O Παναθηναϊκός του "Στράμα", του Εσιέν, ο Καλτσάς, ο Καρέλης και το ...ψεύτικο ρεκόρ!

O Παναθηναϊκός του "Στράμα", του Εσιέν, ο Καλτσάς, ο Καρέλης και το ...ψεύτικο ρεκόρ!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
O Παναθηναϊκός του "Στράμα", του Εσιέν, ο Καλτσάς, ο Καρέλης και το ...ψεύτικο ρεκόρ!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στη δίκαιη νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης και τους πρωταγωνιστές της, αλλά και στη νέα προκλητική διαιτητική εύνοια σε ματς του Ολυμπιακού, που δημιουργεί ένα ρεκόρ, το οποίο δεν λέει την αλήθεια...

Το καλύτερο δεύτερο ημίχρονό του εδώ και καιρό, δημιουργικά , έκανε ο Παναθηναϊκός και έφθασε στη νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης. Μία νίκη, που είναι 100% δίκαιη , αν λάβουμε υπόψη τις κλασικές ευκαιρίες, που είχε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός. Αν ο Καρέλης, ο Καλτσάς και ο Πέτριτς ήταν εύστοχοι το σκορ θα ήταν τουλάχιστον 2-0 στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου και θα είχε τελειώσει το παιχνίδι. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός σκόραρε έχασε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, αλλά πριν το σημειώσει στο τέλος απειλήθηκε σοβαρά με ισοφάριση, ένα σκορ που θα ήταν άδικο με βάση την εικόνα και τις ευκαιρίες των δύο ομάδων και την χρονική διάρκεια, που τις έχασαν.

Αυτό, που είναι φανερό είναι ότι ο Στραματσόνι προσπαθεί να βάλει την σφραγίδα του στην ομάδα. Και στην διάρκεια του αγώνα παρεμβαίνει. Αλλοτε με επιτυχία, άλλοτε χωρίς να πάρει αποτέλεσμα. Αλλά παρεμβαίνει. Το ματς χθες ο Παναθηναϊκός το πήρε με την αλλαγή της τακτικής σε 4-3-3 στο δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος του Καλτσά στο δεξί φτερό της επίθεσης με τον Καρέλη να είναι αριστερά από τον Πέτριτς άλλαξε δημιουργικά τον Παναθηναϊκό, που άρχισε να φθάνει με ευκολία στην ευκαιρία και στο τέλος πέτυχε το γκολ που τον έφερε μπροστά στο σκορ. Με κεφαλιά του Εσιέν, στον Πέτριτς από εκεί η μπάλα πήγε στον Καρέλη, που «σκότωσε» τον Μπαντή. Πολύ ωραίο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ. Γκολ αποτέλεσμα δουλειάς στην προπόνηση. Το δεύτερο γκολ που σφράγισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό μπήκε από ένα πλάγιο. Μετά από εκτέλεση του Μαρινάκη , κεφαλιά του Ζέκα στον Καρέλη ασίστ στον Καλτσά σουτ και γκολ.

Ο Καλτσάς φώναξε δυνατά παρόν και έδειξε, ότι μέχρι τώρα έχει αδικηθεί, που δεν έχει πάρει ευκαιρίες και από τον Αναστασίου, αλλά και από τον Στραματσόνι. Ο Καλτσάς έκανε εμφάνιση , που δείχνει, ότι πλέον πρέπει να υπολογίζεται σαν παίκτης ενδεκάδας στα επόμενα παιχνίδια. Εχει το γκολ και είναι από τους ελάχιστους ακραίους που έχει στην διάθεσή του ο Ιταλός. Πρέπει να παίζει.

Φυσικά το καλό νέο ήρθε και από την απόδοση του Εσιέν. Ο Γκανέζος μέσος έδειξε κάποια στοιχεία, από αυτά, που ξέρουμε και περιμένουμε να δούμε από αυτόν. Αυτή την φορά είχε διάρκεια στην απόδοσή του , ήταν αυτός, που μπροστά από τα στόπερ έκλεψε μπάλες, αλλά ήταν και αυτός που κάποιες στιγμές πρέσαρε πιο ψηλά και έπαιρνε την μπάλα από τον αντίπαλο με απλό τρόπο. Ετσι ξεκίνησε μία ευκαιρία του Καρέλη μετά το 1-0 . Επίσης ήταν αυτός , που επιχείρησε πάσες. Μία από αυτές θύμισε …10αρι, όταν έβγαλε μόνο του τον Καλτσά, που δεν ευστόχησε.

Για άλλη μία φορά σκόραρε και έδωσε ασίστ ο Καρέλης, που κάνει την διαφορά και όταν λείπει ο Μπέργκ και αυτό είναι σημαντικό. Και ο Στιλ έκανε σπουδαία απόκρουση απέναντι στον Γιάννου, στο 1-0. Ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι δείχνει, ότι έχει πλάνο στο γήπεδο , είναι πιο κοντά οι γραμμές του , έχει πιο καλή αμυντική λειτουργία στην ροή του αγώνα(από τις τρεις ευκαιρίες του Αστέρα οι δύο ήταν από στημένες φάσεις) και χθες με το 4-3-3 στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι μπορεί να αρχίζει να αποδίδει και ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται, ότι αλλάζει και βελτιώνεται , αλλά θέλουμε μία σειρά από παιχνίδια για να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα για τον Στραματσόνι. Σε κάθε περίπτωση ο Ιταλός τώρα μαθαίνει την ομάδα και δείχνει να θέλει να αξιοποιήσει όλο το ρόστερ, δουλεύοντας πολύ και στην τακτική και στις στημένες φάσεις.

ΥΓ: Την στιγμή, που ο Παναθηναϊκός όταν δεν είναι καλός χάνει-όπως με Ηρακλή- και όταν είναι καλός κερδίζει , όπως πρέπει να συμβαίνει ο Ολυμπιακός ακόμα και όταν δεν βλέπεται συνεχίζει τις νίκες με παρεμβάσεις διαιτητών. Κόντρα στον Παναιτωλικό ο Παπαδόπουλος δεν έδωσε τα δύο επιθετικά φάουλ που έκανε ο Ιντέγε στον αμυντικό του Παναιτωλικού και τον Κυριακίδη και έδειξε κόκκινη κάρτα στον Κυριακίδη που βρήκε την μπάλα με το χέρι. Και λίγο πιο πριν ο Παπαδόπουλος έδειξε κίτρινη στον Τσόρι , για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Κυριακίδη , δεν του άρεσε του Αργεντίνου η απόφαση και του κατέβασε το χέρι του διαιτητή! Κόκκινη κάρτα θα ήταν για οποιονδήποτε άλλον παίκτη, όχι όμως για τον μέσο του Ολυμπιακού, που στη συνέχεια σκόραρε και πέτυχε και το μοναδικό γκολ του αγώνα. Νίκη για άλλη μία φορά με διαιτητική βοήθεια και επειδή υπάρχουν υγιώς σκεπτόμενοι φίλοι του Ολυμπιακού οι αποδοκιμασίες στο τέλος ήταν η καλύτερη απάντηση για αυτό που είδαν χθες και αυτό που βλέπουν τελευταία διότι ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά αγωνιστικά. Για να προηγηθεί στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό πήρε ένα μαιμού-πέναλτι σε βουτιά του Φιμπόγκασον και έκανε το 1-2 , για να προηγηθεί με τον Αστέρα Τρίπολης πήρε άλλο ένα πέναλτι σε βουτιά του Μιλιβόγεβιτς. Τρία στα τρία με αυτό που έγινε και κόντρα στον Παναιτωλικό και άλλη μία νίκη στα χαρτιά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό , δημιουργούν ένα ρεκόρ συνεχόμενων νικών, που δεν λέει την αλήθεια και είναι ψεύτικο.

ΥΓ2: Το ότι έχει βάλει 23 εκ. ευρώ ο Γιάννης Αλαφούζος αιφνιδίασε αρκετό κόσμο του Παναθηναϊκού, που νόμιζε, ότι η ομάδα ζούσε από τα έσοδα, που έχει. Κάποιοι τον έλεγαν και Αφραγκούζο. Η ουσία είναι, ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα έπρεπε πιο πριν να αναφερθεί στο ποσό, που έχει βάλει και το οποίο είναι μεγάλο για την εποχή και με τον Παναθηναϊκό να μην έχει ούτε γήπεδο , που θα του αποφέρει έσοδα, ούτε στο τσάμπιονς λιγκ παίζει . Και μην ξεχνάμε ότι από 45 εκ. ευρώ τα έσοδα έχουν πέσει στα 8 εκ. ευρώ. Λίγο λογικά να σκεφτόταν κάποιος τόσο καιρό θα καταλάβαινε, ότι για να έχει πέσει τόσο το χρέος κάποιος βάζει τα λεφτά και αυτός ο κάποιος είναι ο ίδιος ο Αλαφούζος, που σίγουρα έχει κάνει λάθη σε αυτή την τριετία , αλλά αν τελικά ο Παναθηναϊκός βρει τον δρόμο του τα επόμενα χρόνια (είτε με αυτόν στο τιμόνι, είτε χωρίς αυτόν) η ιστορία θα γράψει ότι το 2012 ο συγκεκριμένος άνθρωπος έσωσε τον Παναθηναϊκό από τον υποβιιβασμό του στην Γ’Εθνική. Δεν είναι και λίγο πράγμα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.