Βεργέτης: «Πιαστήκαμε κορόιδο, να μας γίνει μάθημα»

Νίκος Τσιώκος
Βεργέτης: «Πιαστήκαμε κορόιδο, να μας γίνει μάθημα»

bet365

Ο Στάικος Βεργέτης τόνισε ότι ο Αστέρας πιάστηκε κορόιδο σε κάποια ματς, ώστε να χάσει και να μείνει εκτός Γιουρόπα Λιγκ, και ότι αυτό πρέπει να γίνει μάθημα.

Την τελευταία συνέντευξη Τύπου πριν από αγώνα Γιουρόπα Λιγκ παραχώρησε ο Στάικος Βεργέτης.

Ο τεχνικός του Αστέρα, που υποδέχεται τη Σάλκε για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τόνισε ότι η ομάδα του πιάστηκε κορόιδο σε κάποια παιχνίδια, ώστε να ηττηθεί και να μείνει εκτός συνέχειας του θεσμού, και πως αυτό πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως θα προτιμούσε να υπάρχει άγχος και οι Αρκάδες να διεκδικούν κάτι, ενώ αναφέρθηκε στο πρόβλημα του Μάσα και στο ενδεχόμενο μεταγραφών τον Ιανουάριο.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το αν είναι καλύτερα που δεν υπάρχει άγχος: «Θα προτιμούσα το εποικοδομητικό άγχος. Το άγχος της διεκδίκησης. Το ποδόσφαιρο είναι πιο ωραίο όταν διεκδικείς. Δυστυχώς δεν διεκδικούμε την πρόκριση, αλλά ένα καλό αποτέλεσμα, όπως οι βαθμοί, το πρεστίζ του συλλόγου. Δυστυχώς, δεν διεκδικούμε κάτι για συνέχεια της διοργάνωσης».

Για το αν θα παίξει ρόλο η συγκέντρωση: «Εμείς οι προπονητές πάντα λέμε ότι το κάθε ματς έχει την δική του συγκέντρωση. Το πόσο συγκεντρωμένοι θα είναι ο παίκτες, θα το δείξει ο αγωνιστικός χώρος. Εμείς από την πλευρά μας θα τους ενισχύσουμε, αλλά το πόσο αποτελεσματικό και αποδοτικό θα είναι, θα το δείξει ο αγώνας.

Η ομάδα πρέπει να κοιτάει κάθε αγώνα ξεχωριστά και μόνο αυτό, ακόμα και σε αναμετρήσεις που δεν έχουν μεγάλη βαθμολογική σημασία. Έτσι πορευόμαστε και έτσι θα πορευθούμε όπως κάνουμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Δεν θα είναι σωστό και για τον κόσμο».

Για το αν θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Αστέρας στην Ευρώπη: «Αν μη τι άλλο θα παλέψουμε. Η χρονιά απαιτεί η ομάδα να πάρει και του χρόνου το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν η ομάδα πέρναγε στην επόμενη φάση των ομίλων, αλλά δεν ξαναέβγαινε στην Ευρώπη, η χρονιά θα ήταν αποτυχημένη. Αυτό οι παίκτες το ξέρουν από το καλοκαίρι».

Για το τι θα έλεγε στον κόσμο για την ομάδα: «Εμείς προσπαθούμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παλεύει για ό,τι καλύτερο και να διεκδικεί για ό,τι δυνατό στον αγωνιστικό χώρο. Να είναι τακτικά τακτοποιημένη, να έχει προσήλωση στον στόχο της και να παλεύει. Αυτό είναι το φυσιολογικό να συμβαίνει. Εξάλλου αναφερόμαστε σε ανθρώπους και όχι σε μηχανές. Ο κόσμος πρέπει να είναι θετικά διακείμενος και να δίνει συμπάθεια στον παίκτη και να μην κατακρίνει».

Για το αν κρίθηκαν πράγματα στις λεπτομέρειες: «Αυτό που κρατάω από την φετινή ευρωπαϊκή εμπειρία του Αστέρα είναι ότι υπήρχαν ορισμένες λεπτομέρειες, στις οποίες πιαστήκαμε κορόιδο και χάσαμε, όπως με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο και με την Σπάρτα στην Πράγα. Αυτό πρεπει να μας γίνει διδαχή. Να μας γίνει μάθημα».

Για το ποιο είναι το κέρδος για φέτος: «Το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να διεκδικείς πράγματα, όταν συμμετέχεις σε μια ποδοσφαιρική διοργάνωση. Αν δεν το έχεις και δεν μπορείς να το επιβάλεις στους παίκτες σου, τότε δεν κάνεις γι' αυτή την δουλειά».

Για το τι έχει ο Μάσα: «Ο Μάσα έχει ένα σφίξιμο στο πόδι του. Μετά το ματς με τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα, ένιωσε ένα τράβηγμα στον δικέφαλο. Κρίθηκε ότι είναι πολύ νωρίς για να υποστεί μια επιβάρυνση αγώνα και προτιμήθηκε να χάσει το ματς με την Σάλκε. Τώρα κάνει αποφόρτιση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα τον ανεβάσουμε λίγο, προκειμένου να είναι έτοιμος με τον Παναθηναϊκό».

Για το αν σκέφτεται κάποιες μεταγραφικές κινήσεις: «Δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς. Μόνο και μόνο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν χρόνο. Έχω δηλώσει στο παρελθόν ότι το σκαόυτινγκ της ομάδας δουλεύει όλο τον χρόνο. Ενδεχομένως να έχουμε κάποια πράγματα και να τα παρουσιάσουμε, αλλά αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάτι».

Λούι: «Πιο ψηλά με τον Αστέρα»

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Μπράιαν Λούι. Ο Αργεντινός δήλωσε υπερήφανος για την πορεία του Αστέρα και ευχήθηκε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να φτάσουν την ομάδα της Τρίπολης όσο πιο ψηλά μπορούν. Ακόμη, μίλησε για τη στιγμή που ξεχωρίζει από τη φετινή σεζόν και για το αήττητο σερί εντός έδρας.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το αν στον Αστέρα έχουν στόχο τη ρεβάνς για την ήττα στη Γερμανία: «Θεωρώ ότι ο στόχος είναι να απολαύσουμε το ματς. Θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι, ιστορικό για την ομάδα».

Για την πιο δυνατή εμπειρία της ευρωπαϊκής πορείας του Αστέρα μέχρι σήμερα: «Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής ήταν δύο ομάδες, πρώτα η Σάλκε και δεύτερη η Τότεναμ. Δύο ομάδες ιστορικές για τον Αστέρα, είχα την τύχη να παίξω και ελπίζω και στα επόμενα χρόνια η ομάδα να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για το αν θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι λόγω του αποκλεισμού: «Ναι, θεωρώ πως θα είναι πιο απελευθερωμένο παιχνίδι και για εμάς και για τους αντιπάλους. Κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν κυνηγάει κάτι. Εμείς παίζουμε να το απολαύσουμε, να το διασκεδάσουμε και το ίδιο πιστεύω θα κάνει και η Σάλκε. Ελπίζω να το απολαύσουν και οι θεατές».

Για το αν τέτοια παιχνίδια τον κάνουν να νιώθει υπερήφανος που αγωνίζεται στον Αστέρα: «Σίγουρα νιώθω υπερήφανος που φοράω την φανέλα του Αστέρα. Προσπαθώ κι εγώ και οι συμπαίκτες μου να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αυτό φαίνεται και στην βαθμολογία της UEFA, κάθε χρόνο φτάνουμε τον Αστέρα πιο ψηλά».

Για τη στιγμή που ξεχωρίζει από τη φετινή σεζόν: «Σε επίπεδο ομάδας θεωρώ ότι πιο σημαντικό και αυτό που μου έμεινε είναι η δύναμη που δείξαμε στα εντός έδρας παιχνίδια. Ο Αστέρας έχει μία άλλη δύναμη στα εντός έδρας, ακόμη και με δύσκολους αντιπάλους, σε σχέση με τα εκτός έδρας. Ενώ σε ατομικό επίπεδο, η στιγμή του γκολ που έβαλα με τον ΑΠΟΕΛ».

Για τον αν είναι στόχος αύριο η διατήρηση του αήττητου εντός έδρας: «Προφανώς και ναι, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτό το σερί. Το γεγονός ότι δεν έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση δε σημαίνει ότι δε θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με τον σεβασμό που πρέπει».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα