«Υπάρχει εξήγηση για τους τραυματισμούς στον ΠΑΟΚ»

«Υπάρχει εξήγηση για τους τραυματισμούς στον ΠΑΟΚ»

Σταύρος Σουντουλίδης
«Υπάρχει εξήγηση για τους τραυματισμούς στον ΠΑΟΚ»

bet365

Οι θλάσεις έχουν φτάσει, αισίως, 17, αρκετοί άλλοι τραυματισμοί ταλαιπωρούν τον ΠΑΟΚ και ο Πάολο Αρτίκο δίνει τη δική του εξήγηση στο Gazzetta.gr.

Ο Ιταλός γυμναστής του «Δικεφάλου» απαντάει στο «καυτό» ερώτημα τι συμβαίνει και η ομάδα έχει τόσους πολλούς και συνεχόμενους τραυματισμούς.

«Είναι συνδυασμός δύο παραγόντων, ενώ υπάρχουν δύο ειδών τραυματισμοί οι μυϊκοί, δηλαδή οι θλάσεις και οι υπόλοιποι, που δεν σχετίζονται με τους μυς, όπως αυτός του άτυχου Κωνσταντινίδη. Αρκετοί, πάντως, ποδοσφαιριστές δεν ήταν έτοιμοι και προετοιμασμένοι, ειδικά οι νεοαποκτηθέντες παίκτες της ομάδας. Έμειναν πίσω. Δεν ήταν συνηθισμένοι και έτοιμοι να παίξουν τόσα ματς σε υψηλή ένταση και να ανταποκριθούν στις συνεχής προπονήσεις. Είχαμε κάθε τρεις ημέρες παιχνίδια. Όμως, είναι επαγγελματίες, κάνουν καλή δουλειά, είμαι ευχαριστημένος, αλλά πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, να ακολουθούν τις οδηγίες μου. Ενας ποδοσφαιριστής πρέπει να προετοιμάζεται σωματικά και ψυχικά».

- Μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση και να μειωθούν οι τραυματισμοί;

«Είμαι βέβαιος, ότι από τη νέα χρονιά, όλοι αυτοί οι τραυματισμοί θα αρχίσουν να εξαλείφονται. Θα έχουμε φτάσει σ’ ένα πολύ υψηλό επίπεδο και οι ποδοσφαιριστές θα μπορέσουν να ανταποκριθούν».

- Τι συνέβη μέχρι τώρα και είχαμε τόσους πολλούς τραυματισμούς;

«Οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν ήταν συνηθισμένοι σ’ αυτό το καθεστώς πίεσης, γιατί αυτοί είναι που τραυματίζονται πιο συχνά από τους υπόλοιπους, κάτι αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές μεγαλύτεροι σε ηλικία, όπως ο Τζιόλης, ο Μαλεζάς, ο Τζαβέλλας δεν έχουν καθόλου τραυματισμούς».

- Σκέφτεστε στο επόμενο διάστημα να διαφοροποιήσετε το στυλ προπόνησης;

«Ναι, σκέφτομαι να αλλάξω κάποια πράγματα στην προπόνηση, ειδικά για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, να πάμε σε μια πιο εξειδικευμένη προπόνηση για να μπορέσουν να ενταχθούν πιο εύκολα σ’ αυτό το κομμάτι».

- Πώς είναι η συνεργασία μέχρι στιγμής με τον Ιγκόρ Τούντορ και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ και συνεργάζομαι με τον Ιγκόρ Τούντορ και τους υπόλοιπους ανθρώπους της ομάδας. Δεν θα συμφωνήσω με όλους όσοι υποστηρίζουν ότι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι χαμηλό. Θα έλεγα ότι υπάρχει ποιότητα στην Ελλάδα».

- Οι πρώτες σας μήνες στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα;

«Υπάρχει επαγγελματισμός, υπάρχει θέληση και είμαι βέβαιος ότι σταδιακά θα φτάσουμε στο επίπεδο που όλοι περιμένουμε και όλοι θέλουμε για να είμαστε πρωταγωνιστές».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα