Με καμία φαβορί ο Ολυμπιακός!

Με καμία φαβορί ο Ολυμπιακός!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Με καμία φαβορί ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα ενόψει της σημερινής κλήρωσης του Γιουρόπα Λιγκ.

Γνώμη μου ενόψει της σημερινής κλήρωσης των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.: ο Ολυμπιακός δεν είναι φαβορί με καμία ομάδα! Με όποια κι αν πέσει!

Πρόκειται για αντιπάλους ο ένας καλύτερος από τον άλλο.

Μιλάμε για τρεις ισχυρές ομάδες της Πριμέρα, την Σεβίλλη, που παίρνει κάθε χρόνο το Γιουρόπα και τις Βιγιαρεάλ και Βαλένθια.

Για την 2η στο Καμπιονάτο Φιορεντίνα, την 2η στην Μπουντεσλίγκα Ντόρτμουντ και μία δεύτερη γερμανική ομάδα, την Άουγκσμπουργκ, 5η στο περσινό πρωτάθλημα.

Για την πρωτοπόρο στην Πορτογαλία Σπόρτινγκ και για δύο σημαντικές γαλλικές ομάδες, όπως οι Μαρσέϊγ και Σεντ Ετιέν.

Για την πρωτοπόρο στην Ουκρανία Σαχτάρ και την πρωτοπόρο στην Τουρκία Φενέρμπαχτσε και τις παραδοσιακά μεγαλύτερες ομάδες σε Τουρκία και Βέλγιο, Γαλατασαράϊ κι Άντερλεχτ.

Όλες αυτές, 11 δηλαδή (!), με εξαίρεση τις Άουγκσμπουργκ και Σεντ Ετιέν είναι ομάδες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να πεις ότι ο Ολυμπιακός έχει, μόνο στη θεωρία, τον πρώτο λόγο, πρέπει να σου κάτσει μία εκ των Μίντιλαντ, Σπάρτα Πράγας, Σιόν. Όμως, όποιος έχει παρακολουθήσει το φετινό Γιουρόπα Λιγκ, ξέρει πόσο ισχυροί αντίπαλοι είναι ακόμη κι αυτές οι ομάδες, ειδικά οι Τσέχοι κι οι Ελβετοί.

Να το πω κι αλλιώς: όταν ο Ολυμπιακός στην 10ετία έχει σε αυτή ακριβώς τη φάση αποκλεισμούς από Σεντ Ετιέν, Λεβάντε και Ντνίπρο και προκρίσεις μόνο επί Σοσό και Ρούμπιν, δεν δικαιούται να βλέπει οποιαδήποτε κλήρωση κάτω από άλλο πρίσμα.

Προσωπικά δεν θα ήθελα ισπανική ομάδα και τη Σαχτάρ, αφού ο Ολυμπιακός δεν περνάει σχεδόν ποτέ τους Ισπανούς και τους Ουκρανούς.

Γενικά μπορούμε να προσέξουμε ότι ο Ολυμπιακός συνήθως κληρώνεται στους 32 του Γιουρόπα με ομάδες που δεν είναι ούτε οι πανίσχυρες, ούτε οι θεωρούμενες πιο εύκολες. Είναι κάπως ισορροπημένες οι κληρώσεις του. Να δούμε αν θα συνεχιστεί και σήμερα η, μαθηματικά θα γίνει κι αυτό, θα έχουμε αλλαγή.

Να σας θυμίσω εδώ ότι τον Αύγουστο, στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, είχα εκφράσει την άποψη ότι θα ήταν καλύτερα να κληρωθεί ο Ολυμπιακός με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, παρά την παρουσία συλλόγων όπως η Μπάτε κι η Αστάνα στο δ΄ γκρουπ. Νομίζω ότι δικαιώθηκα. Τώρα, να πω την αλήθεια, η Μίντιλαντ δεν θα με χάλαγε, χωρίς όμως και να το πολυπιστεύω ότι θα έρθει!

Κλήρωση, σημειωτέον, θα γίνει μόνο για τους 32, όχι όπως μέχρι πρότινος και για τους 16.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.