Τέλος το μνημόσυνο των 96 στο «Άνφιλντ»

Τέλος το μνημόσυνο των 96 στο «Άνφιλντ»

Τέλος το μνημόσυνο των 96 στο «Άνφιλντ»

Για τελευταία φορά θα τελεστεί φέτος στο «Άνφιλντ» η επιμνημόσυνη δέηση προς τους 96 αδικοχαμένους οπαδούς της Λίβερπουλ στην τραγωδία του Χίλσμπορο! 

Η απόφαση πάρθηκε από την επιτροπή που απαρτίζουν οι οικογένειες των οπαδών εκείνων που δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους έπειτα από εκείνον τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στις 15 του Απρίλη το 1989. 

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Hillsborough Family Support Group, Μάργκαρετ Άσπιναλ, φέτος, θα τελεστεί για τελευταία φορά η επιμνημόσυνη δέηση στην ιστορική έδρα της Λίβερπουλ, αφού οι οικογένειες των θυμάτων αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος, από τη στιγμή που πέτυχαν το στόχο της δικαίωσης αναφορικά με τα όσα είχαν συγκαλυφθεί τότε και τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. 

«Από τη στιγμή που πλέον έχουν ανατραπεί τα δεδομένα και οι νέες έρευνες κινούνται πάνω σε νέα δεδομένα, έχοντας διώξει τις παλιές αναφορές και τα ψέμματα, θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. Οι οπαδοί της ομάδας, μπορούν να τιμούν τη μνήμη των νεκρών με κάθε τρόπο και να μην τους ξεχάσουν ποτέ...» είπε η Άσπιναλ. 

Best of internet