«To φιλικό να ανοίξει τον δρόμο για να κάνουμε κάτι δυνατότερο» (pic)

«To φιλικό να ανοίξει τον δρόμο για να κάνουμε κάτι δυνατότερο» (pic)

Gazzetta team
«To φιλικό να ανοίξει τον δρόμο για να κάνουμε κάτι δυνατότερο» (pic)

bet365

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Εθνική Αστέγων σε φιλικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ (29/12) και το μεσημέρι της Τρίτης παρουσίασαν τον αγώνα στα ΜΜΕ.

Αρχικά μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος ανέφερε:

«Το περιοδικό σχεδία και η Εθνική Αστέγων, δείχνουν τον δρόμο της επανένταξης. Αποφασίσαμε αντί άλλης εορταστικής εκδήλωσης, να οργανώσουμε έναν αγώνα αλληλεγγύης. Με μοναδικό σκοπό να κάνουμε γνωστότερη την Εθνική Αστέγων και να στηρίξουμε το περιοδικό Σχεδία. Η Περιφέρεια Αττικής να καλεί τις ομάδες του Λεκανοπεδίου, να αντιμετωπίζουν την εθνική αστέγων. Τώρα πήγαμε στην ΑΕΚ, που χρησιμοποιεί, ελπίζω προσωρινά, το ΟΑΚΑ ως έδρα. Σαν μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Καλώ όλους να πάρουν τα παιδιά τους και να ανέβουν στο ΟΑΚΑ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος τόνισε:

«Στην εποχή τη σημερινή, έχουμε ανάγκη να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Συνανθρώπους μας που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες, μ’ εμάς. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε και να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε αυτό το φιλικό να ανοίξει τον δρόμο για να κάνουμε κάτι δυνατότερο. Μέσα στο γήπεδο να λύνονται όλα τα προβλήματα, δίνουμε χαρά σε ανθρώπους, παίζοντας ποδόσφαιρο, που για μερικούς ανθρώπους είναι μέσο διαφυγής από τα προβλήματα. Ας είναι το πρώτο και όχι το τελευταίο γεγονός που θα στηρίξουμε. Το να μπορώ να συμμετάσχω σε μια τέτοια εκδήλωση, ως παίκτης της ΑΕΚ, είναι ιδιαίτερα τιμητικό. Θα μπορούσα να χαρίσω πολλά από τα γκολ μου, αν κάποιος μου έλεγε πως αυτό θα εξασφάλιζε ένα καλύτερο μέλλον γι αυτά τα παιδιά».

Ο αρχηγός της Εθνικής Αστέγων, Αλέξανδρος Καϊάφας, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, αφού είναι φίλος της ΑΕΚ, τονίζοντας ότι το φιλικό είναι όνειρο ζωής.

«Μου είναι μεγάλη τιμή να είμαι σ’ αυτή την ομάδα και να παίξω σ’ αυτό το φιλικό. Είναι μεγάλη μου τιμή, γιατί την ΑΕΚ την υποστηρίζω από μικρό παιδί. Και θα έρθω αντιμέτωπος μ’ αυτούς που βλέπω από την κερκίδα. Είναι όνειρο ζωής αυτό το παιχνίδι. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Αλλά αν μου δοθεί η ευκαιρία να σκοράρω, θα σκοράρω».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης:

«Γκολ στην φτώχεια. Είναι ένα σύνθημα που πρέπει να ωθήσει όλους μας, να συνδράμουμε και να συμμετέχει στο να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης αυτών που το έχουν ανάγκη. Πέρα από την αγωνιστική διάσταση του ποδοσφαίρου, που το τελευταίο διάστημα βάλλεται και προσβάλλεται απ’ αυτούς που το διοικούν, έχει και την διάσταση την κοινωνική. Η ΑΕΚ σ’ αυτό είναι πρωτοπόρος. Συνδράμει, συμμετέχει και όχι μόνο σ’ αυτή την προσπάθεια, αλλά σ’ όποια δημιουργηθεί στο μέλλον. Θα πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς».

Ο Χρήστος Αλεφάντης, ο άνθρωπος πίσω από το περιοδικό «Σχεδία», δήλωσε:

«Εμείς παίζουμε μπάλα όχι για να γίνουμε καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά καλύτεροι άνθρωποι. Αν έρθετε σε μια προπόνηση της Εθνικής Αστέγων, θα δείτε πως δεν έχουμε πινακάκια με συστήματα. Μιλάμε για αγάπη και για αλληλεγγύη και κοιτάμε πως μέσα απ’ αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι που είναι το ποδόσφαιρο, να έρθει ο ένας πιο κοντά στον άλλον. Και μέσα από το ποδόσφαιρο, να κερδίσουμε τις ίδιες μας τις ζωές. Το ποδόσφαιρο, είναι ένα κοινωνικό εργαλείο. Και προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε για να βοηθήσουμε κάποιους ανθρώπους και οι ίδιοι να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Ο αγώνας θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία, να έρθουμε όλοι πιο κοντά και να μιλήσουμε για την αγάπη και την αλληλεγγύη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα