Η ζωή το χρώσταγε στον Λέτο, μου φθάνει που θα μπει στην Λεωφόρο!

Η ζωή το χρώσταγε στον Λέτο, μου φθάνει που θα μπει στην Λεωφόρο!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Η ζωή το χρώσταγε στον Λέτο, μου φθάνει που θα μπει στην Λεωφόρο!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την επιστροφή του Λέτο, την ζωή που του το χρώσταγε, την παράκρουση του κόσμου και τονίζει, ότι δεν είναι ο Λέτο, που ξέραμε, αλλά η αύρα του και μόνο φθάνει για να ξεσηκώσει τον κόσμο και την ομάδα στην Λεωφόρο.

Eίναι από τους παίκτες, που δεν γίνεται να μην γουστάρεις. Παικτάρα με όλη την σημασία της λέξης. Στον Παναθηναϊκό, που έτσι και αλλιώς οι Αργεντίνοι έχουν γράψει ιστορία και λατρεύονται ο Σέμπα, όχι μόνο λατρεύτηκε, αλλά και κάτι παραπάνω. Εκανε… παπάδες με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Πήρε νταμπλ, συμμετείχε σε μεγάλες νίκες στην Ευρώπη και σχεδόν… μόνος του πριν τέσσερα χρόνια σε ρόλο σέντερ –φορ πήγε να πάρει ένα πρωτάθλημα κόντρα σε όλο το σύστημα. Ο Λέτο έφυγε, αφού υπήρχε και το πρόβλημα της χονδροπάθειας , αλλά και η θέληση για περικοπές, λόγω των μεγάλων χρεών της ομάδας. Η ιστορία, όμως, το ήθελε. Αυτή η παικτάρα να έρθει και πάλι εδώ, για να φορέσει την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Θα βρει άλλους συμπαίκτες, θα παίξει σε άλλη έδρα(Λεωφόρο και όχι ΟΑΚΑ), αλλά θα βρει τον ίδιο κόσμο που τον λάτρεψε και που έχει πάθει παράκρουση εδώ και λίγες ώρες όταν έμαθε, ότι έμεινε τελικά ελεύθερος από την Κατάνια, για να έρθει στην Ελλάδα και να υπογράψει στην ομάδα της καρδιάς του. Όνειρο, που έγινε πραγματικότητα χαρακτήρισε ο Σέμπα την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, λίγη ώρα μετά την λύση του συμβολαίου του με την Κατάνια. Το ήθελε, το γούσταρε , χάρισε 400 χιλιάρικα και έρχεται. Δεν έρχεται για τα λεφτά, αλλά για να νοιώσει και πάλι δυνατός. Για να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να παίξει και πάλι μπάλα σε μία ομάδα, που τον γουστάρει πολύ.

Φυσικά δεν πιστεύω, ότι ο Λέτο που θα δούμε θα έχει σχέση με τον Λέτο, που ξέραμε. Δεν είμαι αφελής, ούτε χαζός. Δεν έφθανε το πρόβλημα, που είχε στο γόνατο (υποβλήθηκε σε επέμβαση και το ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό), αλλά είχε και το ατύχημα στο κεφάλι , όταν πήγε να κάνει βάρη πέρυσι τέτοια εποχή στην Λανούς. Τον είδα σε ένα παιχνίδι του με την Λανούς τον Οκτώβριο. Με το 33 στην πλάτη. Ναι την εκρηκτικότητα δεν την έχει, ναι στην μάχη δεν μπαίνει , τις κεφαλιές τις αποφεύγει (δεν ήταν και το δυνατό του σημείο ποτέ) και φοράει και την κάσκα, όπως ο Τσεχ. Αλλά η μπάλα δεν ξεχνιέται. Είδα κάποιες… ποδιές που έκανε σε αντιπάλους. Είδα σε ρόλο φορ και την μπάλα να σπάει σωστά και να περνάει τους αντιπάλους του με τις ντρίμπλες του. Όχι δεν έρχεται για να παίξει βασικός. Έρχεται για να χαρεί και πάλι το ποδόσφαιρο, για να χαμογελάσει και πάλι. Ειλικρινά δεν με νοιάζει αν θα παίζει 90 η 10 λεπτά. Μου φτάνει που θα τον δω και πάλι στο γήπεδο, με το αεράτο στιλ του. Μου φτάνει που θα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και ο κόσμος θα παραληρεί στην εξέδρα. Μου φτάνει που ένα γήπεδο θα σηκώνεται όρθιο όταν θα κάνει ντρίμπλα, όταν θα σκοράρει, όταν θα πασάρει(και αυτό θα τον βοηθάει ψυχολογικά για να παίζει καλύτερα). Μου φτάνει, που θα είναι στον πάγκο και όταν σηκώνεται για να μπει αλλαγή η αύρα του θα ξεσηκώνει και την ομάδα και θα την βοηθάει ψυχολογικά. Με τόσα που πέρασε αυτή η παικτάρα η ζωή του χρώσταγε κάτι. Και είναι αυτό, που θα ζήσει τώρα. Μόλις πατήσει το πόδι του στην Αθήνα, μόλις πατήσει το πόδι του στην Λεωφόρο θα το καταλάβει. Αν μπορέσει να παίξει και στο 50% αυτού που έπαιζε πριν φύγει από τον Παναθηναϊκό, τότε θα κάνει πλάκα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά είπαμε . Και η αύρα του φθάνει για την ομάδα. Εγώ δεν έχω απαιτήσεις να δω πολλά πράγματα από τον Λέτο. Είμαι ρεαλιστής . Μου φθάνει που θα τον δω και πάλι με το τριφύλλι στο στήθος.

ΥΓ: Και Βιγιαφάνιες με βούλα. Άλλη παικτάρα αυτή. Μιλάει στην μπάλα. Πιστεύω ότι αυτός θα τρελάνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ρε τον… Αφρραγκούζο τι κάνει; Μία δεν έχει βάλει... Μόλις 9 μεταγραφές έκανε , κοντεύει να φθάσει τις 10. Η αλήθεια είναι, ότι είναι πολλές για την εποχή. Οι μισές να βγουν θα είναι επιτυχία. Τον Λέτο δεν τον βάζω μέσα , είναι ξεχωριστή περίπτωση. Είπαμε φθάνει η αύρα του…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.