Ντουρμάζ: «Να χαρίζουμε θέαμα και ρεκόρ στον κόσμο μας»

Ντουρμάζ: «Να χαρίζουμε θέαμα και ρεκόρ στον κόσμο μας»

Gazzetta team
Ντουρμάζ: «Να χαρίζουμε θέαμα και ρεκόρ στον κόσμο μας»

bet365

Τον... απολογισμό του πρώτου γύρου για τον Ολυμπιακό, έκανε ο Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θέλουν να χαρίζουν ρεκόρ και θέαμα στον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξή του στην «Real News»:

Η φετινή ομάδα στην Ελλάδα σπάει τα ρεκόρ. Που θα σταματήσει; Δεν σας κάνει λίγο πιο χαλαρούς το γεγονός ότι έχετε ξεφύγει από τις υπόλοιπες ομάδες;

«Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε στο πρωτάθλημα, να μη χάσουμε τη διαφορά. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ρεκόρ και όταν είσαι στον αθλητισμό, όταν θέλεις να είσαι πρώτος, δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια στα ρεκόρ. Είσαι ένα μέλος της ιστορίας του συλλόγου και κάποτε θα κοιτάζουν όλοι και θα λένε “αυτοί ήταν τότε που έσπαγαν τα ρεκόρ”,. Θέλουμε και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να χαρίζουμε θέαμα στον κόσμο μας».

Με τη νίκη στην Καλλονή, κάνατε το 15/15. Σεν είναι εύκολο επίτευγμα, όπως αρκετοί νομίζουν, σωστά;

«Νομίζω πως φαίνεται πιο εύκολο απ' έξω όταν βλέπεις την ομάδα να πηγαίνει από νίκη σε νίκη. Από μέσα, σίγουρα, ήταν πιο δύσκολο. Παίξαμε 14 ενενηντάλεπτα (ο αγώνα ςμε τον Παναθηναϊκό δεν έγινε) και τις καθυστερήσεις. Δύσκολα ματς αρκετά, άλλα πιο εύκολα, αλλά σημασία για εμάς έχει ότι ο στόχος επετεύχθη. Όσο μπορούμε θα τα κυνηγήσουμε και τα ρεκόρ. Θα ξεκουραστούμε αυτές τις ημέρες και με το που θα επιστρέψουμε, το μυαλό μας θα είναι στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο».

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού σας εμπιστεύθηκαν. Με 22.000 διαρκείας στην αρχή της χρονιάς, αλλά και στη συνέχεια...

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απίστευτος, μας βοηθά, αυτό το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή. Χαίρομαι που κι εγώ με την εικόνα μου κατάφερα να τους αλλάξω την άποψη. Έρχονται και μου δίνουν συγχαρητήρια, όλο αυτό σου δίνει έξτρα κίνητρο για το μέλλον. Τους νιώθεις κοντά σου, εσύ παίζει γι' αυτούς και αυτοί κοιτάζουν να σ' το ανταποδώσουν από την εξέδρα».

Αυτή τη διαφορά αντιμετώπισης πώς την εισέπραξες εσύ; Από την αμφισβήτηση της περσινής σεζόν στο να θεωρείσαι νέα μεταγραφή φέτος;

«Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Όλοι όσοι είμαστε μέσα στο ποδόσφαιρο το γνωρίζουμε αυτό το συναίσθημα. Εγώ αυτή τη στιγμή χαίρομαι που είμαι εδώ και μπορώ να βοηθάω τον Ολυμπιακό, τον εαυτό μου, είμαστε όλοι καλά. Παίζει ρόλο κι ο ρυθμός. Όταν θα μπεις για λίγα λεπτά και καλείσαι να δείξεις, ίσως έχεις και άγχος, πίεση, είναι διαφορετικό. Εγώ φέτος ένιωσα την εμπιστοσύνη του προπονητή μας κ.Σίλβα και κάνω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου για να δικαιώσω όλους όσοι με στήριξαν».

Στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορούσε να γίνει το βήμα παραπάνω;

«Όπως αποκλειστήκαμε, σίγουρα μείναμε με ένα παράπονο, μία πικρία. Αυτό γιατί κάναμε δύο εκτός έδρας νίκες, αλλά στον όμιλο γνωρίζαμε όταν έγινε η κλήρωση πως είχαμε δύο συλλόγους που παίζουν ποιοτικό ποδόσφαιρο, τη Μπάγερν και την Άρσεναλ. Προσπαθήσαμε, συγκεντρώσαμε 9 βαθμούς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτή η προσπάθεια όμως σίγουρα μας δίνει τη δύναμη να είμαστε αποφασιστικοί στη συνέχεια. Όταν κάνεις τρεις νίκες, μπορείς να πιστεύεις σε κάτι καλύτερο στο μέλλον. Αυτό θα κοιτάξουμε να το κάνουμε στο Γιουρόπα Λιγκ».

Μετά το τέλος της σεζόν θα είσαι στα γήπεδα της Γαλλίας με την εθνική Σουηδίας. Ένα ακόμα δείγμα του ότι όλα είναι καλά για σένα;

«Σίγουρα. Ηταν μία δοκιμασία, καθώς πήραμε το εισιτήριο πρόκρισης μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Τα καταφέραμε εξαιρετικά με τη βοήθεια του φίλου μου Ζλάταν (Ιμπραΐμοβιτς) και είναι μία ξεχωριστή στιγμή για την καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή. Θες να είσαι στις μεγάλες διοργανώσεις. Είμαι αισιόδοξος κι εκεί πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε σε όμιλο με Βέλγιο, Ιταλία και Ιρλανδία, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη και θα δουλέψουμε γι' αυτό. Ένα-ένα όμως. Πρώτα να πάνε όλα καλά με τον Ολυμπιακό, να πετύχουμε τους στόχους μας με το νταμπλ και φέτος και κάτι καλό στην Ευρώπη. Μετά θα έχω τον χρόνο να αφοσιωθώ και στην εθνική».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα