Οι καλύτεροι της 14ης αγωνιστικής (pics)

Φώτης Καρακούσης
Οι καλύτεροι της 14ης αγωνιστικής (pics)

bet365

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα της 14ης αγωνιστικής, στην οποία ξεχώρισαν οι ισοπαλίες των Πανιωνίου και Λεβαδειακού με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, αλλά και η πρώτη νίκη του Ατρομήτου μετά από έξι ματς.

Μια ακόμα αγωνιστική, η 14η για την ακρίβεια έριξε την αυλαία της και όπως γίνεται κάθε βδομάδα, θα έχουμε και την καλύτερη ενδεκάδα. Μια αγωνιστική στην οποία δεν έλειψαν οι εκπλήξεις αλλά και οι φωνές για την διαιτησία, ειδικά το δεύτερο είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο και πλέον αίσθηση θα μας κάνει ότι δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες.

Όσον αφορά τα ματς, το Σάββατο αρχικά οι Ηρακλής και Πανθρακικός έμειναν στο μηδέν, ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε από τα Περιβόλια επικρατώντας με 1-0 του φορμαρισμένου Πλατανιά, ενώ στο τρίτο ματς ο Πανιώνιος και η ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 σε μια αναμέτρηση στην οποία και οι δύο τα έχουν με την διαιτησία.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό με τους Αγρινιώτες να φωνάζουν αυτοί για τις αποφάσεις του διαιτητή και κυρίως για την αποβολή του Κυριακίδη καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ιντέγε. Η Ξάνθη με την Βέροια έμειναν στο 1-1, ο Ατρόμητος νίκησε μετά από έξι παιχνίδια επικρατώντας με την ψυχή στο στόμα της Καλλονής με 1-0, ενώ ο Παναθηναϊκός στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο νίκησε με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης.

Τέλος την Δευτέρα Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο μηδέν με τους Θεσσαλονικείς να φωνάζουν για το γκολ που πέτυχε ο Μπερμπάτοφ και ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ, ενώ πριν υπήρξε και ανατροπή του Μυστακίδη η οποία δεν δόθηκε πέναλτι. Συνολικά στην 14η αγωνιστική μπήκαν μόλις 9 τέρματα, με το θέαμα να μην είναι το καλύτερο δυνατό.

Εμείς όπως μετά από κάθε τέλος της αγωνιστικής, έτσι και σήμερα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την καλύτερη ενδεκάδα με παίκτες που ξεχώρισαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Φυσικά και θα υπάρχουν αντιρρήσεις, καθώς δεν γίνεται να τους χωρέσεις όλους, όμως 11 πρέπει να παίζουν και 11 βάζουμε. Όσον αφορά το σύστημα θα αλλάξει και θα γίνει 4-4-2, ενώ από κάθε ομάδα μπορούν να μπαίνουν το πολύ δύο παίκτες. Το ξαναλέμε. Το πολύ δύο παίκτες.

Τερματοφύλακας

Τσιντώτας: Όταν χρειάστηκε ήταν εκεί

Αρχίζουμε από την θέση του τερματοφύλακα, εκεί που θα βάλουμε τον Παναγιώτη Τσιντώτα. Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν έκανε και τις δεκάδες επιθέσεις στην άμυνα του Λεβαδειακού, αλλά όταν χρειάστηκε ο τερματοφύλακας των Βοιωτών ήταν εκεί σταθερός, σώζοντας κάθε την ομάδα του σε κάθε δύσκολη στιγμή, ενώ το πιο σημαντικό ήταν πως ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του.

Αριστερό μπακ

Γουάλας: Τα έκανε όλα στο ματς με την Βέροια

Συνεχίζουμε με την τετράδα της άμυνας και συγκεκριμένα από το αριστερό μπακ. Εκεί θα βάλουμε τον Γουάλας. Ο αμυντικός της Ξάνθης ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του στο ματς με την Βέροια, καθώς εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα ήταν ο παίκτης από τον οποίο ξεκινούσε κάθε επιθετική προσπάθεια της Ξάνθης, αλλά και αυτός που με δικό του χέρι η Βέροια κέρδισε πέναλτι και σκόραρε.

Δεξί μπακ

Μαλόν: Από τους καλύτερους της «βασίλισσας του βορρά»

Στην απέναντι πλευρά βάζουμε έναν παίκτη με τον οποίο ο Γουάλας είχε πολλές μονομαχίες στο ματς. Ο λόγος για τον Μαλόν της Βέροιας, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Γιώργου Γεωργιάδη. Ο δεξιός μπακ της ομάδας της Ημαθίας τα πήγε πολύ καλά πάνω στον Σολτάνι, ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, ενώ και αμυντικά έκοψε τις περισσότερες φορές τους αντιπάλους του κερδίζοντας την θέση στην βασική ενδεκάδα.

Κεντρικός αμυντικός

Τριποτσέρης: Εγγύηση στην άμυνα του Λεβαδεικού

Πάμε τώρα στους κεντρικούς αμυντικούς, ξεκινώντας από τον Θοδωρή Τριποτσέρη. Ο ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού ήταν η εγγύηση της άμυνας της ομάδας του Άκη Μάντζιου συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να πάρει η ομάδα του τον έναν βαθμό κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν έχασε σχεδόν καμία προσωπική μονομαχία κυρίως από τις... μάχες του με τον Αθανασιάδη, ενώ αυτή που έχασε από τον Μπερμπάτοφ δεν στοίχισε στην ομάδα του, μιας και ο Αρετόπουλος δεν μέτρησε το γκολ.

Κεντρικός αμυντικός

Ρισβάνης: Η... κολόνα του Πανιωνίου

Κάθε καλή εμφάνιση του Σπύρου Ρισβάνη σε παιχνίδι του Πανιωνίου κάνει κάποιους Παναθηναϊκούς να αναρωτιούνται γιατί αυτός ο παίκτης αφέθηκε ελεύθερος. Εντάξει κανείς δεν λέει πως πρόκειται για τον Μπεκενμπάουερ, αλλά η αλήθεια είναι πως ο μικρός έχει ταιριάξει απίστευτα στον Πανιώνιο και σε κάθε παιχνίδι είναι από τους καλύτερους. Αυτό έγινε και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, κερδίζοντας τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες που είχε με τους αντιπάλους του. Παρά το νεαρό της ηλικίας δεν είναι ο παίκτης που θα σου κάνει το μεγάλο λάθος και γιαυτό έχει πάρει και στο σπίτι του τη φανέλα του βασικού.

Αμυντικό χαφ

Ηλιάδης: Του έφτανε ένα ημίχρονο

Εντάξει δεν είναι και το πιο συνηθισμένο το να βάζουμε στην βασική ενδεκάδα κάποιον που έπαιξε μόλις ένα ημίχρονο, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Στέλιος Ηλιάδης στο διάστημα που αγωνίστηκε έκανε την διαφορά στο κέντρο του Πανθρακικού στον αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Έκανε 4 κλεψίματα, έδωσε πολλές... μάχες, δέχθηκε και μια κίτρινη και αν συνέχιζε στο δεύτερο με δεδομένη την δύναμη που έπαιζε ήταν πιθανό να δεχθεί δεύτερη με τον Ελευθερόπουλο να τον βγάζει αλλαγή. Σίγουρα όμως όσο έπαιξε βοήθησε και με το παραπάνω την ομάδα του.

Δεκάρι

Ντομίνγκες: Ό,τι καλύτερο υπήρξε στο Καραϊσκάκης

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό δεν ήταν και ο καλύτερος από πλευράς θεάματος. Εκτός του ότι μπήκε μόνο ένα γκολ, δεν έγιναν και οι πολλές ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται σωστά για την φάση της αποβολής του Κυριακίδη καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ιντέγε. Μέσα σε όλα αυτά ξεχώρισε ένας παίκτης. Ο λόγος για τον Τσόρι Ντομίνγκες με τον Αργεντίνο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ, ενώ συνολικά να είναι αν όχι ο καλύτερος, σίγουρα από τους καλύτερους του αγώνα, δείχνοντας την ποιότητά του για ακόμα μία φορά.

Δεξί εξτρέμ

Μπουμάλ: Δεν σταματά να σκοράρει

Ο Πανιώνιος συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του, την οποία δεν ανέκοψε ούτε η ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό. Για τους «κυανέρυθρους» ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της πορείας αυτής είναι ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν και στον αγώνα με την ΑΕΚ από τους καλύτερους σκοράροντας σε μια ακόμα αναμέτρηση, με τα γκολ του να έχουν προσφέρει σημαντικούς βαθμούς στον Πανιώνιο.

Αριστερό εξτρέμ

Μπαρμπόσα: Ξεχώρισε για την ΑΕΚ

Στην απέναντι πλευρά βάζουμε τον Έλντερ Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος της ΑΕΚ ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Γκουστάβο Πογέτ στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Εκτός του γκολ που πέτυχε απείλησε την άμυνα των γηπεδούχων και ίσως θα έπρεπε να μείνει στην ενδεκάδα όταν και αποβλήθηκε ο Άρθρο, αλλά αυτό βέβαια το λέμε εκ των υστέρων.

Επιθετικός

Καλτσάς: Έσπασε το ρόδι

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο σε ένα ματς που ελάχιστοι θα θυμούνται. Ένας από αυτούς που δεν θα το ξεχάσουν θα είναι ο Νίκος Καλτσάς με τον μεσοεπιθετικό του «τριφυλλιού» να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα των «πρασίνων». Ο νεαρός ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Καρέλη και σκόραρε, ενώ εκτός του γκολ προσπάθησε να απειλήσει την άμυνα των Αρκάδων πραγματοποιώντας το λιγότερο καλή εμφάνιση.

Επιθετικός

Καρέλης: Αρχίζει να γίνεται ηγέτης

Όταν στον Παναθηναϊκό αγωνιζόταν ο Ρενέ Χένρικσεν όλοι έλεγαν πως ο κεντρικός αμυντικός του «τριφυλλιού» είχε καταφέρει να φτιάξει καλούς παίκτες, μαθαίνοντάς τους τα μυστικά της θέσης. Αυτό ισχύει το τελευταίο διάστημα και με τον Μπεργκ και τρανό παράδειγμα είναι ο Νίκος Καρέλης. Ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει μάθει πολλά δίπλα στον Σουηδό και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα τελευταία ματς στα οποία λείπει ο Μπεργκ. Ο Καρέλης έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη, κάτι που έκανε και με τον Αστέρα πετυχαίνοντας ένα γκολ και κάνοντας μία ασίστ σε ένα ματς που έληξε 2-0. Ε τι άλλο να έκανε;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα