Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ 3-1

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ 3-1

bet365

Η Μπαρτσελόνα ζορίστηκε από την Αθλέτικ, ωστόσο όταν ανέβασε ρυθμό έκανε την ανατροπή (3-1), βρέθηκε στα ημιτελικά κι ετοιμάζεται για τον «τελικό» με την Ατλέτικο!

Η Μπαρτσελόνα έχει αφήσει πίσω την... εφιαλτική απώλεια του Σούπερ Καπ και... τιμωρεί την Αθλέτικ! Στο έκτο φετινό τους ραντεβού, οι Καταλανοί επικράτησαν 3-1, πέτυχαν την τέταρτη τους νίκη και βρέθηκαν στα ημιτελικά του Copa del Rey! Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Μπιλμπάο (2-1) και το ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο, αν και στην αρχή ζορίστηκε... Ετσι, με την ψυχολογία στα ύψη θα υποδεχθεί το Σάββατο την Ατλέτικο, στο ντέρμπι κορυφής.


Ο Λουίς Ενρίκε δεν υποτίμησε την Αθλέτικ, άφησε στον πάγκο μόνο τους Μπουσκέτς, Ινιέστα, παρέταξε ενδεκάδα με Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να κόψει την φόρα των Βάσκων. Η Αθλέτικ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ο Γουίλιαμς φανέρωσε τις αδυναμίες των Ματιέ, Βερμάελεν. Στο 12' άνοιξε το σκορ και θορύβησε τους γηπεδούχους!

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, Μασκεράνο και Σέρχι Ρομπέρτο δεν είχαν καλή συνεργασία στον άξονα και η Αθλέτικ είχε δυο ακόμα καλές στιγμές με Αντούριθ και Γουίλιαμς. Η Μπαρτσελόνα ανέβασε ρυθμό μετά το 30', αλλά τόσο ο Νεϊμάρ στο 38' όσο και ο Μέσι στο 44' δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Οι Καταλανοί μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, στο 53' έκρυψαν τη μπάλα και ο Σουάρες από πάσα του Μέσι πέτυχε το 1-1.

Η Αθλέτικ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 81' χάθηκαν οι όποιες ελπίδες της. Ο Αλβες έκανε τη σέντρα και ο Πικέ με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Νεϊμάρ στις καθυστερήσεις με εξαιρετικό τελείωμα!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα