Τα πέναλτι που μου έμειναν αξέχαστα

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τα πέναλτι που μου έμειναν αξέχαστα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος…πεναλτολογεί, αλλά…διαφορετικά, μέσα από το blog του στο gazzetta.

Εγώ τα είχα γράψει, ότι πλέον με την υπόθεση της διαιτησίας έχουμε φτάσει σε άλλο επίπεδο!

Με τους αντίπαλους του Ολυμπιακού να ζητάνε πια και φάσεις που δεν είναι τίποτα, προβάλλοντας εμμέσως πλην σαφώς το σκεπτικό, «αφού τα παίρνει ο Ολυμπιακός, πρέπει να τα παίρνουμε κι εμείς»!!! Κι ακόμη κι όταν υπάρχουν τόσο καθαρά πέναλτι όπως το χθεσινό του Φορτούνη, να προσπαθούν με τόση επιμονή να μας κάνουν να αμφιβάλλουμε, ακόμη κι εμείς, και να αναρωτιόμαστε, «ρε συ, λες να μην είδα καλά;». Δηλαδή, να αμφιβάλλεις για όσα βλέπεις τόσο καθαρά με τα ίδια σου τα ματια.

Τέλος πάντων, όπως έχει αποδειχθεί, δεν βγάζεις άκρη με αυτά τα πράγματα. Άλλωστε, πλέον όλα αυτά που λέγονται έχουν κάνει τους Ολυμπιακούς να λένε, «κρίμα που δεν έγινε κι άλλο πέναλτι, να το σφύριζε να κερδίζαμε 3-0 με τρία πέναλτι»…

Αλλά επειδή είναι πολύς ο λόγος για τα πέναλτι που κερδίζει ο Ολυμπιακός, ας κάτσω να γράψω κάτι…διαφορετικό: ποια πέναλτι μου έχουν μείνει αξέχαστα, σε αυτά τα 31 χρόνια στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού! Αφού μας λένε όλο για πέναλτι και για πέναλτι, ας γράψω κι εγώ για πέναλτι!

Για κάθε κερδισμένο στοίχημα στο ματς του Πανθρακικού με τον Παναθηναϊκό, η Vistabet σου προσφέρει bonus έως και 100 ευρώ.

Πάμε λοιπόν από τα εμπρός προς τα πίσω.

Του Νικοπολίδη το τελευταίο στον τελικό του Κυπέλλου του 2009, στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-4, που κρίθηκε στα πέναλτι μετά από παράταση. Μία από τις πιο γλυκιές νίκες στο Κύπελλο, στον λεγόμενο τελικό του αιώνα.

Του Τζόρτζεβιτς στο τελευταίο λεπτό του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1, που έκρινε το πρωτάθλημα του 2002. Παρά την 100% σωστή απόφαση του Ευθυμιάδη, έγιναν δυστυχώς όσα έγιναν τότε στη Λεωφόρο

Του Γεωργάτου στα τελευταία λεπτά στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 το 1998. Στο 90’ ο ΠΑΟΚ έβαλε γκολ πεντακάθαρα με το χέρι κι ο διαιτητής Παπαδάκος το ακύρωσε, βέβαια, αλλά οι ΠΑΟΚτζήδες μπήκαν μέσα!!!

Του Τζόρτζεβιτς στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 το 1996, με την (λάθος) υπόδειξη του Παπουτσέλη. Το τέλος μίας εποχής…

Του Προτάσοφ στο 93’ του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 για το Κύπελλο το 1992, με απόφαση του Κουκούλα. Πρόκριση στο ΟΑΚΑ και μετά κατάκτηση του Κυπέλλου.

Του Ντέταρι στην παράταση στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-3 πάλι για το Κύπελλο το 1990, ξανά στο ΟΑΚΑ, με απόφαση πάλι του Κουκούλα (Μυτιληνιός κι αυτός, όπως ο Παπουτσέλης!). Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ 3-1 και προκρίνονταν. Έγινε το 3-2 κι ο Ολυμπιακός πέρασε και στη συνέχεια πήρε και το Κύπελλο για δεύτερη φορά στα λεγόμενα πέτρινα χρόνια.

Κι επειδή η ιστορία γράφεται από τους μεγάλους, προσέξατε φαντάζομαι ποιοι παικταράδες τα «υπέγραψαν» αυτά τα πέναλτι: Τζόλε, Νικοπολίδης, Γεωργάτος, Προτάσοφ, Ντέταρι.

Γιατί, άλλωστε, με τέτοιους παικταράδες ο Ολυμπιακός πήρε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα του…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.