ΠΑΟΚ: Με την ίδια φανέλα, μισό αιώνα πριν... (pics)

ΠΑΟΚ: Με την ίδια φανέλα, μισό αιώνα πριν... (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Με την ίδια φανέλα, μισό αιώνα πριν... (pics)

bet365

Η ιστορία, για όσους τη γνωρίζουν, αρκετές φορές παίζει ωραία παιχνίδια. Σαν αυτό που συμβαίνει σήμερα, 30 Ιανουαρίου, με τον ΠΑΟΚ και την επετειακή φανέλα του.

Ο «Δικέφαλος» θα αγωνιστεί κόντρα στον Ατρόμητο με την ρετρό εμφάνιση, που επιλέχθηκε από τη σεζόν 1965-’66 και παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ειδική εκδήλωση.

Μια φανέλα άρρηκτα συνδεδεμένη με το ένδοξο παρελθόν του ΠΑΟΚ, όχι με τίτλους, αλλά με σπουδαίες επιτυχίες και αξέχαστες νίκες, όπως αυτή που σημειώθηκε μισό αιώνα πριν, σαν σήμερα, επί του Ολυμπιακού.

Είπαμε, η ιστορία «παίζει» ωραία παιχνίδια, καθώς ο «Δικέφαλος» με την συγκεκριμένη εμφάνιση (μαύρη φανέλα, μαύρο παντελονάκι) μπήκε στην Τούμπα για το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» στις 30 Ιανουαρίου 1966, όπως θα συμβεί και σήμερα εναντίον του Ατρομήτου.

Πίσω στο 1966, ο ΠΑΟΚ είχε βγει νικητής από το ντέρμπι της Τούμπας, με τον κόσμο να σηκώνει στις πλάτες του, τον 19χρονο τότε Γιώργο Κούδα, που είχε σημειώσει το πρώτο γκολ του «Δικεφάλου».

Ο Ολυμπιακός είχε ανοίξει το σκορ με τον Κώστα Πολυχρονίου, αλλά ο ΠΑΟΚ εκείνο το μεσημέρι ήταν εντυπωσιακός. Ο Κούδας στο 43', ο Αφεντουλίδης στο 53' και ο Χαραλαμπίδης στο 86' έκαναν το σκορ 3-1, ενώ μείωσε στο τελικό 3-2 ο Πολυχρονίου με πέναλτι στο 89’.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα