Σιγά μη θέλει η Πόρτο τον Σίλβα και αυτός λέει “όχι”...

Σιγά μη θέλει η Πόρτο τον Σίλβα και αυτός λέει “όχι”...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Σιγά μη θέλει η Πόρτο τον Σίλβα και αυτός λέει “όχι”...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το ενδιαφέρον των “Δράκων” για τον προπονητή του Ολυμπιακού, την στάση του ίδιου, αλλά και του Ολυμπιακού στο θέμα...

“Είναι δυνατόν να σε θέλει η Πόρτο και να μένεις στον Ολυμπιακό; Είναι ψέματα των δημοσιογράφων αυτά...” ήταν η ατάκα του περιπτερά μου σήμερα το πρωί στην καθημερινή μας “συνάντηση”.

“Δεν έχω το χρόνο να σου εξηγήσω...” του απάντησα και του υποσχέθηκα ότι θα απαντήσω στο ερώτημά του, μέσα από ένα κείμενο στο gazzetta.

Ναι η Πόρτο τον ήθελε τον Σίλβα και ναι, ο Πορτογάλος δεν ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό, τώρα. Προσέξτε δεν ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό τώρα, όχι δεν ήθελε να πάει στην Πόρτο. Και είναι και απολύτως φυσιολογικό και λογικό που δεν ήθελε να φύγει ο Σίλβα τώρα...

Φυσικά και δεν είναι χαζός, ούτε θεωρεί τον Ολυμπιακό μεγαλύτερο μέγεθος από την Πόρτο. Φυσικά και θέλει κάποια στιγμή να δουλέψει στην Πόρτο, όχι τώρα όμως, όχι στη μέση μιας χρονιάς και μόλις έξι μήνες μετά από ένα project που ξεκίνησε να τρέχει.

Ο βασικότερος λόγος λοιπόν είναι ο ίδιος ο Σίλβα. Ως επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του και ως χαρακτήρας που δεν λειτουργεί ως καιροσκόπος και τυχοδιώκτης (βλέπε Περέιρα, που ήδη έχει δουλέψει σε Αραβία, Ελλάδα και Τουρκία) ο Σίλβα ξέρει ότι αν έφευγε στους έξι μήνες από τον Ολυμπιακό, επειδή τον ζήτησε η Πόρτο, το μήνυμα που θα έστελνε στα “μάτια” της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πιάτσας, θα ήταν κακό για το βιογραφικό του. Ναι, αν έκανε... παπάδες στην Πόρτο μετά από δύο χρόνια όλοι θα είχαν παραμερίσει αυτή την λεπτομέρεια, θα την κρατούσαν ως αστερίσκο. Αν όμως δεν έκανε παπάδες, τότε η επόμενη δουλειά του θα ήταν στην Αραβία...

Ο δεύτερος λόγος είναι ο Ολυμπιακός. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο Ολυμπιακός στον Σίλβα από την πρώτη ημέρα, ήταν για τον ίδιο τον Πορτογάλο πολύ κολακευτικός. Και ο Σίλβα το αναγνωρίζει. Θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός περίμενε τον Σίλβα στην κόντρα του με την Σπόρτινγκ, με κίνδυνο αν δεν πήγαιναν όλα καλά, να έψαχνε μετά την έναρξη της προετοιμασίας του για προπονητή.

Πέρα όμως από αυτό, στο οποίο εξάλλου και ο ίδιος ο Σίλβα έχει αναφερθεί πολλές φορές δημόσια, ευχαριστώντας τον σύλλογο, ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε έναν προπονητή του, με το καλημέρα, με το που ήρθε στον σύλλογο, όχι ως προπονητή, αλλά ως μάνατζερ αγγλικού τύπου.

Οτι πει ο Πορτογάλος είναι νόμος για τον Ολυμπιακό από την πρώτη ημέρα της συνεργασίας τους. Και μην γελιέστε δεν είναι εύκολο και δεν είναι και καθόλου... ελληνικό. Δεν είναι μόνο ο Ερνάνι, ο Σεμπά, ο Πάρδο, ο Ντα Κόστα, ο Ιντέγιε που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, με πάρα πολλά λεφτά για τα ελληνικά δεδομένα και με μοναδικό εισηγητή τον προπονητή. Είναι κυρίως ότι ο Ολυμπιακός άκουσε τον προπονητή και σε άλλες εξίσου δύσκολες για την διοίκηση αποφάσεις.

Δεν είναι εύκολο να έχεις κάνει τόσο αγώνα ως διοίκηση για τον Πουλίδο, να έχεις εκτεθεί και επικοινωνιακά με την περίπτωσή του και με το που φορά τα κόκκινα να ακούς τον μόλις τριών εβδομάδων προπονητή να σου λέει “δεν μου κάνει”. Και χωρίς καν να έχει παίξει...

Δεν είναι εύκολο να έχεις πληρώσει μόνο για τον δανεισμό και το συμβόλαιο του Φινμπόγκασον για ένα χρόνο πάνω από 2 εκατ. ευρώ και να ακούς τον Σίλβα να λέει “καλός είναι, αλλά για βασικό θέλω κάτι άλλο...”. Και όχι μόνο να το ακούς, αλλά να... ακουμπάς και πάνω από 6 μύρια στην Γουέστ Μπρομ για τον Ιντέγιε.

Δεν είναι εύκολο ο Μανιάτης που δηλώνει ότι εδώ και δύο μήνες μπορεί να παίξει, να είναι έτοιμος να επιστρέψει, αλλά ο Σίλβα να τον βάζει στη λίστα με τους “δεν τους θέλω” και ως διοίκηση να απαντάς “εσύ ξέρεις...”.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να πληρώνεις ως διοίκηση το ακριβότερο συμβόλαιό σου στον Καμπιάσο, που ως όνομα είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή που έκανε αυτή η διοίκηση και να βλέπεις τον προπονητή να τον βάζει στους κανόνες του ροτέισον και να μην του λες δύο κουβέντες...

Δεν είναι καθόλου εύκολο και καθόλου ελληνικό το φαινόμενο αυτό...

Μπορεί και δικαίως για την διοίκηση του Ολυμπιακού, να έχουμε να πούμε πολλά για τον τρόπο που συμπεριφέρεται εξωαγωνιστικά, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στο ποδοσφαιρικό κομμάτι της, δεν έχεις και πολλά να της προσάψεις. Με εξαίρεση την μανία της να παίρνει ότι κυκλοφορεί στην Ελλάδα χωρίς να βάζει υψηλά κριτήρια στις επιλογές της, ο Ολυμπιακός λειτουργεί στο ποδοσφαιρικό κομμάτι του απολύτως ευρωπαϊκά.

Και αυτό το credit πρέπει να το πάρει. Οχι τόσο από τον Τύπο, όσο από τον κόσμο...

Κάπως έτσι λοιπόν καταλήγουμε στην απάντηση “ναι, είναι φυσιολογικό η Πόρτο να θέλει τον Σίλβα εδώ και τώρα και ο Πορτογάλος να της απαντάει ότι έχει ομάδα και δεν ενδιαφέρεται...”. Απολύτως φυσιολογικό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.