«Ο Χέντερσον μπορεί να γίνει o νέος Τζέραρντ»

«Ο Χέντερσον μπορεί να γίνει o νέος Τζέραρντ»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Ο Χέντερσον μπορεί να γίνει o νέος Τζέραρντ»

bet365

Ο ηγέτης των Dub Pistols και φανατικός οπαδός της Λίβερπουλ, Μπάρι Άσγουορθ μιλάει στο gazzetta.gr για Κλοπ, Κουτίνιο, Χέντερσον, ενώ εκφράζει την υποστήριξη του στον Ολυμπιακό!

Στις 19 Δεκεμβρίου το πνεύμα των underculture Χριστουγέννων στέλνει δύο, dub & hip hop specialists, αγγέλους για να προετοιμάσουν κατάλληλα το Αθηναϊκό κοινό για την έλευση του Θεανθρώπου. Με κάθε “κατάνυξη” θα βρεθούν στη σκηνή του Six D.O.G.S σε ένα Holly, Jolly Bassmas Soundsystem ο Godfather της Βρετανικής Hip Hop Rodney P κι ο μοναδικός κι ανεπανάληπτος ηγέτης των Dub Pistols, αυτή η εκρηκτική προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Barry Ashworth, θρύλος στην urban σκηνή της Βρετανίας.

Η δυναμική και ο οίστρος του Barry θα συναντήσουν τη διαφορετικότητα και πολυσυλλεκτικότητα του Rodney P, θεμελιωτή της βρετανικής hip hop σκηνής. H χημεία των δύο καλλιτεχνών είναι δεδομένη, καθώς η συνεργασία τους έχει τελειοποιηθεί και από τη συμμετοχή του Rodney P τα τελευταία χρόνια στα περιοδείες των Dub Pistols και προσφέρει ένα show – party απελευθερωτικό κι άκρως ψυχαγωγικό, γεμάτο από την τρέλα του Ashworth και δόσεις από την γνήσια Hip Hop, Dub, Reggae, Bass κουλτούρα της Μεγάλης Βρετανίας.

Εξάλλου το ελληνικό κοινό έχει πάρει μια καλή γεύση από την τρέλα του Barry Ashworth από τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα με τους Dub Pistols, με τελευταία τον Φεβρουάριο του 2015 και γνωρίζει πολύ καλά τι εστί Rodney P από τις εμφανίσεις και κατά καιρούς συνεργασίες του με τo ελληνικό μουσικοκαλλιτεχνικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Active Member, με τελευταία φορά, αυτή του Ιούλιου του 2014 στο Rockwave Festival.

Ταγμένος οπαδός των «Reds» ο Barry Ashworth, έχει υπάρξει μέχρι και σχολιαστής σε αγώνες της αγαπημένης του ομάδας, μπορεί να συζητά για ώρες για την Λίβερπουλ αλλά και γενικά για το ποδόσφαιρο.

Ο frontman των Dub Pistols φορώντας την αγαπημένη του φανέλα με την υπογραφή του Στίβεν Τζέραρντ μίλησε στο gazzetta.gr για την αγαπημένη ομάδα του.

-Τι περιμένεις από τον Γιούργκεν Κλοπ, ποιες είναι οι μέχρι στιγμής εντυπώσεις σου;

«Έχω δει πολλά λάθος πράγματα στην Λίβερπουλ. Πλέον δεν περιμένω κάτι. Ελπίζω πως θα μας φέρει το ιερό δισκοπότηρο που δεν είναι άλλο από το πρωτάθλημα στην Premier League, αν και γνωρίζω την ίδια στιγμή πως έχουμε πολύ δρόμο για αυτό.

Θεωρώ πως έκανε ένα καλό ξεκίνημα βάσει των παικτών που έχει στη διάθεση του. Μου αρέσει το στιλ και η προσωπικότητα του. Ας τον κρίνουμε σε έναν χρόνο όταν θα έχει την ευκαιρία να ξανακτίσει την ομάδα».

-Τι πιθανότητες δίνεις για την Λίβερπουλ στη φετινή σεζόν;

«Είμαι απαισιόδοξος. Νομίζω είναι πολύ δύσκολο να τερματίσουμε σε μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις. Ειδικά με τα τελευταία αποτελέσματα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Οφείλω να ομολογήσω ότι η Λέστερ αποτελεί μία πολύ ωραία έκπληξη μέχρι στιγμής και η Τσέλσι το ακριβώς αντίθετο».

-Θεωρείς πως λείπει ένας αληθινός ηγέτης από την Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Στίβεν Τζέραρντ;

«Κάθε ομάδα θα στερούνταν την ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Τζέραρντ, όμως έχω την πεποίθηση πως κάποιος σαν τον Τζόρνταν Χέντερσον θα μπορούσε να τον διαδεχθεί.

Είναι βέβαιο πως ομάδες όπως η Λίβερπουλ χρειάζεται παίκτες με σπουδαία προσωπικότητα και να έχει τα κότσια να κάνει αυτό που πρέπει όταν χρειάζεται».

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής στην τρέχουσα σεζον;

«Ο Φελίπε Κουτίνιο είναι μακράν ο σταρ της Λίβερπουλ τούτη την σεζόν. Εξαιρετικές ικανότητες με την μπάλα, η πάσα του είναι υποδειγματική».

-Μπορεί να κατακτήσει η Λίβερπουλ το Europa League;

«100% μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πάντως δεν ξέρω αν θα φτάσουμε μέχρι εκεί, αφού αν παρουσιαστεί η ευκαιρία για μία θέση στην πρώτη τετράδα αυτό θα αποτελέσει προτεραιότητα μας.

Στην παρούσα φάση ομάδα πρέπει να τερματίσει σε μία από αυτές τις θέσεις από το να κατακτήσει το Europa League.

Είναι πολύ σημαντικό για την ιστορία μας και θα ήταν υπέροχο για την ψυχολογία της ομάδας στα επόμενα χρόνια».

-Τι άποψη έχεις για τον Ολυμπιακό;

«Τον Ολυμπιακό, τον θεωρώ σπουδαίο σύλλογο και τον υποστηρίζω. Μου αρέσει».

*To προσεχές Σάββατο αν κατηφορίσετε προς το κέντρο και βρεθείτε κοντά στη πλατεία Eιρήνης, μπείτε στο συναυλιακό χώρο του Six Dogs και να είστε σίγουροι πως θα βρεθείτε ξαφνικά ανεβασμένοι σ’ ένα ταχύτατο ηχητικό έλκηθρο να γλιστράτε πάνω σε Drum & Bass, Dub, Techno, Hip – hop, Ska και Punk. Αν φυσικά υπάρχει ακόμα εισιτήριο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα