Η…ισονομία κι η εποχή Τριβέλλα…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η…ισονομία κι η εποχή Τριβέλλα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κοιτάζοντας μπροστά, αλλά και προς τα πίσω!

Εδώ και πολύ καιρό ακούμε ότι πρέπει να αλλάξει η ΕΠΟ, για να φύγει η…διαφθορά από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι…εξυγιαντικές δυνάμεις λοιπόν του ελληνικού ποδοσφαίρου θεωρούν ότι εκεί είναι το κλειδί: να φύγει αυτή η ΕΠΟ και να έρθει μία άλλη ΕΠΟ, που θα τα κάνει καλύτερα, που δεν θα ευνοεί δηλαδή τον Ολυμπιακό, αλλά θα τους ευνοεί όλους το ίδιο, συγνώμη εννοώ ότι θα μοιράζει δίκαια την τράπουλα. Αυτό δεν λένε η, καταλαβαίνω λάθος;

Επίσης υποστηρίζεται μετ΄επιτάσεως, που λένε κι οι διανοούμενοι, ότι τα φαινόμενα βίας που ζούμε στα ελληνικά γήπεδα, προέρχονται ακριβώς από τα «φαινόμενα διαφθοράς» και την έλλειψη ισονομίας.

Πάντως, εγώ ρωτάω το εξής απλό: τα φαινόμενα βίας που υπήρχαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά το διάστημα των 13 πέτρινων χρόνων του Ολυμπιακού (τότε που είχε πάρει μόλις ένα πρωτάθλημα από το 1984 ως το 1996), από τι προέρχονταν; Να υποθέσω ότι τότε προφανώς υπήρχε ισονομία κι η διαιτησία έπαιζε 50-50; Η δε βία ήταν «κοινωνικό φαινόμενο», όχι όπως τώρα;…

Κι επειδή ακούγονται πολλά για την εποχή Γκαγκάτση η, την περίοδο Σαρρή, τώρα για τον Γκιρτζίκη κλπ, κλπ, να υπενθυμίσω ότι υπήρχε κι η εποχή Τριβέλλα στην ΕΠΟ. Τότε ντε, που ο Ολυμπιακός δεν είχε σταυρώσει πρωτάθλημα. Και τα είχαν, τρόπος του λέγειν, μοιραστεί (από τρία) τα πρωταθλήματα, ο Παναθηναϊκός (1991, 1995, 1996) κι η ΑΕΚ (1992, 1993, 1994).

Τότε που στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός είχαν σβήσει τα φώτα επειδή δεν κέρδιζε η ΑΕΚ….Τότε που σε ένα άλλο ΑΕΚ-Ολυμπιακός είχε διακοπεί το ματς στο 94’ επειδή κέρδιζε ο Ολυμπιακός και ως δια μαγείας αποφασίστηκε να ξαναγίνει από την αρχή και πήρε τον τίτλο ο Παναθηναϊκός…

Έτσι για να θυμόμαστε και την ιστορική πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν…ιδρύθηκε το 1996.

Τώρα, αναφορικά με τις εκλογές της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβρη, μία πρώτη αίσθηση που έχω, είναι ότι θα προκύψουν εκπλήξεις. Και πράγματα που δεν περιμένουν οι πολλοί. Το αν είναι ευχάριστες η, δυσάρεστες εκπλήξεις και για ποιους, θα φανεί στην πορεία.

Αυτό που σε γενικές γραμμές ισχύει στο ποδόσφαιρο και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει, είναι ότι αν δεν έχεις καλή ομάδα, πρωτάθλημα δεν παίρνεις και τη διαιτησία να έχεις. Πρέπει να έχεις καλή ομάδα. Καλύτερη από τους άλλους η, τουλάχιστον ισάξια με τους άλλους.

Και το ποιος έχει καλή ομάδα εδώ και πέντε-έξι χρόνια, αναφέρω αυτό το διάστημα γιατί κι ο Παναθηναϊκός το 2010 που το πήρε είχε καλή ομάδα, όχι ανώτερη του Ολυμπιακού, αλλά καλή, το βλέπει όλη η Ελλάδα. Νομίζω δε ότι η ίδια θα είναι η καλύτερη ομάδα και τα επόμενα χρόνια…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.