Χάτζι: «Ο Τσαουσέσκου δεν με άφησε να παίξω στον Παναθηναϊκό»

Χάτζι: «Ο Τσαουσέσκου δεν με άφησε να παίξω στον Παναθηναϊκό»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Χάτζι: «Ο Τσαουσέσκου δεν με άφησε να παίξω στον Παναθηναϊκό»

bet365

Με αφορμή τα 51α γενέθλια του Γκεόργκε Χάτζι το gazzetta.gr αποκαλύπτει μέσα από δηλώσεις του Ρουμάνου λεπτομέρειες για την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Η ιστορία του μεταγραφικού «φλερτ» του Παναθηναϊκού με τον Γκεόργκε Χάτζι έλαβε σχεδόν μυθικές διαστάσεις στον ελληνικό Τύπο πριν από περίπου 26 χρόνια.

Ο Ρουμάνος σταρ, από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του '80 απασχολούσε σφόδρα τον Παναθηναϊκό.

Το θέμα μονοπωλούσε εκείνη την εποχή τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού αθλητικού Τύπου με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να τον ντύσει στα πράσινα.

Όπως υποστηρίζουν οι Ρουμάνοι, ο τότε διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης ήταν διατεθειμένος να δαπανήσει από 2,5 μέχρι 8 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του ο Γκεόργκε Χάτζι στην Ελλάδα.

Παρά την δελεαστική προσφορά, το καθεστώς Τσαουσέσκου δεν επέτρεψε στον διεθνή άσο να εγκαταλείψει την Ρουμανία.

Εάν όλα πήγαιναν κατ'ευχήν για τον Παναθηναϊκό σήμερα θα μιλούσαμε για την τρίτη ακριβότερη μεταγραφή ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου για εκείνη την εποχή μετά την μεταπήδηση του Ντιέγκο Μαραντόνα από την Μπαρτσελόνα στη Νάπολι το 1984 (10 εκατ. δολάρια) και του Ρουντ Γκούλιτ από την Αϊντχόφεν στη Μίλαν το 1987 (12 εκατ. δολάρια).

Ο Παναθηναϊκός επίσης είχε προσπαθήσει δίχως αποτέλεσμα να ελληνοποιήσει τον Χάτζι λόγω της καταγωγής της μητέρας του.

Τελικά ο σπουδαίος άσος κατάφερε μετά την πτώση του καθεστώτος να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης το 1990 έναντι 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τις συγκεκριμένες πληροφορίες είχε επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο «Τζίκα Χάτζι».

«Δεν ξέρω τι έγινε με τον Παναθηναϊκό. Ξέρω τι έγινε μετά που πήγα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ήμουν πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό, είχα σχεδόν συμφωνήσει αλλά το παλαιό καθεστώς του Τσαουσέσκου στη Ρουμανία δεν με άφησε. Ήμουν πάρα πολύ κοντά, είναι η αλήθεια. Πριν παίξω στην Μπρέσια μιας και με ρωτάτε δεν υπήρξε άλλη προσέγγιση από τον Παναθηναϊκό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Βαρδινογιάννη για όλη της προσπάθεια που κατέβαλε για να με φέρει.

Ήμουν μικρό παιδί και θυμάμαι ότι προσπάθησε πολύ να με φέρει Ελλάδα. Κανένας άλλος ελληνικός σύλλογος δεν με πλησίασε.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με μεγάλη παράδοση τόσα στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα