Η εκδίκηση, το γέλιο του Κόκκαλη και το νέο επίπεδο διαιτησίας

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η εκδίκηση, το γέλιο του Κόκκαλη και το νέο επίπεδο διαιτησίας

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταπιάνεται σήμερα στο blog του στο gazzetta με τρία «θεματάκια»...

Δύο-τρεις σκόρπιες σκέψεις κάνω σήμερα.

ΕΓΡΑΦΑ χθες ότι οι κληρώσεις του Ολυμπιακού τόσα χρόνια στο Γιουρόπα Λιγκ είναι στο ίδιο μήκος κύματος: ούτε με τις πιο ισχυρές ομάδες, ούτε με τις πιο εύκολες. Και να που έγινε πάλι μία τέτοια, με την Άντερλεχτ.

Δεν μου αρέσει εμένα αυτή η κλήρωση. Γιατί οι Βέλγοι θα θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους πριν δύο χρόνια. Άλλωστε, ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο να περάσεις δύο συνεχόμενες φορές μέσα σε μία τριετία τον ίδιο αντίπαλο…

ΠΩΣ το είπε, με το ωραίο του γέλιο, ο Σωκράτης Κόκκαλης; «Ελπίζω ο Μαρινάκης, αν θελει, κάποια στιγμή, να αφήσει να πάρει κάποιο πρωτάθλημα και κάποιος άλλος»!!!

Είναι σα να έλεγε στους «άλλους», «εγώ σας άφηνα κάθε έξι-εφτά χρόνια να παίρνετε κι ένα πρωτάθλημα»! Πράγματι, τα δύο μόνα πρωταθλήματα που έχει χάσει ο Ολυμπιακός εδώ και μια 20ετία είναι του 2004 και του 2010, με έξι χρόνια διαφορά το ένα από το άλλο!

ΠΛΕΟΝ έχουμε πάει σε ένα άλλο επίπεδο, που το θεωρούσαμε, νομίζω όλοι, αξεπέραστο. Έχουμε φτάσει στο επίπεδο, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού να βάζουν γκολ με καθαρά επιθετικά φάουλ, όπως η ΑΕΚ στη Ν. Σμύρνη κι ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, να τα ακυρώνουν ορθά οι διαιτητές σε φάσεις που έγιναν μπροστά στα μάτια τους και το επιχείρημα των «αδικηθέντων» να είναι, «δεν ήταν γκολ, αλλά άμα τα έβαζε ο Ολυμπιακός, θα μετρούσαν. Άρα έπρεπε να μετρήσουν και για μας»!!!

Ατυχής, βέβαια, η εκ μέρους τους επίκληση του γκολ του Μποτία με την ΑΕΚ. Εκεί ο Μποτία χρησιμοποιεί τα χέρια για να πάρει καλύτερη θέση από τον αντίπαλο στόπερ. Στη Ν. Σμύρνη ο Λαμπρόπουλος σπρώχνει καθαρά και ρίχνει χάμω το Μητρόπουλο. Και στη Λιβαδειά ο Μπερμπάτοφ γκρεμίζει καθαρά τον Τριποτσέρη.

Δεν είναι όλες οι φάσεις ίδιες. Δεν σφυρίζονται φάουλ όλες οι φορές που ο κυνηγός παίζει με τα χέρια. Προσέξτε εδώ στο 02.00 τι κάνει ο Μπεργκ στον Καρασαλίδη στο Ηρακλής-Παναθηναϊκός. Κι εδώ στο 02.38 την κίνηση του Καρέλλη στον Ζησόπουλο στο Παναθηναϊκός-Αστέρας. Δεν σφυρίχτηκε φάουλ ούτε στη μία, ούτε στην άλλη περίπτωση. Και δεν έπαιζε ο Ολυμπιακός.

Πάντως, μετά από αυτή τη μεταφορά στο «άλλο επίπεδο», το «αφού τα δίνουν στον Ολυμπιακό, να τα δίνουν και σ΄ εμάς», και τις διαμαρτυρίες που πλέον γίνονται για κάθε φάση, όχι μόνο για αμφισβητούμενη η, οριακή, αλλά και για ξεκάθαρες περιπτώσεις, θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι άλλες ομάδες έπρεπε να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας κι όχι ο Ολυμπιακός!!!...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.