Εργοτέλης - Πανιώνιος 1-2

Κώστας Ζάλιαρης
Εργοτέλης - Πανιώνιος 1-2

bet365

Ούτε... την πρωτιά δεν ήθελε να ρισκάρει ο Πανιώνιος που έκανε το 3x3 στο Κύπελλο επικρατώντας 2-1 του Εργοτέλη και πέρασε στην επόμενη φάση μαζί με τους Κρητικούς, παρά το 1-0 της Ζακύνθου επί του Παναιτωλικού στο άλλο ματς.
Η ανάγκη του Εργοτέλη για αποτέλεσμα τον έκανε να είναι πιο κινητικός στο γήπεδο και να προσπαθεί να περάσει τη μπάλα στην περιοχή του Πανιωνίου. Από την άλλη, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ήσυχη στο θέμα της πρόκρισης έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της στην επόμενη φάση, έδειξε και από το γκολ του Καθάριου στο 38' έπειτα από την πανέμορφη συνεργασία με τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη, πως ήθελε να παίξει ελεύθερα και να ... βγάλει την υποχρέωση. Μάλιστα, πέρα από ένα πολύ δυνατό σουτ του Αυγενικού στο 8ο λεπτό σχεδόν από τη μικρή περιοχή και την κεφαλιά του Γρομητσάρη που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή στο 43' ο Τασουλής, η εστία των «κυανέρυθρων» δεν διέτρεξε κινδύνους και ο Παπαδόπουλος δεν είχε πολλή δουλειά.
Ο Εργοτέλης στάθηκε τυχερός στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αφού ισοφάρισε από ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Ντος Σάντος. Έπειτα από εναέρια μονομαχία με τον Τασουλή, ο άσος του Πανιωνίου δεν έβλεπε, ο Ντος Σάντος έπεσε στο πόδι του προσπαθώντας να κερδίσει ξανά τη μπάλα περνώντας πίσω του και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, απ' όπου κι έγινε το 1-1! Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά καλύτερο σε ένταση και εξέλιξη και στο 75' ο Βιγιάλμπα από όμορφη κάθετη του Μπακασέτα έκανε το 2-1 για τους Νεοσμυρνιώτες που έφυγαν από την Κρήτη με τη νίκη, κάνοντας το 3x3 στον όμιλο. Αντίθετα, η ομάδα του Λαμπράκη, παρά την ήττα, πήρε το «εισιτήριο» λόγω της διαφοράς των τερμάτων με τη Ζάκυνθο (6-6 οι Κρητικοί, 3-3 οι νησιώτες) που επιβλήθηκε με το 1-0 του Παναιτωλικού.
Η βαθμολογία του 2ου γκρουπ:
1.Πανιώνιος 9
2.Εργοτέλης 4
3.Ζάκυνθος 4
4.Παναιτωλικός 0
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Εργοτέλης: Δερμιτζάκης, Στεβάνοβιτς, Γρομητσάρης, Άλλα, Φουκαράκης, Αυγενικού, Κούρτι, Δωματάς, Ντος Σάντος (87' Καμαρά), Κούτρης (82' Πίτσος), Γαρεφαλάκης (61' Γενιτσαρίδης)
Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Μητρόπουλος (64' Κόρμπος), Μπρούνο, Τασουλής (56' Μπακασέτας), Βιγιάλμπα, Πατσατζόγλου, Ποζατζίδης, Ντουρμισάι (71' Ανσαριφάντ), Οικονόμου
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα