«Στον Εργοτέλη κάποιες μέρες δε τρώγαμε το βράδυ»

«Στον Εργοτέλη κάποιες μέρες δε τρώγαμε το βράδυ»

Απλήρωτοι παίκτες, που δεν έχουν να φάνε το βράδυ και ταξιδεύουν για ώρες με καράβια, ήταν το σκηνικό που περιέγραψε ο Ντος Σάντος, για το πέρασμά του από τον Εργοτέλη. 

«Στον Εργοτέλη κάποιες μέρες δε τρώγαμε το βράδυ»

Τις όχι και τόσο καλές του εμπειρίες από την Ελλάδα, μοιράστηκε ο Ντος Σάντος, που προχώρησε σε μερικές εντυπωσιακές παραδοχές, όπως το ότι υπήρχαν βράδια που οι παίκτες έμεναν νηστικοί.  

Αναλυτικά: 

«Δεν γνώριζα πολλά για την ομάδα πέρα από το γεγονός ότι ήταν στη Super League και όποτε υποβιβαζόταν, επέστρεφε. Μου μίλησαν για μία μεγάλη ομάδα που θα ανέβαινε ξανά. Είπα στον εαυτό μου ότι αν σκόπευαν να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού, τότε θα πλήρωναν στην ώρα τους. Τελικά αυτό δεν συνέβη».

Για το αν φοβόταν για οικονομικά προβλήματα πριν έρθει στη χώρα μας:
«Με είχαν προειδοποιήσει. Είχα ακούσει από μερικούς φίλους μου ποδοσφαιριστές, που έπαιξαν στην Ελλάδα ότι πληρώνονταν, αλλά ήταν στην πρώτη κατηγορία. Δεν υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις. Κάποιοι δεν πληρώνονταν προς το τέλος, εάν οι ομάδες τους υποβιβάζονταν. Είπα στον εαυτό μου: «Γιατί όχι; Θα πάρω εμπειρίες και στη χειρότερη περίπτωση θα μείνω πέντε μήνες. Από την αρχή, όμως τα πράγματα δεν πήγαιναν πολύ καλά, γιατί δεν νικούσαμε. Δεν πετύχαμε τον στόχο που είχε θέσει το κλαμπα και ξεκίνησαν να μην πληρώνουν».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:
«Υπήρχαν τέσσερις, πέντε ομάδες με σπουδαίους παίκτες όπως η Κέρκυρα και Λάρισα. Το επίπεδο ήταν όπως στη Γ' κατηγορία ή τη Λιγκ 2 της Γαλλίας. Οι ομάδες χαμηλά ήταν επιπέδου 4ης ή 5ης κατηγορίας της Γαλλίας...».

Για τις υποδομές:
«Εξαιρετικές. Είχαμε ένα μεγάλο στάδιο, το Παγκρήτιο, γυμναστήριο και βοηθητικό πολύ καλής ποιότητας. Οι ιατροί και οι φυσικοθεραπευτές ήταν πάντα στη διάθεσή μας. Το πρόβλημα ήταν στην οργάνωση. Μετακινούμασταν πολλές φορές με πλοίο, ενώ κάποιες άλλες δεν τρώγαμε το βράδυ!».

Πώς εξηγεί, ομάδα με τόσο καλές υποδομές να έχει οικονομικά προβλήματα:
«Νομίζω ότι γενικά είναι το πρόβλημα της χώρας. Πλήττεται από την κρίση, δεν πληρώνουν φόρους, όλα είναι μαύρα. Πληρώνουν πάντα σε μετρητά. Δεν υπάρχουν πιστωτικές κάρτες, μπορείς να σηκώσεις μόνο 420 ευρώ την εβδομάδα.

Αν κάποια ομάδα δεν πληρώνει, σου δίνουν να υπογράψεις ένα χαρτί και στο τέλος περνούν οι μήνες και λεφτά δεν παίρνεις. Ακόμα και στη Super League γίνεται αυτό».

Αν θεωρεί ότι αυτά τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν:
«Όσο η χώρα δεν οργανώνεται δεν πιστεύω ότι θα γίνει αυτό. Η οικονομική κατάσταση επηρεάζει και την οργάνωση του ποδοσφαίρου. Όσο οι τράπεζεςθα είναι κλειστές, η κατάσταση θα παραμένει ως έχει».

Για την εμπειρία του, τέλος, ανέφερε:
«Δεν ήμουν τόσο τυχερός. Είχα τα περισσότερα ματς στην προετοιμασία, αλλά τραυματίστηκα στη βουβωνική χώρα. Επανήλθα μετά από κάποια παιχνίδια, άρχισα να παίζω και να κάνω κάποια καλά ματς, όπως στο Κύπελλο απέναντι στον Πανιώνιο. Με ήθελαν οπωσδήποτε να γυρίσω τον Ιανουάριο, αλλά χωρίς εγγυήσεις αυτό ήταν απίθανο. Τρεις ή τέσσερις μέρες μετά, η ομάδα κήρυξε πτώχευση και ο πρόεδρος έφυγε».

Best of internet