Λίβερπουλ - Λέστερ 1-0 (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Λίβερπουλ - Λέστερ 1-0 (vid)

bet365

Η έδρα της Λίβερπουλ ήταν η απάντηση στο που θα σταματήσει η Λέστερ, με τους Reds να είναι επιβλητικοί, να επικρατούν μόνο 1-0 και να πλησιάζουν την 4άδα.

Ο Γίργκεν Κλοπ να μην μπορεί να ακούει για πρωτάθλημα, όμως για Champions League η ομάδα του τα πάει μια χαρά. Η Λίβερπουλ υποχρέωσε την Λέστερ στην πρώτη εκτός έδρας ήττα της, την κράτησε για πρώτη φορά άσφαιρη στη φετινή Premier League και πλέον βρίσκεται στο -3 από την 4η θέση και τα προκριματικά του Champions League. Το μοναδικό γκολ για τους Μέρσεϊσαϊντερς πέτυχε ο Μπεντέκε που είχε μπει αντί του τραυματία Οριζί, με τον σκόρερ να χάνει ευκαιρία που δεν χάνεται στην εκπνοή. Οσον αφορά τους Foxes, παραμένουν στην κορυφή μέχρι το... βράδυ (21:45) αφού η Αρσεναλ με νίκη κόντρα στην Σαουθάμπτον μπορεί να περάσει μόνη πρώτη.

Από τα πρώτα λεπτά, το ματς απέκτησε την εικόνα που θα είχε μέχρι το τέλος. Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο και έπαιζε στο μισό γήπεδο και η Λέστερ παίζοντας χωρίς ρίσκο, περίμενε πίσω και έψαχνε την κόντρα. Τα σουτ του Κουτίνιο πέρασαν έξω, όπως και αυτό του Οριζί για να χαθεί η καλύτερη ευκαιρία στο 17' όταν ο Οριζί μετά την πάσα του Χέντερσον σούταρε στα πλαϊνά δίχτυα του Σμάιχελ. Μετά το 20' οι Reds ανέβασαν την πίεσή τους και είχαν τρεις ευκαιρίες, όμως ο Δανός keeper της Λέστερ έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Τσαν (23') και σταμάτησε τον Οριζί (25') και ο Βέλγος επιθετικός έστειλε την μπάλα ψηλά (27').

Η πρώτη φάση για την Λέστερ ήρθε στο 28' με την κεφαλιά του Βάρντι να μην ανησυχεί τον Μινιολέ. Στο 38' ο Οριζί απέκτησε μυικό πρόβλημα και έδωσε τη θέση του στον Μπεντέκε και τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να κάνουν τον νόμο του ποδοσφαίρου να ισχύσει αφού το σουτ του Μαχρέζ από το ημικύκλιο απέκρουσε δύσκολα ο Μινιολέ. Το πρώτο μέρος βγήκε με 0-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν στο ίδιο στιλ, μόνο που οι φάσεις δεν ήταν τόσες πολλές για την ομάδα του Κλοπ. Υπήρχε όμως ουσία αφού στην πρώτη πραγματική ευκαιρία, άνοιξε το σκορ. Στο 63' Μορένο και Τσαν συνδυάστηκαν και ο Μπεντέκε από το πέναλτι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Τσαν για το 1-0. Το σκηνικό δεν άλλαξε παρά το προβάδισμα που απέκτησαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κράτησαν πολύ ήσυχη τη μοναδική ομάδα που είχε σκοράρει σε όλα τα ματς της PL. Ο Ρανιέρι στο 70' έβγαλε Οκαζάκι-Βάρντι αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα, με την κατοχή να φτάνει το 70%-30% από την Λίβερπουλ.

Η Λέστερ έφτασε κοντά στην... κηδεία στο 74' με τον Ντάιερ αλλά ο Μινιολέ κράτησε το «μηδέν» για να έχουν καλές στιγμές στη συνέχεια με σουτ οι Λαλάνα (84') και Φιρμίνο (87') όμως κανένας από τους δύο δεν βρήκε εστία. Στο 95' ακόμα και ο Σμάιχελ βγήκε μπροστά για το θαύμα για την Λέστερ και στην κόντρα ο Μπεντέκε κατάφερε να κοπεί σε μια φάση που δεν υπήρχε τερματοφύλακας.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Μορένο, Λόβρεν, Σακό, Κλάιν, Τσαν, Χέντερσον, Λαλάνα (93' Αλεν), Κουτίνιο (91' Λούκας), Φιρμίνο, Οριζί (38' Μπεντέκε).

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Φουχς, Χουτ, Μόργκαν, Σίμπσον, Καντέ, Κινγκ, Ολμπράιτον, Μαχρέζ (80' Κράμαριτς), Οκαζάκι (69' Ντάιερ), Βάρντι (69' Ουγιόα).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα