Σίλβα: «Πόρτο; Εγώ είμαι προπονητής του Ολυμπιακού»!

Σίλβα: «Πόρτο; Εγώ είμαι προπονητής του Ολυμπιακού»!

Σίλβα: «Πόρτο; Εγώ είμαι προπονητής του Ολυμπιακού»!

Ο Μάρκο Σίλβα μίλησε τελικώς στα media μετά το παιχνίδι, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ισχύει τίποτα απ' όλα όσα γράφονται για την Πόρτο.

Ο Πορτογάλος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για την ενημέρωση περί μη παρουσίας του στην αίθουσα Τύπου για τις δηλώσεις. Κατά τα άλλα είπε για:

Το ματς: Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν ήμασταν όσο καλοί έπρεπε. Εμείς είχαμε αντίδραση μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Είχαμε ευκαιρίες μετά όμως. Στο β' μέρος είχαμε ευκαιρίες για γκολ. Ο Πλατανιάς έπαιξε κλειστά και εμείς δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Και όταν δεν είσαι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες σου δεν έρχεται το γκολ.
 
Το κίνητρο μετά το stop του σερί: Το κίνητρό μας είναι το πρωτάθλημα. Δεν είχαμε πει ποτέ πως θέλουμε να πάρουμε χωρίς ήττα τον τίτλο. Εμείς έχουμε σαν στόχο τις εγχώριες διοργανώσεις. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην χάναμε βαθμούς. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε παράπονα από τουες παίκτες ή ότι δεν προσπάθησαν ή ότι δεν ήθελαν να κερδίσουν.
 
Την Πόρτο και το εάν κλείνει εκεί: (σ.σ. αρχικά έβαλε τα γέλια). Πόρτο; Ο Τύπος μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Δεν σημαίνει πως επειδή γράφονται κάποια πράγματα ισχύουν. Εγώ είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Είμαι εδώ και από αύριο συνεχίζουμε την δουλειά μας για τα επόμενα ματς. Σήμερα τελείωσα ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να γράφουν ότι θέλουν. Δεν ξέρω το παραμικρό. Από αύριο αρχίζω να ετοιμάζω τον επόμενο αγώνα.
 
Αναλυτικά:
 
Για την πρώτη βαθμολογική απώλεια του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα: «Σήμερα δεν ήμασταν η ομάδα που έπρεπε να είμαστε. Παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν αντίπαλο που ξεκίνησε επιθετικά. Προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι στα πρώτα 20-25 λεπτά του αγώνα. Δεν παίξαμε γρήγορο ποδόσφαιρο, μετά το γκολ του Πλατανιά αντιδράσαμε και είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε περισσότερες φορές. Ο Πλατανιάς έπαιξε εντελώς αμυντικά, όμως αυτό που μας έλειπε ήταν η αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς δεν ήμασταν αποτελεσματικοί».
 
Για το ποιο είναι από εδώ και πέρα το κίνητρο των παικτών: «Το κίνητρό μας πάντα ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και όλες τις διοργανώσεις στην Ελλάδα. Ποτέ δεν είπαμε ότι ο σκοπός μας ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα χωρίς να χάσουμε ούτε βαθμούς. Ποτέ δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Ο στόχος μας ήταν πάντα να το κερδίσουμε. Είναι αλήθεια ότι από το σημερινό παιχνίδι είμαστε απογοητευμένοι όχι επειδή δεν το κερδίσαμε, αλλά επειδή δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Δεν αναιρεί βέβαια αυτό την προσπάθεια των παικτών. Δεν έχουμε παράπονο από τη συμπεριφορά των παικτών μας, δεν σημαίνει αυτό ότι δεν είχαμε την πρόθεση να κερδίσουμε. Πάντα πηγαίνουμε στα ματς για να τα κερδίσουμε. Δεν κρύβουμε ότι θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο χωρίς να χάσουμε. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην χάσουμε βαθμούς. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Είμαστε απογοητευμένοι επειδή δεν ήμασταν αποτελεσματικοί».
 
Για τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία που τον θέλουν να πηγαίνει μέσα στην εβδομάδα στην Πόρτο: «Ο Τύπος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Τελείωσα ένα παιχνίδι ως προπονητής του Ολυμπιακού και από αύριο ξεκινάω να προπονήσω τον Ολυμπιακό για το επόμενο παιχνίδι. Οι δημοσιογράφοι μπορεί να γράφουν ό,τι θέλουν. Το ξέρετε κι εσείς. Ότι αυτό που γράφουν οι δημοσιογράφοι δεν είναι πάντα αλήθεια. Δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό το θέμα και συνεχίζω να δουλεύω για τον Ολυμπιακό».

Best of internet