Πογιέτ: «Οι νίκες πείθουν τους παίκτες»

Πογιέτ: «Οι νίκες πείθουν τους παίκτες»

Για την φιλοσοφία του, το ντεμπούτο των Ζουκουλίνι-Πέκχαρτ, τους τραυματισμούς και τον Τραϊανό Δέλλα μίλησε ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Πογιέτ: «Οι νίκες πείθουν τους παίκτες»

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για το κυριακάτικο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ο Ουρουγουανός τεχνικός αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα στις δηλώσεις του στη Nova.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ.

Για την φιλοσοφία του: «Αυτό που προσπαθούσαμε μέχρι τώρα ήταν να προετοιμάζουμε την ομάδα για να κερδίζει. Να δώσουμε κίνητρο στους ποδοσφαιριστές για να κερδίζουν. Από εδώ και στο εξής αλλάζουμε κάπως την προσέγγιση. Πρέπει να δώσουμε στους παίκτες να καταλάβουν ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο που έχουμε φτάσει και με κάποιες αλλαγές που θα γίνουν να μας βοηθήσουν όλοι οι παίκτες. Κανένας δεν ξέρει πόσο καιρό θα χρειαστεί για να προσαρμοστεί η ομάδα σε αυτά που ζητάω. Το σίγουρο είναι ότι οι νίκες βοηθάνε γιατί πείθονται και οι ποδοσφαιριστές ότι αποδίδει αυτό που τους ζητάμε».

Για το ντεμπούτο των Ζουκουλίνι και Πέκχαρτ στο ματς κυπέλλου με τον Ηρακλή: «Ο Ζουκουλίνι έχει προσαρμοστεί αρκετά γρήγορα και σε ένα παιχνίδι, όπως αυτό του κυπέλλου μπόρεσε και βοήθησε την ομάδα αρκετά. Ο Πέκχαρτ πήρε λιγότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά ήταν αυτό ακριβώς που ψάχναμε. Άρα σίγουρα θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν πάρα πολύ και οι δύο».

Για τους τραυματισμούς: «Αυτό που μου αρέσει να σκέφτομαι και να επικεντρώνομαι είναι στους παίκτες που έχω και να μη στεναχωριέμαι ή να μη λέω κρίμα που δεν έχω τους τάδε παίκτες. Ακόμα όμως δεν ξέρουμε τι θα συμβεί και ίσως υπάρχει κάποια έκπληξη την Κυριακή».

Για τον προπονητή του Ατρόμητου και πρώην της ΑΕΚ, Τραϊανό Δέλλα: «Ο Δέλλας έχει πλεονέκτημα απέναντί μου γιατί γνωρίζει τους παίκτες και των δύο ομάδων. Από την άλλη όμως παίζει ένα διαφορετικό σύστημα, απ' ότι το δικό μας. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε να φανεί το πλεονέκτημα που έχει ο Δέλλας. Πρώτα απ' όλα πρέπει να σεβαστούμε τον Ατρόμητο. Να είμαστε απόλυτα συγκετρωμένοι στο παιχνίδι μας και σ' αυτά που έχουμε να κάνουμε. Να βελτιωνόμαστε και να αναπτύσουμε όλο και περισσότερο αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Το παιχνίδι εξαρτάται από εμάς. Το πως θα παίξουμε και πως θα βελτιωθούμε. Αν είμαστε όπως πρέπει πιστεύω ότι μπορούμε να φύγουμε με τη νίκη».

Για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό: «Η αλήθεια είναι ότι κάποιος θα μπορούσε να σκέφτεται πως το παιχνίδι της χρονιάς θα είναι με τον Ολυμπιακό, αλλά για εμένα προσωπικά σήμερα και αύριο προετοιμάζω το ματς με τον Ατρόμητο. Έχουμε μια εβδομάδα μπροστά για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Best of internet