Η αλήθεια για το τρένο και τα κιάλια!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η αλήθεια για το τρένο και τα κιάλια!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος με την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών "δείχνει" στο blog του στο gazzetta γιατί απολύτως λογικά ο Ολυμπιακός έχει πάρει μακράν τα περισσότερα πέναλτι.

Έχει, λέει, κερδίσει ο Ολυμπιακός 10 πέναλτι, ενώ όλες οι άλλες μεγάλες ομάδες μαζί έχουν εννιά.

Και που είναι το περίεργο; Συγνώμη, δηλαδή, που είναι το περίεργο. Προφανώς, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι στο φετινό πρωτάθλημα μία ομάδα πάει τρένο κι οι άλλες βλέπουν το τρένο με κιάλια.

Βαθμολογία έχουν δει; Ο Ολυμπιακός είναι 14 πόντους πάνω από τον Παναθηναϊκό, 15 από την ΑΕΚ και 16 από τον ΠΑΟΚ (χωρίς να υπολογίζω το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αφού δεν το υπολογίζει ακόμη κι η Λίγκα). Και μόλις τέλειωσε ο α΄ γύρος! Με αυτή τη βαθμολογία δηλαδή τι περίμεναν;

Αλλά ας αφήσουμε τη βαθμολογία! Γιατί μερικές φορές μπορεί και να είναι μαγική εικόνα. Μπορεί ρε παιδί μου μία ομάδα να κερδίζει τα περισσότερα παιχνίδια της στο γκολ, με 1-0 και 2-1. Κι έτσι, κούτσα κούτσα, να έχει εξασφαλίσει μία τεράστια βαθμολογική διαφορά μέσα από συγκυρίες.

Πάμε λοιπόν στα επιμέρους στοιχεία του πρωταθλήματος. Να δούμε κι εκεί τι γίνεται.

Η Vistabet σου επιστρέφει το ποντάρισμά σου αν ο Αραβίδης πετύχει το πρώτο τέρμα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με το Λεβαδειακό.

Διαφορά τερμάτων: Ολυμπιακός +30 (38-8), ΑΕΚ +11 (23-12), Παναθηναϊκός +11 (20-9), ΠΑΟΚ +6 (24-18)...

Διαφορά στις τελικές: Ολυμπιακός +116 (195-79), ΑΕΚ +39 (155-116), ΠΑΟΚ +28 (169-141), Παναθηναϊκός +26 (146-120)....

Δοκάρια: Ολυμπιακός 8, Παναθηναϊκός 4, ΑΕΚ 2, ΠΑΟΚ 1...

Πέναλτι: Ολυμπιακός 10, ΠΑΟΚ 4, ΑΕΚ 3, Παναθηναϊκός 2...

Πόσο πιο…χάος μπορεί να υπάρξει;

Όταν λοιπόν ο Ολυμπιακός…

Έχει διαφορά τερμάτων +30 κι οι άλλες τρεις ομάδες μαζί έχουν +28…

Έχει διαφορά στις τελικές +116 κι οι άλλες τρεις ομάδες μαζί έχουν +93…

Έχει 8 δοκάρια κι οι άλλες τρεις ομάδες μαζί έχουν 7…

Τότε δεν είναι απόλυτα λογικό ο Ολυμπιακός να έχει 10 πέναλτι κι οι άλλες τρεις ομάδες μαζί 9;…

Παρεμπιπτόντως…

Πρώτον, εις βάρος όλων των μεγάλων έχουν καταλογιστεί από δύο πέναλτι (εξαίρεση τα τρία εις βάρος του Παναθηναϊκού), άρα δεν υπάρχουν διαφορές.

Δεύτερον, στην παράμετρο δοκάρια ο Ολυμπιακός είναι μακράν η πιο άτυχη ομάδα, αφού οι αντίπαλοι της ΑΕΚ έχουν πέντε δοκάρια, των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού τρία και του Ολυμπιακού μόλις ένα.

Εν κατακλείδι: Ό,τι κι αν λέει η πράσινη, κίτρινη η, μαύρη προπαγάνδα, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Και λένε την αλήθεια. Και για το τρένο και για τα κιάλια….

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.