«Ποιό Άνφιλντ και Ολντ Τράφορντ; Μόνο Τούμπα»!

«Ποιό Άνφιλντ και Ολντ Τράφορντ; Μόνο Τούμπα»!

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Ποιό Άνφιλντ και Ολντ Τράφορντ; Μόνο Τούμπα»!

bet365

Ο θρυλικός Μίκι Κουίν αποθεώνει μιλώντας στο gazzetta.gr τον ΠΑΟΚ, την Τούμπα και τον κόσμο του νοσταλγώντας την Θεσσαλονίκη! Τι λέει για το ακατάρριπτο ρεκόρ του στην Premier League!

«Είναι χοντρός, είναι στρογγυλός, αξίζει εκατομμύρια λίρες, είναι ο δικός μας Μίκι Κουίν, Μίκι Κουίν», ζητωκραύγαζαν οι οπαδοί της Κόβεντρι.

Ο Μίκι Κουίν, ένας καλτ ήρωας του βρετανικού ποδοσφαίρου παρά τα παραπανίσια κιλά του κατείχε την τέχνη του σκοραρίσματος όσο λίγοι.

Ο παλαίμαχος φορ, ο οποίος πλέον εκτελεί χρέη σχολιαστή σε ραδιοφωνικό σταθμό αλλά και προπονητή σε ιππόδρομο, όχι μόνο δεν παρεξηγούνταν όταν στα αγγλικά γήπεδα τον αποκαλούσαν «Hippofatamus» ή «Sumo», αλλά αντιθέτως αυτοσαρκαζόταν τιτλοφορώντας την αυτοβιογραφία του «Who ate all the pies?».

Ο Κουίν έφτασε στο peak της καριέρας του, την σεζόν 1992/93 όταν πήρε μεταγραφή από την Νιούκαστλ (59 γκολ σε 115 παιχνίδια) στην Κόβεντρι.

Εκεί έγραψε ιστορία, καθώς παραμένει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην Premier League που βρήκε δίχτυα στα έξι πρώτα παιχνίδια! Ο πρώην άσος των «Sky Blues» σε αυτό το διάστημα σταμάτησε στα 10 τέρματα!

Στην δύση της καριέρας του, ο Μίκι Κουίν αποφάσισε να βγει εκτός συνόρων φορώντας την σεζόν 1995/96 για 10 ματς τα χρώματα του ΠΑΟΚ.

Μολονότι η θητεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποδείχθηκε βραχεία, ο πρώην άσος της Κόβεντρι μιλώντας στο gazzetta.gr, δεν έκρυψε την εκτίμηση του για τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του, χαρακτηρίζοντας των «Δικέφαλο του Βορρά» μεγάλο σύλλογο!

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος. Θυμάμαι στα μέσα της δεκαετία του '90 έκανα μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνω στην Premier League και έφτασα σε ένα σημείο στην καριέρα μου που δεν ήθελα να πέσω στα χαμηλά.

Έτσι η πρόταση του ΠΑΟΚ, ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Η ελληνική αποτέλεσε μία νέα πρόκληση για την καριέρα μου. Μου άρεσε η Θεσσαλονίκη, είναι πολύ ωραία πόλη.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ήταν το κάτι άλλο. Έπαιξα στο 'Άνφιλντ', στο 'Ολντ Τραφορντ', παντού... Αυτό που έζησα στην Τούμπα δεν το συνάντησα πουθενά αλλού. Πολύ παθιασμένοι οπαδοί, τρελαμένοι με την ομάδα. Από το αεροδρόμιο όταν ήρθα μέχρι την αποχώρηση μου με υποστήριξαν ένθερμα», τονίζει ο Μίκι Κουίν στο gazzetta.gr.

Ο Αγγλος είχε συμφωνήσει με τον τότε πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Θωμά Βουλινό για αμοιβή που ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια δραχμές. Σε 10 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε ένα γκολ κόντρα στο Ηρακλή και άλλα δύο με την Κόρινθο και την Κοζάνη για το Κύπελλο. Η οικονομική ασυνέπεια της τότε διοίκησης είχε ως συνέπεια να χάσει την όρεξη του για ποδόσφαιρο και να παροπλιστεί.

«Όταν έφυγε ο Άρι Χάαν (Οκτώβριος 1995) δεν υπήρχε η ίδια πειθαρχία στην ομάδα. Χάθηκε ο επαγγελματισμός. Χρωστούσαν λεφτά, επικρατούσε μπάχαλο. Ο επόμενος προπονητής (σ.σ.: Κοκότοβιτς) είχε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, ήταν πιο αμυντικογενής».

Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στα ελληνικά γήπεδα παραμένει αξέχαστη στον νυν ραδιοσχολιαστή του «TalkSPORT».

«Θυμάμαι πως αποχωρούσαμε με τη συνοδεία τριών ανδρών από τον αγωνιστικό χώρο.

Υπήρχαν ματς όπου επικρατούσε τρομερή ατμόσφαιρα. Κόντρα στις ομάδες της Αθήνας, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ.

Όπου και αν στεκόσουν δεχόσουν αντικείμενα και φωτοβολίδες. Απόλαυσα την παρουσία μου στην ομάδα. Ήταν φανταστικό να παίξω στον ΠΑΟΚ».

Ο Μίκι Κουίν αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για την αξία του Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά και του Νίκου Μιχόπουλου.

«Ο Ζαγοράκης ήταν ένας ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα. Ένας μαχητής. Τον συνάντησα όπως και τον τερματοφύλακα Νίκο Μίχοπουλο στην Αγγλία και τα είπαμε».

Ο Άγγλος φορ σε 535 ματς πρωταθλήματος σκόραρε συνολικά 227 γκολ!

«Σκόραρα πολλά και ωραία γκολ. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο έχεις ευκαιρία να σκοράρεις και το απολάμβανα. Ως προπονητής ιπποδρομιών υπάρχουν άλλες απαιτήσεις. Δεν έχεις πολλές ευκαιρίες».

Ο Μίκι Κουίν ακόμη και σήμερα μνημονεύεται ως ο ταχύτερος σκόρερ στην Premier League, αφού πέτυχε γκολ στις έξι πρώτες εμφανίσεις του με σύλλογο της μεγάλης κατηγορίας στην Αγγλία. Ο Ντιέγκο Κόστα έφτασε κοντά στο να καταρρίψει το συγκεκριμένο ρεκόρ αλλά δεν τα κατάφερε.

«Είμαι περήφανος γιατί πέτυχα αυτό το ρεκόρ την σεζόν 1992/93. Ήταν διαφορετικό το ποδόσφαιρο τότε. Επίσης πέτυχα 10 γκολ σε 6 ματς, αλλά και το 2000ο γκολ στην Premier League. Είναι ωραίο μετά από τόσα χρόνια να διατηρείς αυτά τα ρεκόρ και το απολαμβάνω. Ο Ντιέγκο Κόστα έφτασε κοντά αλλά δεν τα κατάφερε. Σκέψου τι παίκτες παίζουν τώρα, πόσα μεγάλα ονόματα και κρατάω αυτά τα ρεκόρ. Είναι υπέροχο».

Δείτε τον Μίκι Κουίν εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα