Πλατανιάς: Η χρονιά του Παράσχου! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Πλατανιάς: Η χρονιά του Παράσχου! (pics & vids)

bet365

Ο Γιώργος Παράσχος με το νέο προπονητικό του limit up εξελίχθηκε στο πρόσωπο του 2015 για τον Πλατανιά! Από το ναδίρ στο ζενίθ οι Χανιώτες!

Ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Ο Γιώργος Παράσχος αντικατέστησε τον Μάρτιο του 2015 τον Γιάννη Χριστόπουλο, έσωσε έστω στο και... πέντε την... παρτίδα για τον Πλατανιά, κρατώντας τον στην κατηγορία και ενώ φέτος, μην έχοντας το... σούπερ ρόστερ τον πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο! Οι Χανιώτες την περασμένη σεζόν έκλεισαν τελικώς την χρονιά στην 9η θέση μαζί με την Καλλονή έχοντας συγκεντρώσει 44 πόντους σε 34 αναμετρήσεις. Και από εκεί που ήταν στο ναδίρ φέτος πάνε για το ζενίθ.

Ήταν γενικά μία πολύ δύσκολη σεζόν η περσινή για τον Πλατανιά με αλλαγές σε πρόσωπα ως προς το ρόστερ για να αποδειχθεί τελικώς κίνηση - ματ η πρόσληψη του έμπειρου προπονητή από την Καστοριά. Του 63χρονου τεχνικού που τον Μάρτιο του 2014 ήταν στην παγκόσμια κατάταξη των προπονητών στην καλύτερη θέση από κάθε άλλο Έλληνα κόουτς (Νο 145 ως τεχνικός τότε του Ατρόμητου). Η περίπτωση της προσέγγισής του και του να πειστεί να αναλάβει μία τέτοια αποστολή δεν ήταν τόσο απλή και εύκολη, ωστόσο το deal για ένα εξάμηνο έγινε.

Και το εξάμηνο έγινε συμβόλαιο 1,5 χρόνου με τα γνωστά φετινά αποτελέσματα. Αν και ο Πλατανιάς δεν ξεκίνησε καλά με 4 ήττες και 2 ισοπαλίες στις πρώτες 6 αγωνιστικές ο Παράσχος ήταν ξανά αυτός που άλλαξε τα δεδομένα, 'μάζεψε' την ομάδα του, την έκανε να παίζει ανοιχτό, ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, την έφτασε σε σημείο να παίζει... μονότερμα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αλλά και στην 8η θέση (σ.σ. μαζί με ΠΑΣ, Ηρακλή και Βέροια) με 18 πόντους!

Και αυτό το έκανε και ορισμένες άκρως εντυπωσιακές νίκες, όπως το 4-0 επί του Πανθρακικού, το 2-1 εκτός με Παναιτωλικό και το 2-0 στα Πηγάδια με την Ξάνθη. Ο Πλατανιάς έφτασε και στο σημείο να κοντράρει τον πρωταθλητή και πανίσχυρο Ολυμπιακό με το 2-2 που απέσπασε στο Καραϊσκάκη στο Κύπελλο.
Στον χανιώτικο σύλλογο ήδη ετοιμάζονται να... δέσουν τον πεπειραμένο κόουτς με νέο συμβόλαιο, με τον Γιώργο Παράσχο να κάνει τη νέα προπονητή του... εκτόξευση, να αποδεικνύεται (ξανά) λίρα εκατό, είναι φέτος ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων τεχνικών αλλά και των καλύτερων της κατηγορίας της Super League και μπορεί να οδηγήσει τον Πλατανιά ίσως στο καλύτερο πλασάρισμα που είχε ποτέ στην Λίγκα. Σχετικά με το ρόστερ οι αλλαγές και φέτος δεν ήταν λίγες, με τις πιο βασικές αποχωρήσεις να είναι εκείνες των Τετέ, Τόρες και Αγκιλέρα.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Φυσικά την περσινή παραμονή διότι εάν ο Πλατανιάς δεν έμενε έστω και στο... τσακ κατηγορία θα είχαμε άλλα δεδομένα. Και βέβαια κατά ένα μεγάλο μέρος την φετινή πορεία αλλά και παίκτες που είτε ήρθαν και βοήθησαν (σ.σ. σαν τον Ανγκούλο και τον Ράμος) είτε βελτιώθηκαν σε σχέση με την περασμένη σεζόν και δίνουν περισσότερα, όπως ο Μιλούνοβιτς. Και φυσικά και εμφανίσεις σαν αυτές με Παναιτωλικό, Ξάνθη και φυσικά με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (σ.σ. και ας ήρθε η ήττα στην Τούμπα). Ακόμα την πρόκριση της ομάδας από την φάση των ομίλων του Κυπέλλου.
ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ: Σίγουρα μεταγραφές που δεν... περπάτησαν όπως του Γκαβιλάν που αποχώρησε. Το πιο μελανό σημείο για τον Πλατανιά ήταν ο Ολιμπά. Ο άλλοτε βασικός πορτιέρο που πήγαινε διαρκώς από γκέλα σε γκέλα, μετά υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα αντιμιλώντας και χλευάζοντας το τεχνικό επιτελείο και τον ίδιο τον Παράσχο και ενώ και τα νυχτοπερπατήματά του δεν πέρασαν απαρατήρητα. Πρώτα μπήκε σε αγωνιστική... καραντίνα, μένοντας συνεχώς εκτός αποστολής και μετά και σε προπονητή, με την απόφαση του Παράσχου να δουλεύει ατομικά και όχι με την ομάδα. Ο Πλατανιάς δεδομένα δεν κρατάει και την συνεργασία με τον κόουτς Γιάννη Χριστόπουλο, που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αλλά και τον περσινό αποκλεισμό της ομάδας από την φάση των ομίλων του Κυπέλλου (σ.σ. σε όμιλο με Λεβαδειακό, Ηρακλή και Εθνικό Γαζώρου).
ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο φορ Νταβίντ Τόρες αν και δεν ήταν στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς του στον σύλλογο (σ.σ. 2014) έβγαλε θετικό πρόσημο. Είχε 6 γκολ και 4 ασίστ στην Super League. Και βέβαια πέρυσι παίκτες όπως οι Τετέ και Αγκιλέρα συνέβαλλαν τα μέγιστα. Στην τρέχουσα περίοδο την... σκυτάλη έχει πάρει κυρίως ο Λούκα Μιλούνοβιτς, που βελτίωσε αισθητά τους αριθμούς του και την εικόνα του. Ο Σέρβος διεθνής μεσοεπιθετικός είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα φέτος με 5 τέρματα και έχει και 1 ασίστ.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Η πιο ευτυχής στιγμή για τον Πλατανιά ήταν η έλευση του Παράσχου. Αγωνιστικά έχει να θυμάται φέτος την ισοπαλία στο Φάληρο αλλά και τα πολύ καλά παιχνίδια του με Παναιτωλικό και με Ξάνθη.
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Οι περσινές ήττες από τον Εργοτέλη και τον Λεβαδειακό στον β' γύρο και η τριάρα από τον Παναθηναϊκό ήταν ματς που... πόνεσαν τον Πλατανιά. Φέτος δεδομένα ένα αρνητικό αγωνιστικό του πρόσημο είναι το 3-0 από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2015: Ανήκει δεδομένα στον Γιώργο Παράσχο στην παρουσίασή του από την ομάδα του Πλατανιά, που τότε πάλευε για την σωτηρία της στην Super League. «Είμαι πάρα πολλά χρόνια σε αυτόν τον χώρο και τέτοιες περιπτώσεις τις αντιμετώπισα πάρα πολλές φορές. Μπορώ να πω ότι είμαι ο προπονητής των επικίνδυνων αποστολών! Αν δείτε τις ομάδες που έχω πάει και έχουν σωθεί, είναι πάρα πολλές», ήταν η πιο δυνατή... ατάκα του στην συνέντευξη Τύπου. Εδώ θα μπορούσε να πει και ακόμα μία τοποθέτησή του όταν ρωτήθηκε για τα πλέι οφ φέτος και έδειξε πόσο προσγειωμένος είναι, κάνοντας λόγο για την παραμονή. Φυσικά μία δήλωση που επίσης συζητήθηκε και σχολιάστηκε αρκετά ήταν της νεαρής φυσιοθεραπεύτριας της ομάδας, Κατερίνας Κοκολογιάννη, που εκδήλωσε την μεγάλη της αγάπη για την Μπαρτσελόνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα