Τεσσάρα η Σίτι, δύσκολα η Άρσεναλ (gTV)

Gazzetta team
Τεσσάρα η Σίτι, δύσκολα η Άρσεναλ (gTV)

bet365

Ο Ιχεανάτσο έκανε χατ τρικ και η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 4-0 την Άστον Βίλα, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση. Πιο δύσκολα η Άρσεναλ (2-1 την Μπέρνλι), σε επαναληπτικό η Γουέστ Μπρομ.

Η Σίτι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Άστον Βίλα και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιχεανάτσο διέλυσε του χωριάτες με 4-0, για να πάρει την πρόκριση στον 5ο γύρο του Κυπέλλου. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους πολίτες, καθώς μόλις στο 4’, όταν ο Ιχεανάτσο πήρε το ριμπάουντ μετά την προσπάθεια του Φερνάντο, για να κάνει από κοντά το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς, όμως δεν ήταν εύστοχοι και τα πάντα τελείωσαν νωρίς. Ο Μπακούνα ανέτρεψε τον Στέρλινγκ στην περιοχή, ο διαιτητής Τζόουνς έδωσε το πέναλτι και ο Ιχεανάτσο από την άσπρη βούλα έκανε το 0-2 στο 24’. Οι παίκτες του Πελεγκρίνι είχαν τον έλεγχο στη συνέχεια, με τον Γκούζαν να κάνει ό,τι μπορεί, για να κρατήσει το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα. Έδειχνε να τα καταφέρνει, μάλιστα, μέχρι το 74’, όταν μετά από τεράστιο λάθος στην άμυνα της Βίλα ο Ιχεανάτσο έκανε το 0-3, πριν έρθει το τελικό 0-4 με τον Στέρλινγκ μετά από φάση διαρκείας στο 76’.

Επέστρεψε ο Αλέξις, καθάρισε για Αρσεναλ
Ο Αλέξις Σάντσες ήταν βασικός για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο και χάρη στο δικό του γκολ η Αρσεναλ νίκησε 2-1 την Μπέρνλι και πήρε την πρόκριση στον 5ο γύρο του FA Cup. Οι Gunners άνοιξαν στο σκορ στο 19' με ωραίο σουτ του Τσέιμπερς για να ισοφαρίσει στο 30' ο Σαμ Βόουκς με κεφαλιά (1-1). Ο Σάντσες, που επέστρεψε στην 11άδα όπως και ο Κοκλέν έδωσε ξανά το προβάδισμα στο 53' στέλνοντας την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ στην κλήρωση της επόμενης φάσης που θα γίνει την Δευτέρα (31/01). Η Αρσεναλ έχει κατακτήσει δύο σερί χρονιές το Κύπελλο και πλέον τρέχει αήττητο σερί 14 αγώνων στη διοργάνωση.

Σε ρεβάνς η Γουέστ Μπρομ
Αν και δεν αποκλείστηκε, η Γουέστ Μπρομ έπεσε θύμα έκπληξης αφού παρότι προηγήθηκε δύο φορές στο Hawthorns, παραχώρησε 2-2 στην Πιτέρμπορο και το ποιος θα περάσει θα κριθεί σε ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα της ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της League One. Ο Σαΐντο Μπεραΐνο πέτυχε και τα δύο γκολ της WBA στο 14' και το 86' ομως οι φιλοξενούμενοι είχαν τις απαντήσεις χάρη στους Κούλθερστ (79') και Τζον Τέιλορ (86).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Κόλτσεστερ - Τότεναμ 1-4
Γουέστ Μπρομ - Πιτέρμπορο 2-2
Κρίσταλ Πάλας - Στόουκ 1-0
Μπέρι - Χαλ 1-3
Μπόλτον - Λιντς 1-2
Νότιγχαμ Φόρεστ - Γουότφορντ 0-1
Πόρτσμουθ - Μπόρνμουθ 1-2
Ρέντινγκ - Γουόλσολ 4-0
Σριούσμπερι - Σέφιλντ Γουένσντεϊ 3-2
Αρσεναλ - Μπέρνλι 2-1
Αστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι 0-4
Οξφορντ - Μπλάκμπερν 0-3
Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ (19:30)

Δείτε τα γκολ απ' τη νίκη της Τότεναμ επί της Κόλτσεστερ με 4-1:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα