Ο Μέστο, ο Τσίπρας και η δικαιοσύνη

Ο Μέστο, ο Τσίπρας και η δικαιοσύνη

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Μέστο, ο Τσίπρας και η δικαιοσύνη

bet365

Η μεταγραφή του έμπειρου αλλά ανενεργού εδώ και επτά μήνες Μέστο, η... πλακίτσα του πρωθυπουργού και μια ευχή για το νέο έτος. Γράφει ο Νίκος Αθανασίου.

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα, να είμαστε καλά να συμφωνούμε, να διαφωνούμε, να τρελαινόμαστε, να ζούμε έντονα και με πάθη την ζωή μας αλλά να έχουμε πρωτίστως την υγειά μας. Αυτά τα... κλασσικά για αρχή και πάμε στο ψητό.

Ο Άγιος Βασίλης, που κανονικά ήταν πράσινος μέχρι να μπει στο κόλπο η Coca Cola και να τον ντύσει στα ''ερυθρόλευκα'', έφερε στον Παναθηναϊκό μετά τον Ολιβιέ Μπουμάλ και τον Τζιακομέντο Μέστο για την ενίσχυση της δεξιάς πτέρυγας, καθώς ο Μπούρμπος είναι «κομμένος», ο Μαρινάκης οδεύει για δανεικός και ο Βέμερ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα εξαιτίας των τραυματισμών που «βγάζει» κάθε τρεις και λίγο. Ο 34χρονος Ιταλός με δεκαετή παρουσία σε αξιόλογες ομάδες της SerieA(Ουντινέζε, Τζένοα, Νάπολι) αποτελούσε έναν από τους πιο αξιόπιστους μπακ της κατηγορίας μέχρι και τον σοβαρό τραυματισμό του πριν από μία τριετία. Στα καλά του χρόνια ήταν ο ορισμός του... τίμιου αμυντικού. Ξέρεις ότι αμυντικά δεν θα έχεις προβλήματα με εκείνον στην πλευρά, είναι «σκύλος» ενώ όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, θα σου κάνει τα απαραίτητα. Όχι κάτι... τρελό, όχι την διαφορά αλλά μπορεί να σεντράρει με αξιοπρέπεια, να έχει τα «ανεβάσματά» του.

Από κει και πέρα, φυσικά και αποτελεί ερωτηματικό το ρίσκο που παίρνει ο Στραματσόνι(καθαρά επιλογή του 39χρονου τεχνικού η μεταγραφή του συμπατριώτη του) με την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή σε αυτή την ηλικία και μάλιστα μετά από ένα επτάμηνο χωρίς ομάδα, χωρίς παιχνίδια, χωρίς ρυθμό, χωρίς γεμάτες σεζόν την τελευταία τριετία, έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στα τελευταία ποδοσφαιρικά του χρόνια και δεν έχει την «δίψα» των αποδείξεων. Ο Μέστο έκανε προπονήσεις στην Τζένοα αλλά προφανώς αυτό δεν φτάνει για να πούμε ότι έρχεται και παίζει... άμεσα. Είναι πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και θα χρειαστεί ειδικό πρόγραμμα για να είναι fit, όπως και θα χρειαστεί χρόνο για να βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια. Προφανώς και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάει σε μια πιο safe επιλογή, σε μια επιλογή με μεγαλύτερο μέλλον και πιο ολοκληρωμένο πακέτο από τον Μέστο αλλά στην ζωή όπως και στο ποδόσφαιρο, ότι πληρώσεις θα πάρεις. Νόμος. Ο Ιταλός μαζί με τον Βέμερ θα είναι το δίδυμο στην θέση του δεξιού μπακ και τουλάχιστον θα υπάρχει μεγαλύτερος συναγωνισμός για την ενδεκάδα, αν και οι δύο είναι υγιείς και σε καλή κατάσταση.

Πάμε παρακάτω. Ωραία η πλακίτσα του Τσίπρα στον Κοντονή. «Είναι Παναθηναϊκός, δεν θα πάρει πρωτάθλημα ποτέ» είπε ο άνθρωπος που έσκισε τα μνημόνια. Χωρίς ντροπή. Χωρίς να σκεφτεί ότι αυτό το πρωτάθλημα, όπου ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται ποτέ να βγει πρώτος, διεξάγεται την ώρα που η «εγκληματική οργάνωση» έχει περάσει από τα γραφεία του ανακριτή, την ώρα που έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι σχεδόν σε όλη την ΕΠΟ, στον πρόεδρο του... μόνιμου πρωταθλητή, σε διαιτητές και πάει λέγοντας. Ναι, αυτό το πρωτάθλημα δεν θα το πάρει ποτέ ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και αντί να γελούσε, θα έπρεπε να δει τι θα κάνει με αυτό το θέμα. Όπα, ξέχασα. Δεν είναι το πρόβλημα η ανομία, η διαπλοκή, τα ''στημένα''. Οι οπαδοί φταίνε. Να κλείσουν όλοι οι σύνδεσμοι, η Θύρα 13 και η Λεωφόρος να μετονομαστεί σε «Σταύρος Κοντονής». Πάντως, πλάκα θα έχει να το κλείσει το πέταλο ο Κοντονής. Θα δει πως είναι το πέταλο να... απλώνεται σε ένα ολόκληρο γήπεδο!

Κλείνοντας, μια ευχή για το ποδόσφαιρο. Να υπάρξει δικαιοσύνη, να δικαστούν και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια, να τιμωρηθούν οι ομάδες που ευνοήθηκαν από αυτό το τερατούργημα, να μας δώσουν πίσω τις Κυριακές μας...

Υ.Γ1: Η ΕΠΟ δεν μείωσε ούτε στο κατ' ελάχιστο την πρωτόδικη ποινή του Παναθηναϊκού. Δεν θα ασχολήθουμε με δαύτους. Τους ξέρουμε. Βρίσκουν και τα κάνουν. Το ζήτημα είναι πως τον τελευταίο μήνα, η διοίκηση του «τριφυλλιού» έπαιξε φουλ άμυνα, προσδοκώντας κάτι καλύτερο. Ξανά η στρατηγική δεν απέδωσε, μια στρατηγική που δημιούργησε μέχρι και εσωτερικό θέμα με την ανακοίνωση για την επίθεση στην Λίγκα. Μεγαλώνει η λίστα των αποτυχιών αλλά οι υπεύθυνοι παραμένουν στο απυρόβλητο.

Υ.Γ2: Αφήστε τα πληκτρολόγια στον Παναγόπουλο, ήμαρτον με τα βαθυστόχαστα και τα ψαγμένα. Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Παναθηναϊκός πουλάει ποιότητα στις ανακοινώσεις...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.