ΠΑΣ Γιάννινα: Εμφάνισε το όπλο που τόσο του είχε λείψει

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Εμφάνισε το όπλο που τόσο του είχε λείψει

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για την καταπληκτική αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ Γιάννινα την φετινή σεζόν και βγάζει το καπέλο στον Γιάννη Πετράκη για τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα του στο Περιστέρι.

Η φετινή σεζόν είναι περίεργη για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Προερχόμενη από την περσινή φανταστική πορεία πολλοί ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, χωρίς να σκεφτούν ότι πάντοτε η αμέσως επόμενη χρονιά-μετά από μια απολύτως πετυχημένη σεζόν-είναι ακόμα πιο δύσκολη, γιατί είναι η χρονιά η χρονιά της επιβεβαίωσης. Οι Ηπειρώτες στο φετινό πρωτάθλημα παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, ψάχνοντας ακόμα τις σταθερές τους. Μια από τις σταθερές τους και βασικό όπλο ήταν και η άριστη αμυντική λειτουργία. Αυτό το όπλο το είδαμε χθες στο Περιστέρι και ήταν ο βασικός λόγος για την σπουδαία νίκη.

Όλη η προηγούμενη εβδομάδα η ειδησεογραφία του ΠΑΣ αναλώθηκε στο θέμα Βελλίδη και αυτό έδωσε την δυνατότητα στον Γιάννη Πετράκη να δουλέψει μαζί με τους συνεργάτες του απερίσπαστος για το ματς στο Περιστέρι. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός είχε μελετήσει άριστα τον αντίπαλό του και με ένα συμπαγές 4-4-2 και τον Τσουκαλά πανταχού παρών δεν έδωσε την δυνατότητα στον Ατρόμητο να γίνει επικίνδυνος (μια φάση μόνο ο Ατρόμητος και αυτό όχι οργανωμένη αλλά από ατομική προσπάθεια του Ναπολεόνι).

Αφού κλείδωσε καλά όλους τους χώρους, ο Ρεθυμνιώτης έκανε στο 69' την κίνηση-ματ που έκρινε το παιχνίδι. Έξω ο Λίλα μέσα ο Καρανίκας και αλλαγή του συστήματος σε 4-3-3 με την ομάδα να γίνεται περισσότερο επιθετική κι επωφελούμενη τα τραγικά λάθη της άμυνας κατάφεραν να χτυπήσουν στο κατάλληλο σημείο με τον Μανιά (τρομερή η κίνηση του Τσουκαλά που αφήνει την μπάλα να περάσει μπερδεύοντας έτσι τον Πίτου Γκαρσία).

Πλέον, το νερό είχε μπει στο αυλάκι και από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος η διαχείρηση του αποτελέσματος ήταν βούτυρο στο ψωμί για τους Ηπειρώτες. Ο Ατρόμητος πνιγμένος στο άγχος και βλέποντας ότι δεν μπορεί να κάνει φάσεις, προσπαθούσε να απειλήσει άναρχα μόνο με σέντρες.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν όλοι μπροστά και στο τέλος ο Τσουκαλάς κλείδωσε τη νίκη ολοκληρώνοντας μια σπουδαία γι αυτόν βραδιά (γκολ-ασίστ αλλά και γενικότερη παρουσία).

Με τη νίκη αυτή η ομάδα έβαλε τέλος σε μια άσχημη παράδοση στο Περιστέρι όπου δεν είχε νικήσει ποτέ στο πρωτάθλημα (είχε νικήσει στο Κύπελλο) κι εδραιώθηκε στην 7η θέση, μια άκρως ικανοποιητική θέση αν σκεφτεί κανείς τα πολλά προβλήματα είτε με τραυματισμούς είτε με τις αποχωρήσεις βασικών παικτών (Βελλίδης-Τσάβες).

ΥΓ. Μπορεί ο Ατρόμητος να μην έκανε την σπουδαία ευκαιρία, αλλά ο Κώστας Περιστερίδης απέδειξε ότι μπορεί να καλύψει το κενό του Βελλίδη. Σταθερός στις επεμβάσεις, πολύ καλός στις εξόδους και γενικότερα προσέδιδε σιγουριά στους αμυντικούς του. Και όλα αυτά στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

ΥΓ1. Ο Σταύρος Τσουκαλάς απέδειξε και χθες γιατί είναι από τους κορυφαίους χαφ στην Ελλάδα. Γκολ, ασίστ, 3 κλεψίματα, ατέλειωτα χιλιόμετρα και καμία χαμένη προσωπική μάχη. Τι άλλο να ζητήσει από τον παίκτη του ο Γιάννης Πετράκης.

ΥΓ2. Βελλίδης και Τσάβες είναι δύο σημαντικές απώλειες για την ομάδα, αλλά ο ΠΑΣ απέδειξε ότι το μεγάλο όπλο της ομάδας δεν είναι οι μονάδες, αλλά το σύνολο.

ΥΓ3. Το ματς με τον Ολυμπιακό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς άγχος αφού μόνο να κερδίσει έχει από αυτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα