυνατό πιο «ποδοσφαιρικά»-χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει λάθη. Ούτως η, άλλως, κάποτε χρειάζεται να τολμάς, κάποτε να είσαι πιο συγκρατημένος.

Για παράδειγμα, φέρνοντας τον Βαλβέρδε ακόμη κι αρχές Αυγούστου, αλλά και κρατώντας τον Βαλβέρδε όταν η ομάδα βρέθηκε πέντε πόντους πίσω από την κορυφή Γενάρη μήνα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.