Η οργάνωση με Τουμπακάρη, ο ΠΑΟΚ χωρίς δεκάρι…

Η οργάνωση με Τουμπακάρη, ο ΠΑΟΚ χωρίς δεκάρι…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα όσα είδε στο Καραϊσκάκη! Την διαιτησία Δημητρόπουλου, τις υποδείξεις Τουμπακάρη αλλά και τον ακίνδυνο ΠΑΟΚ!
Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Καραϊσκάκη για να κερδίσει κάτι… Βαθμούς, ή εντυπώσεις, λίγη ψυχολογία, σίγουρα ήθελε να κερδίσει και παίκτες ενόψει του επόμενου αγώνα. Δεν έπρεπε με τίποτα να έχει άλλες απώλειες ποδοσφαιριστών…
Τελικά δεν κέρδισε σχεδόν τίποτα! Η ομάδα που πήγε με εννιά απουσίες και πολλούς πιτσιρικάδες, έχασε το ματς, δεν έκανε φάσεις και προβλημάτισε στα τελευταία 20-25 μέτρα του γηπέδου, ενώ έχασε και έναν ποδοσφαιριστή για το επόμενο παιχνίδι. Η αποβολή του Τζαβέλλα ήταν πολύ κακή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Πέμπτης κόντρα στον Πανιώνιο.
Κακή στιγμή αποτέλεσε και το γρήγορο γκολ. Για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, η πρώτη τελική του αντιπάλου εντός εστίας κατέληξε στα δίχτυα. Για πολλοστή φορά σε ματς, ότι πήγε μέσα από τους αντιπάλους… έγραψε!
Αυτό το γκολ έριξε λίγο τον ΠΑΟΚ και έδωσε αέρα σε Ολυμπιακό και διαιτητή. Ήταν φανερό ότι δεν είχαν λόγο να πιεστούν… Οι ερυθρόλευκοι είχαν κακή νοοτροπία και δεν μπορούσαν, ενώ ο Δημητρόπουλος ήθελε να φανεί 50άρισιος.
Ακόμη και έτσι την κόκκινη στον Μιλιβόγεβιτς για το χτύπημα στον Τζαβέλλα (ενώ την είδε και έδωσε το φάουλ) την έπνιξε! Από πρόθεση 100%. και ας μην έπεσε ο Τζαβέλλας που… δεν το έχει με τις βουτιές.
Στην επανάληψη όμως ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασιστικά. Κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, έφθανε με περισσότερες αξιώσεις προς την αντίπαλη περιοχή, ενώ οι ερυθρόλευκοι αμυντικοί συνέχισαν να παίζουν πολύ ψηλά!
Ήξεραν! Μελετημένο το είχαν! Σχέδιο είχαν και γνώριζαν (εκ των προτέρων) ότι και να εκτεθούν, υπήρχε… ο παίκτης με τη σημαία.
Τρεις φορές ο Τουμπακάρης (δύο με Μακ και μία με Σκόνδρα) ξεπέρασε τον εαυτό του! Το καμάρι της διαιτησίας έκανε… ανθρώπινα λάθη! Ζήλεψε τον Γεωργαράκο. Και τι έγινε; Όλα τα λάθη κατά της ίδιας ομάδας! Λογικά η οργάνωση θα τον ανταμείψει και θα τον κάνει διεθνή!
Πέρα από αυτό, στο 59΄ ο Μποτία εξασκεί τις πολεμικές τέχνες που έχει μάθει, παίζοντας γι’ αυτή την άμυνα την οποία χαρακτηρίζει η ασυλία. Η εσκεμμένη-αντιαθλητική αγκωνιά στον Μπερμπάτοφ αποτελεί ντροπή για το ποδόσφαιρο!
Ακόμη μεγαλύτερη είναι η ντροπή του Δημητρόπουλου. Που είδε! Που σφύριξε! Και που εσκεμμένα έδειξε κίτρινη στον ποδοσφαιριστή ο οποίος στη φάση άλλαξε άθλημα, «σκότωσε» τον αντίπαλο, αλλά μετά είχε την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του…
(Τώρα καταλάβαμε τι σημαίνει ερυθρόλευκος πειθαρχικός έλεγχος…).
Κάπως έτσι το παιχνίδι παίχθηκε δέκα εναντίον δέκα και με τον ΠΑΟΚ να μένει μόνο με μία τελική…
Φυσικά δεν φταίει μόνο ο Τουμπακάρης!
Ο ΠΑΟΚ που έκανε πολλά πράγματα σωστά μέσα στο γήπεδο (αμυντική οργάνωση, αλληλοκαλύψεις, αντίδραση μετά το γκολ, κυκλοφορία μπάλας) δεν είχε ΚΑΜΙΑ ενέργεια, ΚΑΜΙΑ φαντασία, ΤΙΠΟΤΑ απροσδόκητο, προς την αντίπαλη περιοχή. Η έλλειψη ποιότητας ήταν εμφανέστατη σε αυτό τον τομέα.
Παρά τις εννιά απουσίες του, ο ΠΑΟΚ στάθηκε αξιοπρεπώς, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, έπαιξε καλά στο κέντρο, είχε περισσότερη κατοχή μπάλας, αλλά… μέχρι εκεί. Φταίει πάλι ο προπονητής; Ίσως…
Μία ενέργεια! Ένας Χριστιανός… Μία ντρίμπλα! Ένα σουτ! ΤΙΠΟΤΑ…
(Τι θα γινόταν αν έφευγε δύο φορές ο Μακ και μία ο Σκόνδρας δεν ξέρουμε…). Αλλά ακόμη και έτσι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βγάλει πολλά περισσότερα στο Καραϊσκάκη.
Ο ένας λοιπόν είχε… Τουμπακάρη ως MVP και ο άλλος δεν είχε δεκάρι…
«Πάρτε του ένα δεκάρι. Πάρτε του έναν ποιοτικό παίκτη να ενώσει κέντρο και επίθεση…». Αυτό κυριάρχησε τις περασμένες εβδομάδες!
Τώρα… χαιρετίσματα!
«Μα υπήρχε ο Μπερμπάτοφ…» θα απαντήσει κάποιος…
Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο Βούλγαρος χάλασε πολλές τελικές ενέργειες που… πήγε να βγάλει ο ΠΑΟΚ.
Λίγες… λιγότερες από τον Τουμπακάρη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.