Ξάνθη - Πλατανιάς 0-2

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη - Πλατανιάς 0-2

bet365

Ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε το κακό κλίμα στην Ξάνθη, επικράτησε 2-0 στα Πηγάδια και την οδήγησε στην τρίτη σερί ήττα σε όλες τις διοργανώσεις! Πιθανές οι άμεσες εξελίξεις στους «Ακρίτες»!

Αποφασιστικό βήμα παραμονής έκανε ο Πλατανιάς στα Πηγάδια. Οι Χανιώτες ήταν καλύτεροι της Ξάνθης, είχαν την ουσία και πανηγύρισαν τη νίκη με 0-2 για να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από την ακριτική πόλη. Γεγονός που δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα στην Ξάνθη, αφού το κλίμα είναι ήδη βαρύ, μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εξελίξεις με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Τσέναμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπαξεβανίδης δεξιά στην άμυνα, ο Ζαραδούκας αριστερά και οι Φλίσκας, Λισγάρας στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Λουσέρο, Έλτον και μπροστά τους οι Σολτάνι, Ερέα, Ντιμιτρόφ. Μοναδικός προωθημένος ο Ράνος.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παράσχος προτίμησε το 4-3-3, με τον Σωτηρίου να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ, τον Κουλιμπαλί να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Βάντερσον το αριστερό και τους Μπανανά, Σελίν να αποτελούν το κεντρικό δίδυμο. Στα χαφ ο Μουνάφο, δεξιά του ο Στανισάβλιεβιτς και αριστερά του ο Μενδρινός. Στην επίθεση δεξιά ο Ανκούλο, αριστερά ο Μιλούνοβιτς και στην κορυφή ο Ράμος.

Χρειάστηκε δύο φάσεις

Το ματς ξεκίνησε έχοντας ρυθμό, οι δύο ομάδες έβγαιναν στην επίθεση, όμως ο Πλατανιάς πατούσε λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι φάσεις ήταν λίγες, αλλά οι Χανιώτες δε χρειάστηκαν και πολύ να σκοράρουν. Ο Μιλούνοβιτς... προειδοποίησε στο 13', όταν αστόχησε με πλασέ από αριστερά, αφού δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα από τον Ράμος.

Στο 26' η Ξάνθη ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα στον Ράνο δίχως να υπάρχει κάτι και δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Μιλούνοβιτς, ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα από αριστερά.

Ο Κουλιμπαλί έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η άμυνα της Ξάνθης αδράνησε, ο Ράμος άφησε την μπάλα να περάσει και αυτή κατέληξε στον Σέρβο, ο οποίος με ωραίο πλασέ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα για να έχουμε το 0-1 στα Πηγάδια.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 30', όταν ο Μουνάφο έβγαλε τη σέντρα και ο Μιλούνοβιτς έκανε το γυριστό, που αυτή τη φορά δε βρήκε στόχο. Από εκεί κι έπειτα, η Σκόντα ανέβηκε, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, ενώ επιχείρησε να επιλήσει με επιθέσεις από τα άκρα και με στημένες φάσεις.

Μία φάση και 0-2

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους Χανιώτες να έχουν το προβάδισμα, και στην επανάληψη οι ακρίτες βγήκαν και πάλι μπροστά, αλλά το μοναδικό που έκαναν ήταν ένα σουτ του Ντιμιτρόφ στο 53', το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σωτηρίου.

Ωστόσο, στην πρώτη του φάση στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Στο 60' ο Ανγκούλο βρήκε χώρο και με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Τσέναμο για το 0-2 στα Πηγάδια βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα στους γηπεδούχους.

Αυτό έδωσε άλλον... αέρα στους φιλοξενούμενους, που έλεγξαν το παιχνίδι, με την Ξάνθη να έχει την ίδια εικόνα. Το μοναδικό αξιόλογο που είχαν να παρουσιάσουν οι γηπεδούχοι ήταν δύο στιγμές με τον Τριάδη, ένα σουτ από δεξιά, το οποίο απέκρουσε ο Σωτηρίου για να παραχωρήσει κόρνερ στο 71', και μία απευθείας εκτέλεση φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, που «έβγαλε» και πάλι ο γκολκίπερ των Κρητικών. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και ο Πλατανιάς έφυγε από τα Πηγάδια με μία μεγάλη νίκη, με το κλίμα να βαραίνει κι άλλο στην Ξάνθη.

Αποδοκιμασίες και εξελίξεις

Μάλιστα, οι λίγοι φίλαθλοι της Σκόντα που βρέθηκαν στις κερκίδες αποδοκίμασαν τους παίκτες με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Καραντώνη. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να έχουμε άμεσα εξελίξεις στον πάγκο των ακριτών, καθώς δεν αποκλείεται να πληρώσει το... μάρμαρο ο Λουτσέσκου.

Man of the match: Έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε προβλήματα από αριστερά και άνοιξε το σκορ για τον Πλατανιά. Ο λόγος για τον Μιλούνοβιτς, που ήταν ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο.

Αδύναμος κρίκος: Κακή εικόνα από την Ξάνθη, που γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Προβλήματα στην άμυνα, ενώ δεν υπήρχε τρόπος ανάπτυξης στην επίθεση, με τους ακρίτες να αρκούνται σε σέντρες, σε στημένες φάσεις και σε κάποια σουτ εκτός περιοχής.

Στο ύψος του: Ο Ανγκούλο πέτυχε το δεύτερο γκολ του Πλατανιά και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα. Αν μπορεί να... διασωθεί κάποιος από την Ξάνθη, αυτός είναι ο Παναγιώτης Τριάδης, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο ματς και είχε δύο καλές φάσεις, που ήταν και οι μοναδικές της Ξάνθης στην αναμέτρηση.

Η γκάφα: Την έκανε ο Σωτηρίου σε μία λάθος απομάκρυνση στις αρχές του αγώνα, όμως δεν πλήρωσε το λάθος του, αφού απομάκρυναν οι αμυντικοί του Πλατανιά.

Το στραγάλι: Εύκολο έργο για τον Καραντώνη, που σωστά έδειξε να συνεχιστεί το ματς στο πέναλτι που ζήτησε η Ξάνθη για μαρκάρισμα στον Ράνο. Καλή δουλειά από τους βοηθούς του, ενώ έβγαλε όπου έπρεπε την κίτρινη κάρτα από την τσέπη του, αν και δε χρειάστηκε να το κάνει πολλές φορές.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος από την Ξάνθη, όπου το κλίμα ήταν ήδη βαρύ, μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Οι Χανιώτες εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους, σκόραραν και έφυγαν από τα Πηγάδια με μία πολύ σημαντική νίκη, που τους δίνει από νωρίς μεγάλο προβάδισμα στη μάχη της παραμονής. Στον αντίποδα, οι ακρίτες γνώρισαν την τρίτη σερί ήττα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, κάτι που δεν αποκλείεται να φέρει άμεσες εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Έλτον (46' Ορφανίδης), Λουσέρο, Ερέα, Φλίσκας, Λισγάρας, Ζαραδούκας (67' Ζαραδούκας), Ντιμιτρόφ (53' Νιέτο), Ράνος.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Μπανανά, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός, Ράμος, Μιλούνοβιτς (73' Ντίνας), Ανγκούλο (89' Τζιλβάν), Κουλιμπαλί, Μουνάφο, Βάντερσον, Σελίν (46' Ιτούα).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα