«Έχω βάλει 23 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό»!

«Έχω βάλει 23 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό»!

Νίκος Αθανασίου
«Έχω βάλει 23 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό»!

bet365

Ο Γιάννης Αλαφούζος για πρώτη φορά αναφέρθηκε στα χρήματα που έχει βάλει στον Παναθηναϊκό! Διαβάστε όσα είπε στην Γ.Σ. της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας»

Δύο ώρες κράτησε η Γενική Συνέλευση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», με τον Γιάννη Αλαφούζο να μιλάει για όλα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού άρχισε την τοποθέτησή του, λέγοντας: «Τον Μάιο του 2012 ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να σωθεί ο Παναθηναϊκός που πήγαινε κατευθείαν για την Γ' Εθνική. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να διορθώσουμε τα οικονομικά μας. Αυτό έγινε με δυο τρόπους, κάνοντας οικονομίες και να βρούμε και επιπλέον χρήματα. Δυστυχώς η συμμετοχή εκτός από εσάς και τα μέλη που δεν είναι φέτος αλλά ήταν παρόντα πέρσι και πρόπερσι, ήταν περιορισμένα. Ελπίζαμε να είχαμε τουλάχιστον 50.000 μέλη αλλά δεν φτάσαμε ούτε τα 10.000 μέλη. Δεν αγκαλιάστηκε η Παναθηναϊκή Συμμαχία όπως περιμέναμε.

Για αυτό τον λόγο αναγκάστηκα να επενδύσω εγώ σημαντικά ποσά τα οποία τα έδωσα και με κόπο γιατί δεν είχα την δυνατότητα, ούτε την θέληση. Εγώ έχω επενδύσει 23 εκ. συγκριτικά τα οποία είναι περισσότερα από όσα είχε βάλει ο κ. Βγαινόπουλος. Αυτή τη στιγμή εκτός από έναν άνθρωπο που συστηματικά βοηθάει δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος που έχει βάλει λεφτά.

Παρόλα αυτά έχουμε μειώσει τα χρέη, είχαμε περίπου 45 εκ. χρέη, τα οποία ήταν φόροι και αμοιβές ποδοσφαιριστών, σήμερα έχουμε λιγότερα από 10 εκατ. χρέη που αφορούν ρυθμίσεις από την εφορία. Από το 2012 23.2 εκατομμύρια ευρώ έχουμε πληρώσει στην εφορία.Στο οικονομικό παρόλες τις δυσκολίες έχουμε πετύχει σε ένα βαθμό τον στόχο μας που ήταν να μην καταρρεύσει ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός του έκλεψαν πέρσι το πρωτάθλημα. Με τις διατησίες που είχε ο Ολυμπιακός και το στήσιμο που έγινε εδώ με τον Μαρινάκη, Διαλύσαμε τον Ολυμπιακό πριν τρία χρόνια, τον κερδίσαμε στο γήπεδο. Φέτος φαντάζομαι θα τον είχαμε κερδίσει αλλά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία. Δεν μας δόθηκε επειδή βρέθηκαν 3-4 άνθρωποι των οποίων η βλακεία είναι ανίκητη. Τα επεισόδια μετά ήταν λογικό να υπάρξουν. Η καταστροφή του γηπέδου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Το καταστατικό που είχαμε κάνει δεν μου επιτρέπει να είμαι υποψήφιος πρόεδρος στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και για αυτό μιλάω. Θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στο θέμα του παρασκηνίου. Φέτος η απόδοση της ομάδας ήταν μέτρια στην αρχή και ελπίζω αυτό να αλλάξει δραματικά στο μέλλον. Είχαμε καταστροφική πόρεία στην Ευρώπη. Δυο άτυχους αγώνες με την Μπριζ και μετά την περίφημη Γκαμπάλα από την οποία χάσαμε 7 εκ. ευρώ

Και για να είμαστε εδώ αυτές τις αντιμετωπίσαμε. Το παρασκήνιο το πολεμάμε με νόμιμα μέσα, αν έχω ένα παράπονο από τους οπαδούς είναι ότι στρέφονται κατά των ποδοσφαιριστών και του προηγούμενου προπονητή μας λιγότερο κατά των διαιτητών. Έβλεπα συνθήματα απαράδεκτα και βρίζαμε τους ποδοσφαιριστές μας. Έτσι δεν βοηθούν την ομάδα.

Έχω κάνω και 'γω λάθη που σε κάποιους τομείς ήταν δυσμενέστερα απ' ότι περίμενα.

Έχουμε κάνει γνωστό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη της απάτης που γίνεται στο ποδόσφαιρο. Όταν προσφύγαμε στο CAS το CAS παρότι που δέχθηκε το τυπικό κομμάτι δεν επιδίκασαν έξοδα δικαστικά εις βάρος μας παρά το γεγονός ότι εμείς χάσαμε στο δικαστήριο. Φέτος και ενόψει των Ευρωπαϊκών αγώνων τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ακόμα πιο σοβαρά. Λογικά φέτος αυτοί που κάνουν συστηματικά απάτες δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν του χρόνου στην Ευρώπη. Θέλαμε να είμαστε πρώτοι, αλλά τουλάχιστον να είμαστε δεύτεροι για να επωφεληθούμε από την δίκαιη τιμωρία του πρώτου».

Στη συνέχεια είχαμε τις ερωτήσεις στον Γιάννη Αλαφούζο...

Για την κάρτα φιλάθλου: «Και εγώ είμαι στεναχωρημένος απ' όσα συμβαίνουν γύρω μας και εγώ θα ήθελα να κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Η πολιτεία έχει τη συνήθεια να νομοθετεί χωρίς εμείς να μπορέσουμε να επηρεάσουμε. Αν το ψηφίσει η βουλή δεν έχουμε νομοθετική δυνατότητα. Δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό.»

Για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό και για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ για την Super League: «Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, είχε κάποια συζήτηση με κάποια παιδιά και τους είπα ότι αν γίνουν επεισόδια θα παραιτηθώ γιατί δεν μπορώ να αντιμετωπίσω όσα θα έρθουν. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε με μια πράξη που βάζει σε κίνδυνο την έφεση. Και εγώ είμαι θυμωμένος με όσα συμβαίνουν. Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Εμείς και τα κάναμε και τα υπογράψαμε και φέραμε σε δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό. Για αυτό ήταν και η αντίδραση».

Για το πως πιστεύει ότι η δικαιοσύνη θα κάνει αυτά που πρέπει: «Υπήρξαν ειδήσεις ότι δυο δικαστές ενώ δεν έπρεπε να συμμετέχουν στην διαδικασία απάλλαξαν τον Μαρινάκη ενώ έβαλαν άλλους κατηγορούμενους. Έχουμε μια μεγάλη υπόθεση η οποία έχει φύγει από τον ανακριτή. Έχει δυο άμεσες συνομιλίες του Μαρινάκη όπου φέρετε να χειραγωγεί αγώνες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, έξι μηνών, να έχουμε άμεσες εξελίξεις. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Γιατί είναι πολλές οι παρανομίες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάπου θα σκάσει».

Για τον λόγο που ο Παναθηναϊκός δεν αποχώρησε από το πρωτάθλημα: «Καταρχήν και εσείς καταλήξατε ότι αν φεύγαμε από το πρωτάθλημα θα έπρεπε να κάνουμε ποινικές ενέργειες. Η την πιστεύουμε ή όχι. Έχουμε κάνει πολλές νομικές ενέργειες. Αυτό που είπα για τον κ. Βγενόπουλο είπα ότι έχω βάλει περισσότερα λεφτά. Δεν ήθελα να πω τι έχω βάλει αλλά κάποιοι με λένε αφραγκούζο και υποχρεώθηκα να το πω και πρέπει να βάλω και άλλα και να σας πω και κάτι άλλο ας έρθει και κάποιος άλλος να βάλει πλάτη. Μπορούμε 300 άνθρωποι να πάρουμε τον Παναθηναϊκό και να φύγουμε από το πρωτάθλημα. Έχουμε 2 εκατ. οπαδούς. Όταν κάναμε αυτή την προσπάθεια η οποία σε ένα μεγάλο μέρος έχουμε διασώσει τον Παναθηναϊκό θεώρησα ότι δεν έπρεπε να πάει στην Γ' Εθνική, το θεώρησα απαράδεκτο για την ιστορία του Παναθηναϊκού».

Για τον Κοντονή και τις βόλτες και τις σέλφι των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο μετά την αναβολή του ντέρμπι: «Πρέπει να ομολογήσω ότι η αντιμετώπιση μας στην Λεωφόρο σαν διοίκηση και σαν στελέχη δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι. Έχουμε ευθύνη και ζητώ συγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που επιτρέψαμε να γίνει κάτι τέτοιο.

Να σας πω για τον κ. Κοντονή εμείς σαν Παναθηναϊκός και πολύ περισσότερος σαν Γιάννης Αλαφούζος δεν έχω τη δυνατότητα να βάλω κάποιον φυλακή, ούτε να κάνω υποκλοπές. Εμείς το ζητήσαμε και τότε βγήκε ο κ. Κοντονής και είπα μίλησα με τον κ. Μαρινάκη. Το θεωρώ απαράδεκτο αλλά ξέρετε δεν τον έβγαλα εγώ Υπουργό».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον κ. Πατέρα: «Δεν μου έχει αφήσει μια τέτοια σκέψη ότι θέλει να γίνει πρόεδρος. Θα ήταν ευχάριστο από μένα αν βρεθεί κάποιος άνθρωπος και θέλει να το πάει μπροστά. Αν βρεθεί μια σοβαρή πρόταση εγώ θα το συζητούσα. Θα ήταν ευπρόσδεκτη μια βοήθεια. Θα ήθελα να γίνω και πάλι οπαδός. Ο κ. Πατέρας βοηθάει, πάντα μου λέει τη γνώμη του, μιλάμε 2-3 φορές τον μήνα θα έλεγα».

Για τα χρέη, την μετοχική σύνθεση και τις ακαδημίες: «Να ξεκινήσω από τις ακαδημίες. Είμαστε ανήσυχοι με τα αποτελέσματα, ειδικά τα φετινά της U20. Ο σκοπός όμως δεν είναι να κερδίζει αγώνες αλλά να βγάζει ποδοσφαιριστές. Έχουμε πολλά νέα αξιόλογα παιδιά.

Όσον αφορά τα οικονομικά τα πάντα είναι διαθέσιμα και στους ισολογισμούς και στο γραφείο μας. Τα μόνα μακροχρόνια χρέη που έχουμε είναι τα χρέη στην εφορία τα οποία είναι 5 εκατ. ευρώ και υπάρχει υπόλοιπο 3 εκατ. ευρώ σε ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχει δάνειο που να έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός.

Τη χρονιά 11-12 είχαμε 26 εκατ. ζημιές τις οποίες απορροφήσαμε και αυτές».

Για το συλλαλητήριο: «Το τι θα γίνει εξαρτάται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν θέλω να πω περισσότερα απ' αυτό το μικρόφωνο. Εξαρτάται από τον κόσμο. Ας δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και νομίζω έχουμε να κάνουμε πολλά. Πριν το ματς είχαμε συζητήσει μετά το παιχνίδι να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο για την εγκληματική οργάνωση. Έπρεπε να αναθεωρήσουμε την στρατηγική μας όμως. Εξαρτάται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα