Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού στο... μικροσκόπιο! (poll)

Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού στο... μικροσκόπιο! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού στο... μικροσκόπιο! (poll)

bet365

Και φέτος το ερυθρόλευκο φύγε εσύ έλα εσύ ήταν... πλούσιο. Ποιοι όμως πέτυχαν και ποιοι ήταν... φούσκες; Το Gazzetta αναλύει και σας δίνει δικαίωμα ψήφου για την καλύτερη μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός έκανε στο σύνολο 15 μεταγραφές στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Υπήρξαν παίκτες που καλά καλά δεν πάτησαν το πόδι τους στον Ρέντη. Άλλοι που έφυγαν εν μέσω της προετοιμασίας. Και άλλοι που έμειναν και πέτυχαν και άλλοι που συνέχισαν και... απέτυχαν. Ας δούμε μία μία τις περιπτώσεις τους:

ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΚΑΜΠΙΑΣΟ: Ήταν ένα μεγάλο... μπαμ του καλοκαιριού, για το οποίο ενημερωθήκατε πρώτοι από το Gazzetta.gr.

Στα 35 του ο άλλοτε κάτοχος Champions League με την Ίντερ - με την οποία πήρε τρεμπλ - ήρθε στην Ελλάδα για να βοηθήσει με την μεγάλη ποιότητα και την τρομερή εμπειρία του. Ως έναν βαθμό το έκανε και με δεδομένο ότι δεν έπαιξε όσο αναμενόταν, διότι έπεσε και πάνω στο... ατσάλινο δίδυμο του κέντρου με Λούκα Μιλιβόγιεβιτς και Παϊτίμ Κασάμι και ενώ είχε και την ατυχία του με τραυματισμό. Γενικά όμως βοήθησε και στο Champions League και ειδικά στον αγώνα του Emirates και στην Ελλάδα. Κατέγραψε 11 αγώνες με 1 γκολ και 2 ασίστ. Σε κάποια κομβικά ματς πάντως φάνηκε η απουσία της ποιότητας και της εμπειρίας ενός τέτοιου παίκτη που σε αυτήν την ηλικία και όντας τόσο φτασμένος δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.
ΙΝΤΕΓΙΕ ΜΠΡΑΟΥΝ: Ίσως με διαφορά η καλύτερη φετινή μεταγραφή και μία από τις τέσσερις που είχαν φαρδιά πλατιά την... υπογραφή του Μάρκο Σίλβα. Δυνατό κορμί, μαχητής, γρήγορος και πάντα επικίνδυνος με ασίστ και με γκολ ο Νιγηριανός διεθνής άσος προσέφερε τα μέγιστα, δικαιολογώντας με το παραπάνω τα 6 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για λογαριασμό του για να αφήσει την Premier και την Γουέστ Μπρόμιτς. Πρόκειται για μία από τις μεταγραφές που σας είχε αποκαλύψει το Gazzetta.gr.
O Ιντέγιε ανακοινώθηκε μαζί με τον Ερνάνι και εδώ μπορείτε να θυμηθείτε όλες τις λεπτομέρειες και το story. Ο 27χρονος άσος που έπαιξε κυρίως φορ περιοχής (αλλά και ενίοτε πλάγιος) στον Ολυμπιακό με τον πειραϊκό σύλλογο είχε 18 συμμετοχές, 6 τέρματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και 4 ασίστ. Εκτός από μαχητής στο γήπεδο και ένα... τανκ στην επίθεση (σ.σ. λόγω της δύναμής του και της σωματοδομής του) είναι και παίκτης που δουλεύει πολύ και σκληρά και δεν τα παρατάει ποτέ. Έβαλε βέβαια το... χρυσό γκολ στο Ζάγκρεμπ και ενώ ήταν πολύ καλός σε μεγάλα ντέρμπι όπως με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπου επίσης βρήκε δίχτυα.
ΕΡΝΑΝΙ: Από τις μεγάλες απογοητεύσεις στις μεταγραφές. Ο Μάρκο Σίλβα προσπάθησε να του δώσει ευκαιρίες αλλά τα πρώτα... σύννεφα μαζεύτηκαν νωρίς και συγκεκριμένα από το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Ερνάνι με εξαίρεση τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Πλατανιά -που ήταν εξαιρετικός- βάση της αξίας του δεν έδειξε πολλά πράγματα. Για έναν τόσο ποιοτικό, χαρισματικό και γρήγορο παίκτη - που αποκτήθηκε μετά από εισήγηση του Σίλβα ενώ τον ήθελε και ο Βίτορ Περέιρα όταν ήταν στο Λιμάνι - ο Ολυμπιακός ήθελε περισσότερα και το κάτι παραπάνω ειδικά στην Ευρώπη. Ο Ίβηρας τεχνικός δεν ήταν ευχαριστημένος ούτε από την εικόνα του στους αγώνες, ούτε από αυτήν στις προπονήσεις. Προς το τέλος της χρονιάς (σ.σ. 2015) τον απέκλειε διαρκώς από αποστολές από τα ματς για να μπει σε καθεστώς αποχώρησης και επιστροφής στην Πόρτο, για να δοθεί από εκεί ξανά δανεικός.
Σε 16 συμμετοχές του ο Ερνάνι είχε 3 γκολ (σ.σ. όλα στο Κύπελλο και τα 2 εξ αυτών στο 2-2 με τον Πλατανιά) και 3 ασίστ (σ.σ. την μία στο 3-1 του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στο κεκλεισμένων των Θυρών ματς του Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα). Κέρδισε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ το πέναλτι από το οποίο έγινε το 4-0 από τον Φορτούνη.
ΣΕΜΠΑ: Ακόμα μία προσωπική επιλογή του Σίλβα. Δεν είναι ο φαντεζί και ο... τρομερός παίκτης, όμως έβγαλε θετικό πρόσημο στον Ολυμπιακό. Παίκτης του... προπονητή. Ακολουθεί την τακτική, είναι δυνατός, αρκετά γρήγορος και ιδιαίτερα καλός στο πρέσινγκ ψηλά και σε κλεψίματα. Κάτι σαν ένας Βραζιλιάνος... Φουστέρ. Μεσοεπιθετικά δεν έχει τα ανάλογα χαρίσματα, ωστόσο είναι ένας ποδοσφαιριστής που πάντα δίνει το 100%. Με τους ερυθρόλευκους έκανε ορισμένα καλά παιχνίδια. Ο Σίλβα όταν τον έκλεισε τον είχε στο μυαλό του και για εξτρέμ - που έπαιζε κυρίως - και για στράικερ. Ο 23χρονος είχε 18 ματς με τον Ολυμπιακό και 1 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Σεμπά δεν είναι ένας παίκτης που εκβίαζε προσπάθειες, σαν τον Ερνάνι, γνωρίζοντας μέχρι το που πάνε οι δυνατότητές του.
ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ: Ήρθε με περγαμηνές και με θητεία σε μεγάλες ομάδες, αν και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Σίβασπορ. Και γι' αυτήν την μεταγραφή είχατε ενημερωθεί εγκαίρως και εκτενώς από το Gazzetta.gr. Ο Μανουέλ Ντα Κόστα γενικά και σε ορισμένα σημαντικά σημεία αποδείχθηκε πιο καλός στόπερ από τον Αλμπέρτο Μποτία και τον Δημήτρη Σιόβα, αν και έβγαλε και τραυματισμούς και είχε και κάποια σκαμπανεβάσματα. Οι απόψεις για εκείνον πάντως μέχρι και σήμερα διίστανται, όπως διίστανται γενικά για τα βασικά στόπερ της ομάδας. Ο Πορτογαλομαροκινός κεντρικός αμυντικός έπαιξε στο σύνολο σε 16 αναμετρήσεις. Η προσθήκη του Ντα Κόστα ήταν ακόμα μία με την... σφραγίδα του Σίλβα υπό την έννοια πως τον γνώριζε καλά από την Πορτογαλία, τον είχε σε εκτίμηση ως παίκτη και τον ενέκρινε.
ΑΛΦΡΕΝΤ ΦΙΝΜΠΟΓΚΑΣΟΝ: Με... καθυστέρηση ενός χρόνου ο Ισλανδός killer ήρθε εν τέλει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό (σ.σ. από πέρυσι τον ήθελαν οι ερυθρόλευκοι, έχοντας στο πλάνο τους να τον κλείσουν με κανονική μεταγραφή) με δανεισμό, όπως σας αποκάλυψε πρώτο το Gazzetta.gr. Ο 26χρονος διεθνής άσος ήταν το στιλ του παίκτη που ήθελε ο Μάρκο Σίλβα ως μία 2η επιλογή πίσω από τον Ιντέγιε Μπράουν. Ο Φινμπόγκασον από την μία δεν πήρε τον χρόνο που θα περίμενε και ο ίδιος (σ.σ. και γενικώς τις ανάλογες ευκαιρίες) αλλά και όταν το έκανε στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Άπαντες θα τον θυμούνται για το γκολ στο Emirates και το 2-3 που έκανε με Άρσεναλ. Αλλά μόνο γι' αυτό. Είχε 13 ματς στα πόδια του με 2 τέρματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Λόγω του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής του μπήκε και ο ίδιος σε διαδικασία αποχώρησης εξαιτίας του επερχόμενου Euro και θέλοντας να διασφαλίσει μία θέση στην αποστολή της Εθνικής Ισλανδίας.
ΦΕΛΙΠΕ ΠΑΡΝΤΟ: Είναι η 2η πιο πετυχημένη μεταγραφή του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό. Ματσάρα στο Λονδίνο με την Άρσεναλ και σούπερ στη νίκη - ανατροπή με Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Καραϊσκάκη, όπου προερχόμενος από τον πάγκο γύρισε μόνος του το ματς με δύο προσωπικά του τέρματα. Ο Φελίπε Πάρντο είναι ένας παίκτης για τον οποίο έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι στον Ολυμπιακό. Και αυτός ήταν προσωπική εισήγηση του Πορτογάλου τεχνικού. Εξαιρετικά δυνατός παίκτης με ταχύτητα και καλές πλαγιοκοπήσεις που στην μέρα του είναι ικανός να... αναστατώσει κάθε άμυνα. Έκλεισε το α' μισό του 2015 στον Ολυμπιακό με 17 αγώνες, 3 τέρματα και 3 ασίστ. Και ο Πάρντο πάντως - όπως και ο Σεμπά - στην Ευρώπη είχε πιο καλό πρόσημο σε σχέση με την Super League.
ΓΚΙΟΡΓΚΙ ΛΟΡΙΑ: Ο Γεωργιανός υψηλόσωμος κίπερ αποκτήθηκε με προσδοκίες και μάλιστα όταν είχε ανακοινωθεί μαζί με τους Τζανδάρη και Μαρτίνες ο Ολυμπιακός είχε σταθεί στην αξία του. Ο Γκιόργκι Λόρια πρόλαβε να κάνει ένα μικρό μέρος της προετοιμασίας προτού αποχωρήσει λόγω Στέφανο Καπίνο. Πραγματικά μία πολύ περίεργη μεταγραφική ιστορία για έναν παίκτη που αποκτήθηκε ως ελεύθερος για να φύγει ξανά ως ελεύθερος. Τελικά βρήκε τον επόμενο ποδοσφαιρικό προορισμό του στην Ρωσία και την Κρίλια Σοβέτοβ.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Gazzetta.gr είχε δώσει την... εκδοχή του για την αποδέσμευσή του: «Ναι, πολύ τρελό καλοκαίρι αλλά τελικά έχω ομάδα. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον ΟΦΗ, αγαπώ αυτή την ομάδα, τους φιλάθλους της και τον κόσμο εκεί. Δυστυχώς στον Ολυμπιακό κατάλαβα γρήγορα ότι δεν θα παίζω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζω, δεν με πειράζει αν θα είναι σε ομάδα κορυφαίου επιπέδου ή κάποιας μικρότερης. δυναμικής. Ξέρω ότι μπορώ να παίξω παντού και να αποδείξω ότι μπορώ να έχω συνέχεια. Εκεί είχα κι άλλα προβλήματα, δεν θέλω να παρακολουθώ τα ματς, ήθελα απλά να παίζω».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ: Είναι ακόμα μία περίπτωση σαν τον Λόρια υπό την έννοια ουσιαστικά δεν τον είδαμε παρά ελάχιστα για να τον κρίνουμε επαρκώς. Ο διεθνής εξτρέμ ήταν της άποψης πως το τεχνικό τιμ τον αδίκησε και δεν του έδωσε τις ευκαιρίες που ήθελε και ενδεχομένως και να άξιζε. Με τον Ολυμπιακό έπαιξε μόλις ένα ματς (σ.σ. 21 λεπτά) στο Κύπελλο. Πως μπορεί να κριθεί έτσι;
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΡΤΙΝΕΣ: Αυτόν και εάν δεν τον είδαμε! Ουσιαστικά κόπηκε εν μέσω της προετοιμασίας καθώς είχε πρόβλημα τραυματισμού που τον κράτησε σημαντικό διάστημα εκτός. Ο Μαρτίνες είναι ένας χαρισματικός και ποιοτικός μεσοεπιθετικός αλλά ο Σίλβα θεώρησε πως ρίσκαρε περιμένοντας έναν παίκτη που είχε χτυπήσει και δεν ήξερε το πότε ακριβώς θα γυρίσει για να είναι διαθέσιμος. Κατέληξε στην Κύπρο.
ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΜΠΕΝ: Έκλεισε στον Ολυμπιακό σε μία περίοδο που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Έκανε επέμβαση στους χιαστούς, αντιμετώπισε προβλήματα στην επάνοδό του και την αποκατάστασή του - λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του - και τελικά αποφασίστηκε να φύγει δανεικός (σ.σ. για Λεβαδειακό). Ο Μπεν - όπως ήταν λογικό - δεν μπήκε σε καμία αποστολή καθώς μέχρι και πριν από λίγες ημέρες δεν είχε επανέλθει ακόμα στο 100%.
ΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ: Έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και αναζήτησε κάτι καλύτερο στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό. Ο 22χρονος στους ερυθρόλευκους - όπου πήγε με πολύ καλές συστάσεις και με διάθεση να παίξει και να ξεχωρίσει - αξιοποιήθηκε και αυτός ελάχιστα. Ο Φάνης Τζανδάρης είχε μόνο μία συμμετοχή στο Κύπελλο. Φυσικά ούτε και αυτό το παιδί μπορεί να κριθεί.
ΑΛΑΝ ΠΟΥΛΙΔΟ: Μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο αναμονής, διενέξεων με μάνατζερ και δικηγόρους, διαμαχών με FIFA, CAS, όποια άλλη αρμόδια αρχή υπήρξε και φυσικά πάνω και πέρα απ' όλα την Τίγκρες ο Άλαν Πουλίδο (σ.σ. αφού πέρασε ένα μικρό διάστημα στον Λεβαδειακό) έπιασε επίσημα Λιμάνι. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, όπως και η αναμονή. Άπαντες περίμεναν κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που είδαν. Ο Άλαν Πουλίδο αποδείχθηκε μία μεγάλη απογοήτευση για τον εαυτό του και για τον σύλλογο που τον πίστεψε και τον εμπιστεύθηκε. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε μόνο 1 φορά στο Κύπελλο. Αποτελεί διαφορετική περίπτωση από τους Έλληνες της ομάδας καθώς γενικά ο Σίλβα δεν ήταν ευχαριστημένος από εκείνον ούτε στις προπονήσεις και γι' αυτό ήταν διαρκώς στην... κερκίδα ενώ έβγαλε και προβλήματα τραυματισμών. Στο τέλος αντί να μείνει και να παλέψει επέλεξε την πιο εύκολη... οδό. Αυτήν την αποχώρησης με δανεισμό. Ο Πουλίδο ίσως να ήταν και βάση αναμονής, προσπάθειας και μεγάλης... ταλαιπωρίας του Ολυμπιακού για να τον κλείσει αλλά και προσδοκιών η πιο μεγάλη απογοήτευση απ' όλους.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ: Αποκτήθηκε ως ο κίπερ Νο2. Ο Έλληνας ταλαντούχτος πορτιέρο - του οποίου η μεταγραφή ξεσήκωσε πρόσκαιρα θύελλα αντιδράσεων λόγω του ποδοσφαιρικού του παρελθόντος με τον Παναθηναϊκό - έδειξε πως θέλει δουλειά ακόμα σε όλα τα επίπεδα. Έχει κάποια καλά δείγματα, όμως φανέρωσε και εμφανείς αδυναμίες, έχοντας ευθύνη σε γκολ που δέχθηκε στις 3 συμμετοχές του στο Κύπελλο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ: Από τραυματισμό σε... τραυματισμό ο ικανός και ελπιδοφόρος κεντρικός αμυντικός. Το βασικό του πρόβλημά του τον απέτρεψε από το να προπονείται κανονικά με την ομάδα για ένα σημαντικό διάστημα. Φυσικά και ο 21χρονος στόπερ δεν γίνεται να αξιολογηθεί σωστά και επαρκώς, μην έχοντας παίξει καλά καλά ούτε στα εσωτερικά διτέρματα στον Ρέντη. Επέστρεψε στην Ξάνθη, απ' όπου αποκτήθηκε, με την μορφή δανεισμού για να πάρει ματς στα πόδια του. Οι Ακρίτες αν και δεν είχαν άμεση ανάγκη από έναν ακόμα στόπερ τον δέχθηκαν πίσω για να τον βοηθήσουν να επιστρέψει πιο δυνατός στον Ολυμπιακό.
* Ο Μανώλης Μπέρτος προτιμήθηκε να μείνει στην Ξάνθη - με την μορφή δανεισμού- και ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης αφού έμεινε κάποιες μέρες στον Ρέντη έφυγε ως ελεύθερος για τον Πανιώνιο. Ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς που και φέτος βγάζει άκρως θετικό πρόσημο θα μπορούσε να λογιστεί ως μεταγραφή, καθώς εν έτει 2015 ο Ολυμπιακός αγόρασε τα δικαιώματά του (σ.σ. πέρυσι ήταν δανεικός από την Άντερλεχτ), ωστόσο ήδη έχει έναν ερυθρόλευκο χρόνο στην... πλάτη του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα