Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν από την αρχή του αγώνα με την Ξάνθη... αλλού, έχασε τον Ζέκα με αποβολή στο 51' και τιμωρήθηκε από τον Σολτάνι (1-0), ο οποίος ήταν στη φάση της απευθείας κόκκινης του αρχηγού του «τριφυλλιού»!

Για τέταρτο σερί ματς στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Η καλά στημένη Ξάνθη του Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και κατάφερε να φύγει με τη νίκη, χάρη στο γκολ του Σολτάνι. Ο Μάνταλος έβγαλε απευθείας κόκκινη στον Ζέκα για το διπλό χτύπημα στον Σολτάνι, πηγαίνοντας... by the book, ωστόσο χάρισε την δεύτερη κίτρινη του Βαξεβανίδη στο 29' της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» έχασαν και τον αρχηγό τους ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Έτσι έπαιξαν

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά εννιά απουσίες έπρεπε να διαχειριστεί στον καταρτισμό της ενδεκάδας ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός δεν είχε στην διάθεσή του, τους Αμπέντ, Κουτρουμπή λόγω τιμωρίας και τους τραυματίες Σάντσεθ, Μπουμάλ, Τελάντερ, Μαμούτε, Εβανζελίστα, Μέστο και Μπεργκ!

Σε μία ενδεκάδα που δύσκολα θα ξαναδούμε, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μαρινάκης και δίδυμο στα στόπερ ο Ταυλαρίδης με τον Μολέντο στο ντεμπούτο του Βραζιλιάνου με την πράσινη φανέλα. Λαγός και Ζέκα τα αμυντικά χαφ. Αριστερό εξτρέμ ο Βιγιαφάνιες, δεξί ο Καλτσάς, σε ελεύθερο ρόλο ο Πέτριτς και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Κλωναρίδης.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 και επέλεξε τον Ζαρόπουλο στην εστία της Σκόντα Ξάνθης. Στα δεξιά της άμυνας ο Μπέρτος, αριστερά ο Βαξεβανίδης και ο Λισγάρας με τον Καρυπίδη στο κέντρο των μετόπισθεν. Βασιλακάκης και Λουσέρο στο άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Ορφανίδη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα ο Ντιμιτρόφ με τον Νιέτο και «φουνταριστός» ο Σολτάνι.

Τον... ξύπνησε για λίγο ο Στιλ!

Η Ξάνθη άφησε στην άκρη την... πεπατημένη των περισσότερων φιλοξενούμενων στην Λεωφόρο και μπήκε στο γήπεδο για να παίξει στα ίσια τον Παναθηναϊκό, να κυκλοφορήσει την μπάλα και διεκδικήσει με ορθολογικό τρόπο κάτι θετικό κόντρα στον μεγάλο της αντίπαλος. Με μία ειδικών συνθηκών ενδεκάδα το «τριφύλλι» έδειξε να μπλοκάρει από τους «ακρίτες», η ομάδα του Λουτσέσκου είχε την κατοχή της μπάλας και μάλιστα έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 29'! Ο Στιλ «έβγαλε» το τετ-α-τετ με τον Νιέτο και το δυνατό αυτό καμπανάκι... ξύπνησε τον μέχρι τότε κοιμώμενο Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» από το 30' και έπειτα βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας, είχαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου και με αρκετά δραστήριους τους Βιγιαφάνιες και Κλωναρίδη προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ζαρόπουλου. Η Ξάνθη, όμως, είχε τις... απαντήσεις και η μοναδική καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήταν στο 33' όταν μετά τον ωραίο συνδυασμό από αριστερά του Πέτριτς με τον Νάνο, η προβολή του «Βίγια» πέρασε άουτ.

Οι «ακρίτες» έβγαλαν χωρίς προβλήματα το καλό δεκάλεπτο του Παναθηναϊκού, συνέχιζαν να δημιουργούν ρήγματα στις πτέρυγες του αντιπάλου αλλά τους έλειψε η σωστή επιλογή μέσα στην περιοχή του Στιλ.

Απόδραση με Σολτάνι

Μία ενέργεια του Ζέκα, μία απόφαση του Μάνταλου και οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν. Στο 50' ο Πορτογάλος βλέπει την κόκκινη, ο Παναθηναϊκός μένει με παίκτη λιγότερο και η Ξάνθη γίνεται το αφεντικό του παιχνιδιού.

Οι «πράσινοι» δεν βοηθήθηκαν και από τις επιλογές του Στραματσόνι που έβγαλε από το ματς Καλτσά και Βιγιαφάνιες για να βάλει Εσιέν, Πράνιτς και οι φιλοξενούμενοι που είδαν... φως από τα δεξιά του Παναθηναϊκού πίεσαν από εκεί.Ο Νιέτο έκανε άνω-κάτω τον Μαρινάκη και στο 67' έβγαλε σέντρα «πάρε-βάλε» στον Σολτάνι που είχε ξεχαστεί από τον Νάνο.

Οι «πράσινοι» στην συνέχεια προσπάθησαν να πιέσουν, απείλησαν μόνο με σουτ έξω από την περιοχή που ''έβγαλε'' ο Ζαρόπουλος και μάλιστα η Ξάνθη ήταν εκείνη που θα μπορούσε να σκοράρει ξανά στο 85' με τον Σκουρτάϊ. Το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο Παναθηναϊκός εκτός από την ήττα, έχει να διαχειριστεί την απουσία του Ζέκα από τον επαναληπτικό της Τετάρτης με τον Ατρόμητον στο Περιστέρι.

MAN OF THE MATCH: Ντάνι Νιέτο. Ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Παναθηναϊκού. Έστειλε το... μήνυμα στο πρώτο ημίχρονο όταν βγήκε μόνος του απέναντι από τον Στιλ. Στο δεύτερο μέρος ήταν ξανά στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ με εξαιρετική σέντρα στον Σολτάνι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ζαρόπουλος. Ο νεαρός πορτιέρο ήταν καθοριστικός απόψε στην Λεωφόρο, έχοντας δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις στην επανάληψη. Μία στο σουτ του Κλωναρίδη και ακόμη μία σε προσπάθεια του Λουντ. Σταθερότατος κάτω από τα δοκάρια της Ξάνθης. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ροντρίγκο Μολέντο. «Κτήνος» ο Βραζιλιάνος, βοήθησε ακόμη και στα τελευταία λεπτά, όταν ο Στραματσόνι τον πέρασε σε θέση σέντερ φορ!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Νίκος Μαρινάκης. Ο νεαρός μπακ του Παναθηναϊκού βρέθηκε σε πολύ κακό βράδυ και αποτέλεσε... μαύρη τρύπα για τα μετόπισθεν του «τριφυλλιού». Ο Νιέτο του δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα, με αποκορύφωμα την φάση του γκολ της Ξάνθης, όπου ο εξτρέμ των φιλοξενούμενων σεντράρει αμαρκάριστος. Έχει μία εντελώς λανθασμένη εκτίμηση της φάσης στο 29' όταν οι «ακρίτες» βγαίνουν φάτσα με το γκολ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Σολτάνι σκοράρει εντελώς μόνος του στο δεύτερο δοκάρι μετά την σέντρα από αριστερά. Ο Νάνο έχασε τον εξτρέμ της Ξάνθης στην πλάτη του και φέρει μεγάλη ευθύνη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Όλο το ματς είναι η απόφαση του Μάνταλου να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον Κάρλος Ζέκα στο 50'! Ο ρέφερι από την Καβάλα πηγαίνει με το γράμμα του νόμου, βλέπει διπλό χτύπημα εκτός φάσης του Πορτογάλου στον Σολτάνι και στέλνει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια. Βάσει του κανονισμού είναι σωστή απόφαση, βάσει της εικόνας της ενέργειας του Ζέκα η απόφαση είναι «τραβηγμένη».

Ο ρέφερι, πάντως, δεν έδειξε την ίδια διάθεση για εφαρμογή των κανονισμών όταν στο 29' ο Βαξεβανίδης «κλαδεύει» τον Καλτσά, έχει ήδη κίτρινη και δεν του δείχνει τη δεύτερη ως όφειλε. Τα δεδομένα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν είχε αποβάλλει τον παίκτη της Ξάνθης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Ξάνθη με το γκολ του Σολτάνι έφυγε νικήτρια από τη Λεωφόρο, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τις αποφάσεις του Μάνταλου. Την μη αποβολή στον Μπαξεβανίδη και την αποβολή στον Ζέκα. Ο Παναθηναϊκός έχασε και άλλο έδαφος στο κύνηγι της ΑΕΚ και πλέον πηγαίνει... λαβωμένος στον «τελικό» της Τετάρτης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Νάνο, Μαρινάκης, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Λαγός (77’ Λουντ), Βιγιαφάνιες (64’ Πράνιτς), Καλτσάς (54’ Εσιέν), Κλωναρίδης, Πέτριτς

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Καρυπίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Φλίσκας (70’ Παπαστεριανός), Ντιμιτρόφ (59’ Σκουρτάι), Ορφανίδης, Νιέτο, Σολτάνι

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα