Πέλκας: «Θέλω έναν τίτλο μέσα στο 2016» (gTV)

Πέλκας: «Θέλω έναν τίτλο μέσα στο 2016» (gTV)

Σταύρος Σουντουλίδης
Πέλκας: «Θέλω έναν τίτλο μέσα στο 2016» (gTV)

bet365

Το 2015 μπορεί και να ήταν η χρονιά του! Ο Δημήτρης Πέλκας μέσα σ’ ένα χρόνο τα’ κανε όλα: επιστροφή, νέο συμβόλαιο, καθιέρωση, εθνική ομάδα…

Αν, πάντως, κάτι λείπει από όλο αυτό το ευτυχισμένο παζλ για τον νεαρό επιτελικό μέσο, είναι μια ομαδική διάκριση, ένας τίτλος με την αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και όταν η κουβέντα έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας πάει στη νέα χρονιά και την προσδοκία που ο ίδιος έχει με την ομάδα του η απάντηση είναι μία: «Θέλω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ μέσα στο 2016».

Ο Δημήτρης Πέλκας κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που κλείνει και μιλάει στο Gazzeta.gr για τους στόχους που θέτει για το 2016.

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, την κριτική και τα σχόλια περί μπαλέτου είπε:

«Τα πράγματα όταν είναι δύσκολα, είναι και δύσκολο να τα διαχειριστείς. Υπάρχει πίεση και από τον κόσμο και από τον προπονητή, ακόμη και από μας τους ίδιους. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί στις στιγμές αυτές. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Θέλουμε βέβαια και τον κόσμο δίπλα μας. Πρέπει να τον κερδίσουμε εμείς οι ίδιοι γιατί όταν ξεκίνησε η προετοιμασία με το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη Λοκομοτίβα, υπήρχε δυσαρέσκεια και αποδοκιμασίες. Στην πορεία καταφέραμε να τον φέρουμε ξανά στο γήπεδο με τις καλές εμφανίσεις, αλλά μετά δημιουργήθηκε ξανά γκρίνια. Πρέπει να κάνουν υπομονή κι αυτοί κι εμείς παράλληλα να προσπαθήσουμε να τους φέρουμε κοντά μας. Δεν είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ όταν έρχονται ομάδες και παίζουν κλειστά στην Τούμπα, γιατί εκεί είναι δύσκολο να δημιουργήσεις».

Για τα συναισθήματα που του αφήνει η χρονιά που φεύγει σχολίασε:

«Υπήρξαν κάποια ματς ήταν που δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και δεν πήραμε βαθμούς. Για παράδειγμα με Πανθρακικό και Παναιτωλικό που δεν κερδίσαμε. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε κανένα παιχνίδι, είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Δεν θα ήταν ίδια τα πράγματα, αν ήταν στους 30, 32 βαθμούς. Εμείς χάσαμε παιχνίδια που δεν έπρεπε να χάσουμε. Στην Ευρώπη η Κράσνονταρ αποδείχτηκε πολύ καλή ομάδα και κάναμε κακά παιχνίδια με την Γκαμπάλα. Στο κύπελλο όμως θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε τελικό και να το πάρουμε, επειδή είναι ο πιο σημαντικός στόχος για την ομάδα. Ο δεύτερος στόχος είναι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί πρέπει να φανούμε αντάξιοι, να δώσουμε τα πάντα».

Στοιχημάτισε στη Vistabet σε όλες τις αναμετρήσεις της Boxing Day με τις πιο ανταγωνιστικές αποδόσεις της αγοράς.

Για τις στιγμές που κρατά, όπως τις εμφανίσεις με Μπρόντμπι, το ματς με Ντόρτμουντ και την κλήση στην Εθνική, είπε:

«Το σημαντικότερο είναι να βελτιώνεσαι κάθε χρόνο και να γίνεσαι καλύτερος. Δεν μπορείς από τη μια στιγμή στην άλλη να πετύχεις κάποια πράγματα. Θέλει υπομονή και δουλειά. Όλες αυτές οι στιγμές ήταν χαρούμενες. Οσο πάει καλά η ομάδα βελτιώνεσαι και σαν ποδοσφαιριστής.

Για την απόφαση του Τούντορ να στηριχτεί στους πιτσιρικάδες από την Κ-20 του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, σχολίασε:

«Δουλεύουν πολύ καλά στα τμήματα υποδομής, ήδη παίζουμε πέντε-έξι παιδιά στην πρώτη ομάδα και ανεβαίνουν κι άλλοι. Γίνεται καλή δουλειά, υπάρχουν σωστές υποδομές. Στο Βόλο μου άρεσαν όλοι. Ήμουν σίγουρος ότι θα πάνε καλά, φαινόταν και στις προπονήσεις. Θα μας πλαισιώσουν κι άλλοι στο μέλλον στην πρώτη ομάδα».

Η ευχή του για το 2016:

«Θέλω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Είναι η μεγάλη μου επιθυμία, θέλω να δω τη χαρά στα πρόσωπα του κόσμου. Είναι τρομερό συναίσθημα. Θα δώσουμε τα πάντα και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα