Από τον Αναστόπουλο στον... Ασβεστόπουλο!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Από τον Αναστόπουλο στον... Ασβεστόπουλο!

bet365

Πέρασαν 28 χρόνια από το 1987 για να εμπιστευθεί η Αβελίνο Έλληνα. Ο Γιάννης Ασβεστόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για την κληρονομιά του Αναστόπουλου, το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ και τα όνειρα του!

Τα τελευταία τρία χρόνια δηλώνει μόνιμος κάτοικος Ιταλίας. Ο Γιάννης Ασβεστόπουλος, ο οποίος μιλάει άπταιστα τέσσερις ξένες γλώσσες, λίγο πριν πατήσει τα 19 του έχει προλάβει να φορέσει τα χρώματα τριών συλλόγων στη γειτονική χώρα.

Αρχικά της Βαρέζε, εν συνεχεία της Νοβάρα και εσχάτως της Αβελίνο.

Ο πρώτος και τελευταίος Έλληνας που αγωνίστηκε στους «Λύκους», ήταν ο Νίκος Αναστόπουλος στη σεζόν 1987/1988.

Ο Ασβεστόπουλος αν και αγέννητος, εκείνη την εποχή έχει φροντίσει να πληροφορηθεί για την παρουσία του «αλενατόρε» στον ιταλικό σύλλογο.

Ο νεαρός χαφ ξεκίνησε την καριέρα του, από την Φλόγα Ανάληψης, ενώ προτού πάρει την απόφαση να εγκατασταθεί στην Ιταλία πέρασε από Απόλλωνα Καλαμαριάς και ΠΑΟΚ.

«Η μέχρι στιγμής εμπειρία μου στην Ιταλία είναι καταπληκτική. Έχω μάθει πολλά από το ιταλικό ποδόσφαιρο, έχω δει μεγάλη βελτίωση, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου σε ότι αφορά θέματα συμπεριφοράς, πειθαρχίας και ωρίμανσης. Εδώ πιστεύουν πολύ στους νέους και δουλεύουν πολύ καλά και στις μικρότερες κατηγορίες», τονίζει στο gazzetta.gr ο Ασβεστόπουλος.

Πως όμως βρέθηκε στην ομάδα της Serie B;

«Με παρακολουθούσαν πέρυσι στο πρωτάθλημα όταν ήμουν με την Βαρέζε στη Serie Β.

Η Βαρέζε χρεοκόπησε και έτσι έκανα αυτό το βήμα. Στόχος μου είναι να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα, να εκπροσωπήσω την Εθνική ομάδα στο μέλλον και να καταφέρω να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο πρώην παίκτης της Βαρέζε δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Νίκο Αναστόπουλο.

«Όλοι γνωρίζουν εδώ τον Αναστόπουλο πολύ καλά. Τον έφεραν ως θεό αλλά δεν ανταποκρίθηκε όπως περίμεναν και υποβιβάστηκε η ομάδα εκείνη την σεζόν στη Serie Β. Η αλήθεια είναι πως δεν με συγκρίνουν μαζί του».

Για τον Ασβεστόπουλο υπήρξε ενδιαφέρον από Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Χετάφε, ωστόσο προτίμησε να παραμείνει στην Ιταλία.

«Σαλερνιτάνα, Χετάφε και Σπόρτινγκ Λισαβονας ενδιαφέρθηκαν για μένα. Στην Ιταλία, αντιμετωπίζουν όλους του ξένους κάπως ψυχρά στην αρχή, αλλά μόλις διαπιστώσουν τον χαρακτήρα του, σε ενσωματώνουν στο γκρουπ οι ίδιοι.

Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα που λέμε, ταιριάζουν και οι χαρακτήρες μας».

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής τονίζει στο gazzetta.gr πως Κριστιάνο Ρονάλντο και Γιάγια Τουρέ αποτελούν τα ποδοσφαιρικά είδωλα του.

«Ο Κριστιάνο Ροναλντο είναι ο αγαπημένος παίκτης μου. Πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός που έχει όλα τα χαρακτηριστικά συνθέτοντας τον τέλειο ποδοσφαιριστή. Στη θέση μου θαυμάζω τον Γιάγια Τουρέ».

Ο Γιάννης Ασβεστόπουλος λόγω τραυματισμού στον έξω μηνίσκο έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για 1,5 μήνα, ωστόσο δηλώνει έτοιμος για να καλύψει το χαμένο έδαφος με την Αβελίνο. Ποια είναι όμως τα ατού του;

«Προτιμώ να αγωνίζομαι ως 6άρι και 8άρι, ενώ μπορώ να παίξω και σέντερ μπακ. Τα δυνατά μου σημεία είναι το ποδοσφαιρικό μυαλό μου και το πάθος μου στο γήπεδο».

Ο Έλληνας χαφ, ο οποίος στην περυσινή σεζόν κλήθηκε στα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας δεν αποκλείει στο μέλλον την επιστροφή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Θα επέστρεφα εάν προέκυπτε κάποια συμφωνία για οποιοδήποτε λόγο, αλλά ονειρεύομαι μια σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό!»

 

Τελευταία Νέα