Στόουκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (vid)

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Στόουκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (vid)

bet365

Η Γιουνάιτεντ έχασε και από τη Στόουκ (2-0) στην Boxing Day και για 5η φορά στην ιστορία της στην Premier League έφτασε τις 3 συνεχόμενες ήττες.

Πριν το 2015 η Γιουνάιτεντ είχε 3 συνεχόμενες ήττες στην Premier League μόλις 3 φορές. Η κατάσταση, πλέον, μοιάζει μη αναστρέψιμη για τον Φαν Χάαλ, που είδε την ομάδα του να απογοητεύει και να γνωρίζει την ήττα με 2-0 από τη Στόουκ, για να φτάσει τις 3 συνεχόμενες ήττες για δεύτερη φορά στη χρονιά. Οι κόκκινοι διάβολοι είχαν και πάλι τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση, καθώς ο Ολλανδός αποφάσισε να μην αλλάξει τακτική ούτε αυτή τη φορά.

Το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για τους φιλοξενούμενους, όμως και πάλι ο Φαν Χάαλ αποφάσισε να ρισκάρει, αφήνοντας τον Ρούνεϊ στον πάγκο και βάζοντας τον Γιανγκ στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και τελικά από την πλευρά του τελευταίου ήρθε το πρώτο γκολ. Έστω και αν το λάθος ήταν του Ντεπάι. Στο 19’, λοιπόν, ο Ολλανδός προσπάθησε να γυρίσει με το κεφάλι στον Ντε Χέα, όμως είδε τον Τζόνσον να κλέβει, να δίνει την ασίστ στον Μπόγιαν και εκείνος έκανε ψύχραιμα το 1-0!

Η εμφάνιση της Γιουνάιτεντ ήταν κάκιστη. Άχρωμη, χωρίς ιδέες, με προβλήματα σε όλες τις γραμμές. Και οι παίκτες του Χιουζ το εκμεταλλεύτηκαν. Στο 26’ ο Γιανγκ έκανε ανόητο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή (χέρι), ο Μπόγιαν έστειλε την μπάλα στο τείχος, όμως ο Αρναούτοβιτς πήρε το ριμπάουντ και με κεραυνό δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ντε Χέα για το 2-0! Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, μάλιστα, η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους, όταν ο Αρναούτοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής λίγο έξω από την περιοχή, όμως είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Χιουζ έδωσαν χώρο, όμως η επιθετική δυσλειτουργία για την Γιουνάιτεντ μοιάζει αδιόρθωτη. Ο Ρούνεϊ βελτίωσε κάπως τα πράγματα, όμως οι ευκαιρίες ήρθαν με το σταγονόμετρο. Στο 64’ ήρθε η πρώτη κλασική για τους κόκκινους διάβολους, όταν ο Φελαϊνί βρέθηκε σε εξαιρετική θέση στην περιοχή, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Μπάτλαντ έσωσε. Οι Πότερς είχαν τον έλεγχο, απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις στην αντεπίθεση και ήταν εμφανές ότι τίποτα δε θα άλλαζε.

Ο ρυθμός ανέβηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Μαρσιάλ (85’) και Μάτα (90+1’) να χάνουν τις καλύτερες ευκαιρίες, όμως μέχρι εκεί. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Γιουνάιτεντ να παίρνει αυτό που της άξιζε, να μένει για 5ο ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και την κατρακύλα να συνεχίζεται...

Στόουκ (Μαρκ Χιουζ): Μπάτλαντ, Τζόνσον, Βόλσαϊντ, Σόουκρος, Πίτερς, Κάμερον (75’ Άνταμ), Γουίλαν (46’ Φαν Χίνκελ), Αφελάι, Αρναούτοβιτς, Σακίρι (65’ Ντιούφ), Μπόγιαν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Μπλιντ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Γιανγκ, Κάρικ, Ερέρα (82’ Περέιρα), Φελαϊνί, Μάτα, Ντεπάι (46’ Ρούνεϊ), Μαρσιάλ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα