Πογιέτ: «Μπορεί και μεταγραφή έκπληξη»

Πογιέτ: «Μπορεί και μεταγραφή έκπληξη»

Για το νικηφόρο σερί, τον Ζουκουλίνι, τον σέντερ φορ, το ενδεχόμενο μεταγραφικής έκπληξης και την παραμονή του στην ΑΕΚ, μίλησε ο Γκουστάβο Πογιέτ μετά τη νίκη επί της Βέροιας.

Πογιέτ: «Μπορεί και μεταγραφή έκπληξη»

Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν το 8x8 με το 3-0 επί της ομάδας της Ημαθίας και ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από τους παίκτες του, περιμένοντας και τις μεταγραφές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ στη συνέντευξη Τύπου.

«Από πού να αρχίσω; Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε και βλέπαμε ότι η ομάδα θα ήταν κουρασμένη. Σκέφτηκα πάρα πολύ να αλλάξω κάποιον παίκτη, απ’ αυτούς που είναι πολλοί σημαντικοί, αλλά τελικά πήρα την απόφαση να διαλέξω την ομάδα που κερδίζει μέχρι τώρα και είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες. Πιστεύω ότι η Βέροια ήρθε και ξεκίνησε πάρα πολύ καλά. Ήρθε να μας πιέσει και να μας κάνει να τρέξουμε. Ίσως αυτό μας δημιούργησε αμφιβολίες κυρίως στην αρχή. Υπάρχουν κάποιες στιγμές σε ένα ματς που κάποια ομάδα είτε μπορεί να αντιδράσει είτε να πέσει ψυχολογικά. Αυτό έγινε σε δύο στιγμές στο ματς. Έτσι ήρθε και η στιγμή του πρώτου γκολ. Μετά το γκολ ήμουν ήρεμος γιατί έβλεπα ότι ήμασταν σε κατάσταση που ήθελα να έχουμε στο ξεκίνημα. Δηλαδή τον έλεγχο του αγώνα. Μετά έγιναν κάποια πράγματα... Είναι η τύχη που ακολουθεί μία ομάδα που πηγαίνει καλά και το γκολ του Αραβίδη βοήθησε. Γενικά σαν άνθρωπος ειμαι πάρα πολύ θετικός. Αλλά αν κάποιος μου έλεγε την 1η Ιανουαρίου πως θα κέρδιζα τα οκτώ ματς που θα έρχονταν θα πίστευα πως είναι μεθυσμένος! Συνοπτικά, ειμαι ικανοποιημένος αυτό το μήνα. Οι επιτυχίες ανήκουν στους παίκτες μας. Ελπίζω σήμερα-αύριο να έρθουν κάποιοι παίκτες για να μας βοηθήσουν κυρίως στη φυσική κατάσταση. Τώρα θέλω να κερδίσουμε εννέα ματς, γιατί όχι και δέκα».

Για τον αριθμό των παικτών του ρόστερ: «Μπορούμε να περιμένουμε... Να περιμένουμε λίγο γιατί στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου ίσως δουλεύουμε με 24 και 25 παίκτες και όχι με μεγάλο αριθμό παικτών. Λόγω εμπειρίας πρέπει να αναγνωρίσω σε όλους τους τεχνικούς διευθυντές ότι είναι η δυσκολία της δουλειάς τους να μετακινούν παίκτες από τη μία ομάδα στην άλλη χωρίς να χάνει και η ομάδα χρήματα».

Για το αν σκέφτεται την παραμονή του στην ΑΕΚ: «Αυτό νομίζω είναι μία απόφαση που θα ληφθεί από δυο πλευρές. Μπορεί να με θέλουν αύριο, μπορεί και όχι. Αύριο είναι μία ημέρα-κλειδί, κυρίως για δυο λόγους. Για τους παίκτες που θέλουμε να έρθουν αλλά και κάποιους που θα φύγουν ώστε να μη συνεχίζουμε να δουλεύουμε με πολλούς παίκτες. Ίσως σκέφτεστε ότι η αυριανή ημέρα ίσως σπρώξει την κατάσταση προς την παραμονή ή όχι. Παίζουν όλα ρόλο για την τελική απόφαση».

Για το αν περιμένει κάποια έκπληξη πέρα από τον Ζουκουλίνι και τον σέντερ φορ: «Μπορεί! Μπορεί να γίνει αύριο... Ελπίζω».

Για το αν έχουν ικανοποιηθεί οι επιθυμίες του με τον Ζουκουλίνι και τον σέντερ φορ: «Ο πρόεδρος μου το ξεκαθάρισε... Δεν θα ερχόταν κανείς που εγώ δεν θα ήθελα. Παρ’ όλο που ξέρετε πάρα πολλά, έχουν γίνει ακόμη περισσότερα. Έχουν γίνει διαπραγματεύσεις, πολλά πράγματα... Θέλω να σας πω πως αυτοί οι παίκτες ήταν πάντα στη λίστα. Ας μην πούμε ποιος ήταν νούμερο ένα ή δυο. Αλλά πάντα αυτοί οι παίκτες ήταν στη λίστα. Θέλω να πω πως ειμαι χαρούμενος. Αν όλα πάνε καλά με αυτές τις δυο μεταγραφές, είναι αποτέλεσμα επαφών των Μιλοβάνοβιτς και Ντε Μπαρτόλο και αν όλα πάνε καλά έχουμε τελειώσει».

Best of internet