Πλατανιάς - ΠΑΣ 0-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Πλατανιάς - ΠΑΣ 0-1 (vid)

bet365

Ένα απευθείας φάουλ του Γιάκου στο 17' ήταν αρκετό για να χαρίσει στον ΠΑΣ τη νίκη (1-0) μέσα στα Περιβόλια επί του Πλατανιά, με τους Γιαννιώτες να επιστρέφουν στα «τρίποντα» μετά από δύο σερί ήττες.
Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό πρωτάθλημα! Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη -που με αυτό το αποτέλεσμα πήρε και μία πίστωση χρόνου στην ομάδα- πέρασε νικηφόρα από τα Περιβόλια, επικρατώντας του Πλατανιά με 1-0 χάρις στο εξαιρετικό φάουλ του Γιάκου στο 17'. Επηρεασμένος από την απουσία του Γιακουμάκη και αναποτελεσματικός επιθετικά ο Πλατανιάς.
Πως άρχισαν οι δύο ομάδες
Ο Πλατανιάς ξεκίνησε τον αγώνα με 4-2-3-1: Σωτηρίου κίπερ, άμυνα με Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν και Βάντερσον, άξονας με Μενδρινό και Στανισάβλιεβιτς και πιο μπροστά τους τον Μουνάφο, τα δύο εξτρέμ οι Ανγκούλο και Μιλούνοβιτς και φορ ο Ράμος.
Στο 4-4-2 ο ΠΑΣ με Βελλίδη τέρμα, τους Καρανίκα, Τζημόπουλο, Μπέριο και Γαρουφαλιά στην άμυνα, στο κέντρο τους Τσουκαλά και Γιάκο ως εσωτερικούς μέσους και τους Ακόστα και Στρούνα έξω δεξιά και έξω αριστερά αντίστοιχα. Δίδυμο στην επίθεση με Μανιά και Ίλιτς, με τον Σέρβο πάντως να μην λειτουργεί εντελώς ως καθαρός φορ.
Γκολάρα Γιάκου και 0-1!!!
Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που μπήκε πιο καλά και δυνατά στο ματς πιέζοντας για το 1-0 όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα αξιοποίησε εξαιρετικά τα στημένα του. Μετά από δύο ευκαιρίες με Στανισάβλιεβιτς και Μπανανά στο 14' και στο 15' ο Γιάκος έπιασε στον... ύπνο τον κίπερ του Πλατανιά και με μία φαουλάρα έκανε το 0-1 στο 17'.
Η εξέλιξη αυτή ανέβασε αγωνιστικά και ψυχολογικά τον ΠΑΣ. Ωστόσο οι Χανιώτες αν και αρχικά έδειχναν να τα έχουν... χαμένα, αντέδρασαν ξανά επιθετικά ψάχνοντας το 1-1. Απείλησαν στο 40' με τον Ανγκούλο αλλά και στο 45' με κεφαλιά του Ράμος. Όμως ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλά στημένος και δεν παραβιάστηκε η εστία του.
Πίεση από τον Πλατανιά αλλά...
Στην επανάληψη ο Πλατανιάς επεδίωξε να βάλει ξανά δύσκολα στην αντίπαλη εστία. Έχοντας όμως την εμφανή απουσία του Γιακουμάκη τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Ο Παράσχος έβγαλε μέχρι και τον Μπανανά για να βάλει επιθετικό, τον Πάγκαλο.
Το πρέσινγκ των Χανιωτών συνεχίστηκε αλλά δεν υπήρχε ο παίκτης που να κάνει τα ανάλογα τελειώματα στην περιοχή του ΠΑΣ. Ουσιαστικά ο Βελλίδης δεν απειλήθηκε. Ο ΠΑΣ από την άλλη θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλο γκολ σε μία εκ των αντεπιθέσεών του. Όπως σε αυτή με το σουτ του Μανιά στο 82'. Ο Πλατανιάς προς το τέλος ότι επιθετικές ενέργειες έκανε τις είχε μόνο με τον δραστήριο Πάγκαλο.
Μία... ανάσα από το τέρμα για το 1-1 και φωνές για χέρι
Προς το τέλος της αναμέτρησης και στις καθυστερήσεις του ματς ο Πλατανιάς απείλησε για τα καλά δύο φορές. Μία από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά που ζήτησε χέρι για διώξιμο του Στρούνα πριν η μπάλα περάσει την γραμμή και ενώ αρχικά φαινόταν να είχε πάει στο δοκάρι αλλά και μετά με τον Κουλιμπαλί. Ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε...
ΜΑΝ OF THE MATCH: Ο Γιάκος. Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του ΠΑΣ με εξαιρετικό φάουλ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Με εξαίρεση τον Ίλιτς οι περισσότεροι παίκτες του ΠΑΣ πήγαν καλά. Για τον Πλατανιά σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σωτηρίου δεδομένα. Βρίσκεται εκτός θέσης στο φάουλ του Γιάκου και σαφώς και έχει ευθύνη για το πως γίνεται το 0-1. Και η μεσοεπιθετική γραμμή του Πλατανιά όμως δεν... τράβηξε.
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Κουλιμπαλί που σπρώχνει άτσαλα και βλακωδώς τον Ακόστα έξω από την περιοχή. Από αυτό το φάουλ ο Γιάκος σκόραρε για το 0-1.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ στον αγώνα. Οι δύο σε κατά μέτωπον επιθέσεις του ΠΑΣ. Έγιναν και λάθη σε πειθαρχικό έλεγχο και υποδείξεις φάουλ. Συνολικά όμως η διαιτησία δεν έχει επηρεάσει το παιχνίδι. Δεν φάνηκαν να υπάρχουν παραβάσεις στις δύο φάσεις που ζητάει πέναλτι ο Πλατανιάς.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε αυτό το ματς "χτύπησε" την κατάλληλη στιγμή με το εξαιρετικό φάουλ του Γιάκου και στην συνέχεια απλώς διαχειρίστηκε πολύ καλά το ματς (σ.σ. με κάποιες εξαιρέσης λόγω της πίεσης που δέχθηκε). Ο Πλατανιάς από την άλλη δεν είχε την εικόνα του προηγούμενου ματς, φάνηκε επηρεασμένος από την απουσία του Γιακουμάκη και δεν βρήκε και την ψυχολογία για να πάρει έστω την ισοπαλία. Κατά διαστήματα ο ΠΑΣ ήταν ανώτερος ενώ σαφώς και ήταν πιο αποδοτικός και ουσιαστικός επιθετικά, παίρνοντας μία δίκαιη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που διένυε μέχρι πρότινος περίοδο φορμαρίσματος. Οι Χανιώτες πίεσαν για τα καλά προς το τέλος και έφτασαν πολύ κοντά στο 1-1, δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα