Ξέσπασε η Μονπελιέ, ήττα για Λυών

Gazzetta team
Ξέσπασε η Μονπελιέ, ήττα για Λυών

bet365

Η Μονπελιέ ξέπασε πάνω στην Γκαζελέκ, την οποία διέλυσε με 4-0. Ηττήθηκε στην Κορσινή η Λυών, νίκες για Ναντ και Γκινγκάμπ.

Η Μονπελιέ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένο στο ντεμπούτο του Αντζ στον πάγκο. Το ταξίδι στην Κορσική δεν ήταν καθόλου εύκολο, όμως φαίνεται ότι ήταν μέχρι να χάσει για πρώτη φορά η Γκαζελέκ (1-0 από Ρεν) μετά από εκείνο το τρελό αήττητο σερί. Οι μονπελιερέ πέρασαν ένα ήσυχο βράδυ, έφυγαν με μεγάλη νίκη 4-0 και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 14’ ο Μαρτέν έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Γιαταμπαρέ με προβολή έκανε το 0-1. Ένα καλό μακρινό σουτ του Λαρμπί δεν κατάφερε να νικήσει τον Πιονέ, με τους μονπελιερέ να έχουν τον έλεγχο και να φτάνουν και σε δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Ο διαιτητής Βαρέλα έδωσε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τουρέ στον Νταμπό και ο Μαρτέν έκανε το 0-2 στο 41’. Τα πάντα τελείωσαν πολύ γρήγορα στην επανάληψη, όταν ο Νταμπό με δύο γκολ μέσα σε 5’ έφτασε το σκορ στο 0-4! Αρχικά στο 52’ μετά από σέντρα του Καμαρά έκανε το 0-3, ενώ με νέα κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπουντεμπούζ βρήκε ξανά δίχτυα στο 57’. Ο ρυθμός έπεσε, φυσιολογικά, στη συνέχεια και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Νέα απώλεια για Λυών
Το 2016 ξεκίνησε ιδανικά για την Λυών, όμως η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Οι λιονέ έκαναν κακή εμφάνιση στην Κορσική, όπου ηττήθηκαν με 1-0 από την Μπαστιά, για να μείνουν με μόλις 1 νίκη στα τελευταία 10 ματς στην Ligue 1. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Λακαζέτ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από κοντά. Οι γηπεδούχοι ήταν οργανωμένοι στην άμυνα, δεν ρίσκαραν και απλά περίμεναν την ευκαιρία τους.

Ο Σκιλασί έσπευσε να σώσει την Μπαστιά, όταν ο Λεκά ήταν εξουδετερωμένος στην προσπάθεια του Τολισό και λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Ένα βολέ του Λεκά, κάποιες κεφαλιές και ο Νγκαντό έκανε το γύρισμα από δεξιά, για να έρθει ο Μπραντάο και με πλασέ στην κίνηση να κάνει το 1-0 στο 69’! Οι λιονέ προσπάθησαν να αντιδράσουν, απείλησαν με τους Λακαζέτ και Ουμτιτί, βρέθηκαν να παίζουν με παίκτη παραπάνω από το 88’ (αποβλήθηκε ο Σιονί), όμως δεν κατάφεραν ποτέ να ισοφαρίσουν.

Μοιραίος Μπεν Γιεντέρ
Ο Μπεν Γιεντέρ έχασε πέναλτι στο τέλος και η Τουλούζ ηττήθηκε από την Γκινγκάμπ, για να μείνει στη ζώνη του υποβιβασμού. Η μάχη για την παραμονή ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ μόλις στο 12’. Υπέροχη ομαδική προσπάθεια, ασίστ του Σαλιμπούρ και άψογο τελείωμα του Σανκαρέ για το 0-1. Ο Μπεν Γιεντέρ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στιγμές αργότερα, όμως απέναντι στον Λεσλ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και το 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπριάν έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, ενώ στη συνέχεια ο Λεσλ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην προσπάθεια του Μπεν Γιεντέρ. Τελικά, ο τελευταίος βρήκε το γκολ στο 64’. Χρειάστηκε, όμως, ο διαιτητής Μορεϊρά να δώσει ανύπαρκτο πέναλτι για χέρι του Σορμπόν (η μπάλα βρίσκει καθαρά πρώτα στο χέρι του). Ο επιθετικός της Τουλούζ πήρε το δώρο και έκανε το 1-1. Η χαρά των τουλουζέ, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς οι παίκτες του Γκουβερνέκ ανέβασαν ταχύτητα και μετά από πανέμορφο συνδυασμό ο Σανκαρέ έκανε το 1-2 στο 72’! Το θρίλερ δεν είχε τελειώσει, καθώς στο τέλος οι βιολέ κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά σωστά για χέρι του Γιάκομπσεν, όμως ο Λεσλ νίκησε τον Μπεν Γιεντέρ από την άσπρη βούλα, με την Τουλούζ να μένει και με 10 παίκτες στο τέλος λόγω αποβολής του Ντιόπ.

Με Τουρέ η Λοριάν
Δύο κεφαλιές του Τουρέ ήταν αρκετές, για να επιβληθεί η Λοριάν με 2-0 της Ρεμς και να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για την ομάδα του, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 15’, όταν μετά από κόρνερ του Ζουφρ έκανε το 1-0 με δυνατή κεφαλιά.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στιγμές αργότερα, όμως ο Ντε Πρεβίλ σπατάλησε την μεγαλύτερη ευκαιρία τους, με τους βακαλάους να έχουν τον έλεγχο μέχρι το τέλος. Τα πάντα τελείωσαν στο 51’, όταν ξανά μετά από κόρνερ του Ζουφρ, ο Τουρέ με νέα κεφαλιά έκανε το 2-0. Ντε Πρεβίλ και Μουκάντζο είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος για Ρεμς και Λοριάν αντίστοιχα, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Συνεχίζει η Ναντ
Η Ναντ επικράτησε με 1-0 της ουραγού Τρουά χάρη στο γκολ του Ζιλέ και παραμένει αήττητη για 9 ματς στην Ligue 1. Η νίκη δεν ήταν εύκολη για τα καναρίνια, καθώς οι γηπεδούχοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν και βγήκαν από το ξεκίνημα στην επίθεση. Απείλησαν, όμως, κυρίως με μακρινά σουτ, για να βρουν απέναντί τους τον σταθερό Ριού.

Ο Καμούς είχε τις καλύτερες προσπάθειες στο 4’ και στο 33’, όμως εκείνοι που έφτασαν στο γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι. Ωραία ομαδική προσπάθεια, γύρισμα του Αντριάν και ο Ζιλέ με τελείωμα στην κίνηση έκανε το 0-1 στο 41’. Στο 57’ ο Ριού έκανε την απόκρουση του αγώνα στην προσπάθεια του Γκουέγ, πριν βγάλει και εκείνη του Μπεν Σααντά, για να κρατήσει το 0-1 μέχρι το τέλος.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή (29/01)

Μαρσέιγ-Λιλ 1-1
(90+6' Ραμπιλάρ - 57' Κορσιά)

Σάββατο (30/01)

Ανζέρ-Μονακό 3-0
(19', 43' Εντόι, 55' Γιαταρά)

Τρουά-Ναντ 0-1
(41' Ζιλέ)

Λοριάν-Ρεμς 2-0
(15', 51' Τουρέ)

Γκαζελέκ Αζαξιό-Μονπελιέ 0-4
(14' Γιαταμπαρέ, 41' πεν. Μαρτέν, 52', 57' Νταμπό)

Μπαστιά-Λυών 1-0
(69' Μπραντάο)

Τουλούζ-Γκινγκάμπ 1-2
(64' πεν. Μπεν Γιεντέρ - 12' Σανκαρέ, 72' Μπριάν)

Κυριακή (31/01)

Καέν-Νις (15:00)
Μπορντό-Ρεν (18:00)
Σεντ Ετιέν-Παρί (22:00)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα