Πετράκης: «Οδηγός το σημερινό ματς»

Νίκος Τσιώκος
Πετράκης: «Οδηγός το σημερινό ματς»

bet365

Ο Γιάννης Πετράκης τόνισε ότι η σημερινή ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του ΠΑΣ Γιάννινα, παρά την ήττα, και πως θα πρέπει αυτή να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια.

Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε την ήττα, ο Γιάννης Πετράκης χαρακτήρισε την εμφάνιση κόντρα στον Λεβαδειακό ως την καλύτερη της φετινής σεζόν. Μάλιστα, ο τεχνικός του «Άγιαξ» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι το σημερινό ματς θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια.

Επίσης, αναφέρθηκε στις χαμένες ευκαιρίες, στη νοοτροπία, στα πολλά γεμίσματα, στις μεταγραφές, καθώς και στην απουσία του Τσάβες. «Μία σπουδαία προσπάθεια, ίσως η καλύτερη φετινή μας εικόνα, ένα κακό αποτέλεσμα.

Ένα παντελώς άδικο με βάση την εικόνα αποτέλεσμα. Παίξαμε πάρα πολύ καλά, να δώσω συγχαρητήρια για την εικόνα. Κόντρα στη ροή του ματς δεχτήκαμε ένα γκολ, δυστυχώς χωρίς κάποια άλλη φάση του αντιπάλου και με δόση τύχης σ' εκείνη τη φάση κι έτσι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Και μετά το 0-1 είχαμε ευκαιρίες, αλλά όχι ρέντα. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σ' εμάς, αλλά κατά περιόδους σε όλες τις ομάδες και σε όλες τις κατηγορίες. Αν διατηρήσουμε τα σημερινά χαρακτηριστικά, είμαι σίγουρος ότι θα μας επιστραφεί στη συνέχεια το σημερινό αποτέλεσμα, αρκεί να έχουμε τη νοοτροπία και το χαρακτήρα, όμως που δείξαμε φέτος», είπε, αρχικά.

Στη συνέχεια, μίλησε:

Για τις χαμένες ευκαιρίες και το τι σκοπεύει να κάνει για να λύσει το θέμα: «Από παιχνίδι σε παιχνίδι υπάρχει μία διαβάθμιση στην εικόνα μας. Υπήρξαν παιχνίδια που δεν παίξαμε καλά και ο αντίπαλος ήταν αποτελεσματικός, αλλά υπήρξαν και ματς που παίξαμε καλά και πάλι το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Έχει να κάνει με τις συγκυρίες αυτό το πράγμα.

Γι' αυτό είπα ότι σήμερα παίξαμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Μετά το γκολ, δεχτήκαμε άλλες δύο ευκαιρίες, αλλά αυτό συνέβη γιατί ρισκάραμε. Με τέτοια νοοτροπία, που δεν είχαμε σε άλλα ματς, είναι οδηγός μας το σημερινό παιχνίδι. Η αξία των παικτών και της ομάδας δεν αλλάζουν, αλλάζει η εικόνα της αξίας, στα παιδιά πιστεύω πάρα πολύ».

Για τον χρόνο που χρειάστηκε η ομάδα του για να δείξει διαφορετική νοοτροπία στο γήπεδο: «Σημαντική η ερώτηση που μου κάνετε, αλλά δεν είναι προς μία κατεύθυνση η απάντηση στην ερώτηση αυτή. Το πιο σημαντικό μερίδιο έχει η περσινή χρονιά. Αυτό επηρέασε την ομάδα στην αφετηρία της χρονιάς.

Επειδή πήγαμε καλά πέρυσι, νομίζαμε ότι με λιγότερη προσπάθεια θα πηγαίναμε καλά και φέτος. Θεωρήσαμε ότι ανεβήκαμε επίπεδο. Πρέπει πάντα να είμαστε μετρημένοι και σεμνοί. Οτιδήποτε κατακτάς θέλει κόπο και ακόμα περισσότερο κόπο μετά να το διατηρήσεις. Υπάρχουν σίγουρα κι άλλοι λόγοι, αλλά δεν είναι της στιγμής».

Για το αν έλειψαν οι εμπνεύσεις του Τσάβες: «Ο Τσάβες είναι πολύ σπουδαίος και σημαντικός για μας. Όλοι ξέρουμε την ποιότητά του και το σεβόμαστε. Έχω μάθει να μην στέκομαι σ' αυτά που δεν έχω, αλλά σ' αυτά που έχω. Και χωρίς τον Τσάβες κάναμε σπουδαία πράγματα, χωρίς αυτό να ακυρώνει το πόσο σημαντικός είναι».

Για τα πολλά γεμίσματα που κάνει η ομάδα: «Τα γεμίσματα προέκυψαν στο τελευταίο 20λεπτο και γίναμε απειλητικοί απ' αυτά. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τα φάουλ, γιατί κερδίσαμε πολλά χωρίς αποτελεσματικότητα».

Για το λόγο που δεν υπάρχει ποικιλία στις εκτελέσεις φάουλ: «Αυτό είναι τα δυνατό μας σημείο, έχουμε πολλούς ψηλούς να περιμένουν την μπάλα στην περιοχή».

Για τα μεταγραφικά: «Το έχω σαν αρχή, δεν θέλω να τοποθετούμαι σε υποθετικές ερωτήσεις. Έχει λόγο που συμβαίνει αυτό. Πρέπει να βλέπουμε τα πραγματικά και όχι τα υποθετικά δεδομένα. Τους εμπιστεύομαι όλους όσοι είναι στη διάθεσή μου. Έχουμε δυνατότητα μίας μεταγραφής τον Ιανουάριο και πρέπει να είναι πολύ προσεκτική επιλογή. Θα αποκτηθούν ίσως και κάποιοι κάτω των 24, αλλά αξιόλογοι».

Για τον τραυματισμό του Τσάβες: «Σήμερα δεν μπορούσε να μας βοηθήσει, θα μας δείξει η καθημερινότητα και θα δούμε αν θα τον έχουμε στον Πλατανιά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα