Αρσεναλ - Νιούκαστλ 1-0 (vids)

Gazzetta team
Αρσεναλ - Νιούκαστλ 1-0 (vids)

bet365

Με γκολ του Κοσιελνί η Αρσεναλ νίκησε δύσκολα 1-0 την Νιούκαστλ και πέρασε μόνη πρώτη μετά την… γκέλα της Λέστερ. Γκολ-ασίστ Μαρσιάλ και γκολάρα Ρούνεϊ, έσωσαν τον Φαν Χάαλ.

Συνεχίζει με χαρακτηριστικά… πρωταθλήτριας η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ που παρά το hangover από τις γιορτές κατάφερε να επιβληθεί 1-0 της μάχιμης Νιούκαστλ στο Emirates και πέρασε στο +2 από την Λέστερ που έμεινε στο… χιόνι από την Μπόρνμουθ. Τρεις βαθμούς πάνω από την Μάντσεστερ Σίτι με αγώνα περισσότερο οι Gunners που χάρη στον Λοράν Κοσιελνί ξεκίνησαν όπως πρέπει τον δεύτερο γύρο της Premier League και το 2016.

Στο 3’ μετά το γύρισμα του Μπεγιερίν ο Τσάμπερλεϊν δεν μπόρεσε και στο 16’ ο Τσεχ ήταν εκεί στην κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ. Στο 26’ ο Πέρεθ σούταρε έξω όπως έκανε και στο 36’ ο Τσάμπερλεϊν. Ο Αγγλος μεσοεπιθετικός είχε καλή στιγμή δύο λεπτά αργότερα αλλά ο Κολοτσίνι μπήκε στην πορεία της μπάλας. Το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο καλές φάσεις για τους φιλοξενούμενους. Στο 42’ το γυριστό του Μίτροβιτς σταμάτησε στον Τσεχ, όπως και το σουτ του Βαϊνάλντουμ στο 43’.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Με δύο φάσεις για την Νιούκαστλ. Στο 48’ ο Τσεχ έκανε τρομερή επέμβαση στο σουτ του Βαϊνάλντουμ και στο επόμενο λεπτό ο Μίτροβιτς μετά τη σέντα του Πέρεθ έστειλε την μπάλα ψηλά. Οι πολλές σέντρες της Νιούκαστλ δημιουργούσαν κινδύνους στην Αρσεναλ η οποία απείλησε στο 59’ με τον Ζιρού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή με κεφαλιά του Μπεμπά στο 66’ για να πληρώσουν τελικά για τις χαμένες ευκαιρίες στο 72’ όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Ζιρού βρήκε τον Κοσιελνί και εκείνος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (1-0). Στο 81’ ο Μίτροβιτς είχε την τελευταία φάση για τους Magpies με τον Ράμσεϊ να απειλεί και αυτός στο 88’ και το 90’.

Επιτέλους νίκη για Γιουνάιτεντ!

Για πρώτη φορά μετά από 6 ματς στην Premier League οι κόκκινοι διάβολοι γεύτηκαν τη χαρά της νίκης. Με πολύ άγχος στο τέλος και τον Ρούνεϊ να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ με τακουνάκι επιβλήθηκαν με 2-1 της Σουόνσι και μπορούν για λίγο να ξεχάσουν τα προβλήματά τους.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, όμως παρά την πίεση και τη διάθεσή τους, οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές. Το πρόβλημα στην τελική πάσα παρέμεινε άλυτο για τους παίκτες του Φαν Χάαλ, με τον Ρούνεϊ να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 21’ και τον Μάτα να σουτάρει πάνω στον Φαμπιάνσκι στο 33’. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε φάση στα πρώτα 45’, με τους Ρούνεϊ (36’) και Μάτα να απειλούν εκ νέου, πριν ο πρώτος στείλει με κεφαλιά την μπάλα πάνω στον Φαμπιάνσκι από εξαιρετική θέση στο 45+1’.

Η επανάληψη, όμως, ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Γιουνάιτεντ. Στο 47’ ο Γιανγκ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαρσιάλ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0! Ήταν η πρώτη φορά που οι κόκκινοι διάβολοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μετά τον περασμένο Νοέμβριο και όλα έδειχναν να παίρνουν το δρόμο τους. Ρούνεϊ (57’) και Ερέρα (61’) είχαν καλές στιγμές, με τον Κέρτις να κάνει πιο επιθετική τη Σουόνσι στη συνέχεια και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα.

Στο 64’ ο Αγιού έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία για τους κύκνους, όταν η κεφαλιά του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνσκι, για να έρθει η ισοφάριση λίγα λεπτά αργότερα. Στο 70’ ο Μπάροου έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα από δεξιά, για να κάνει το 1-1 με πανέμορφη κεφαλιά ο Σίγκιουρντσον! Το παιχνίδι άνοιξε και ξαφνικά οι γηπεδούχοι πανικοβάλλονταν σε κάθε αμυντική τους ενέργεια. Στο 77’, όμως, μίλησε η κλάση του Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Μαρσιάλ πέρασε σαν σταματημένο τον Φερνάντες, έκανε το γύρισμα από αριστερά και με εκπληκτικό τακουνάκι ο Ρούνεϊ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Γιουνάιτεντ!

Το άγχος παρέμεινε για τους παίκτες του Φαν Χάαλ, με τους Ουαλούς να πιέζουν στο τέλος. Στο 2’ των καθυστερήσεων ο Ντε Χέα έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Γουίλιαμς από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 90+5’ ο προωθημένος για την τελευταία φάση Φαμπιάνσκι είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, για να μείνει το 2-1 μέχρι το τέλος!

Ασχημο… ποδαρικό για Λέστερ
Η Λέστερ μπορεί να παρέμεινε για τρίτο σερί ματς αήττητη αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη που θα την διατηρούσε μαζί με την Αρσεναλ στην κορυφή της Premier League μετά το 0-0 εντός με την Μπόρνμουθ. Οι νεοφώτιστοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη η ομάδα του Ρανιέρι πήρε τα ηνία και στο 57’ θα μπορούσε να έχει καθαρίσει ουσιαστικά το ματς. Ο Βάρντι έπεσε από το μαρκάρισμα του Φράνσις και κέρδισε το 7 πέναλτι στη σεζόν, όμως από τα 11 βήματα ο Μαχρέζ νικήθηκε από τον Μπόρουτς. Οι Foxes στο υπόλοιπο της συνάντησης πολιόρκησαν τους νεοφώτιστους αλλά δεν έμελλε να σκοράρουν και μοιραία έπεσαν από την κορυφή.

Ζέστη, κρύο για τους Αγιους
Συμβαίνουν αυτά στην Premier League. Το να ρίχνει η Σαουθάμπτον τέσσερα γκολ για πλάκα στην Αρσεναλ και να πηγαίνει την επόμενη αγωνιστική και να χάνει από τη Νόριτς. Αυτό το 1-0 βέβαια ήρθε αμέσως αφού οι Αγιοι έμειναν με παίκτη λιγότερο από την αποβολή του Γουανιάμα (73'). Ο Τετέι με μονοκόμματο ωραίο πλασέ από την μεγάλη περιοχή ανέβασε τα Καναρίνια στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, εμ τον Μποκανί νωρίτερα να χάνει μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.


Φιλί ζωής από Ντεφόε
Αφού έζησε τις πέντε ήττες στη σειρά, ήρθε η στιγμή η Σάντερλαντ να πάρει ένα κρίσιμο ματς. Και το έκανε κόντρα στην μοναδική ομάδα που έχει από κάτω της: την σχεδόν υποβιβασμένη Αστον Βίλα. Οι Μαύρες Γάτες έφτασαν βέβαια δύσκολα σε αυτό το 3-1 που τους δίνει ελπίδα, φέρνοντας τες στο -4 από την σωτηρία. Το μακρινό σουτ του Φαν Αανχολτ (30') άλλαξε πορεία στο πόδι του Ρίτσαρντς και κατέληξε στα δίχτυα, μπερδεύοντας τον Γκουζάν. Μόνο που ο Χιλ (63') έφερε το ματς στα ίσα με υπέροχη εναέρια λόμπα, για να αναλλάβει στο φινάλε η παλιοσειρά, ο Ντεφόε. Ο έμπειρος Αγγλος φορ έκανε το 2-1 με πλασέ στην κλειστή γωνία (72') και στις καθυστερήσεις καθάρισε με δυνατό σουτ στην κίνηση. Οσο για τους ηττημένους, έχουν ακόμα μονοψήφιο αριθμό πόντων, αγνοώντας τη νίκη από τα τέλη του Σεπτέμβρη!

Στο φινάλε με Εβανς η Μπρόμιτς
Αν και το γκολ του Γουόλτερς προς το τέλος φάνηκε να σώσει την ημέρα για την Στόουκ, η Γουέστ Μπρομ πήρε τη νίκη 2-1 στο φινάλε χάρη στο γκολ του Τζόνι Εβανς. Οι γηπεδούχοι είχαν τις καλύτερες φάσεις στο πρώτο μέρος για να πάρουν το προβάδισμα τελικά στο 60’ με τον Σεσενιόν να τελειώνει τη φάση από κοντά με την ασίστ του Μόρισον (1-0). Στο 81’ ο Γουόλτερς -που είχε περάσει σαν αλλαγή- ισοφάρισε για την φορμαρισμένη Στόουκ η οποία όμως στο 83’ έμεινε με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Κάμερον και λύγισε στο 93’ από το γκολ του Εβανς που έγραψε το τελικό 2-1.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα