Μονακό - Καέν 1-1

Gazzetta team
Μονακό - Καέν 1-1

bet365

Η Καέν απέσπασε ισοπαλία από την Μονακό (1-1), η Γκαζελέκ κέρδισε και την Μονπελιέ (2-0), ενώ ο Αντονετί πανηγύρισε την πρώτη νίκη με την Λιλ (1-0 την Σεντ Ετιέν).

Ο Καρίγιο πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ligue 1, όμως ο Ροντλέν με γκολ στο τέλος έδωσε τον βαθμό στην Καέν (1-1), που συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα, όμως το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό και για τις δύο ομάδες.

Ούτε μία τελική προσπάθεια της προκοπής και φυσιολογικό το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα, με τους παίκτες του Ζαρντίμ να ανεβάζουν ρυθμό και να παίρνουν το προβάδισμα στο 56’. Σέντρα του Φαμπίνιο από δεξιά και ο Καρίγιο με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 για το πρώτο του γκολ στη Γαλλία μετά από 857’ συμμετοχής. Η συνέχεια βρήκε το παιχνίδι να ανοίγει και τους καενέ να ψάχνουν την αντίδραση. Ο Μπεσάτ απείλησε, με τους γηπεδούχους να μην λαμβάνουν το μήνυμα και να προσπαθούν να παίξουν με αντεπιθέσεις. Τελικά, το πλήρωσαν, καθώς 86’ ο Ροντλέν από κοντά έκανε το τελικό 1-1.

«Πρώτη» για Αντονετί
Η Λιλ επιβλήθηκε με 1-0 της Σεντ Ετιέν χάρη στο γκολ του Μπενζιά και ο Αντονετί πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον πάγκο των λιλουά. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πιο επιθετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια, με τον Ρουφιέ να κάνει ό,τι μπορεί, για να δώσει τουλάχιστον τον βαθμό στους στεφανουά. Μποτεάκ και Εϊσερίκ είχαν τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο για Λιλ και Σεντ Ετιέν αντίστοιχα, με τον Ρουφιέ να βγάζει δύσκολα την προσπάθεια του Μπενζιά στο 57’. Όταν δεν κατάφερε, όμως, ο νεαρός επιθετικός σε εκείνη τη φάση, το πέτυχε λίγα λεπτά αργότερα. Στο 60’ μετά από ασίστ του Μαρτέν, ο Μπενζιά με εκπληκτικό βολέ έκανε το 1-0! Ο Χαμουμά έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ασταμάτητη η Γκαζελέκ
Η Γκαζελέκ έφυγε με νίκη 2-0 από το Μονπελιέ, έφτασε τα 6 ματς χωρίς ήττα και συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τους Κορσικανούς να παίζουν με τον δεύτερό τους τερματοφύλακα, Γκοντά, ο οποίος τραυματίστηκε στο 41’, για να δώσει τη θέση του στον Γκερίν, με τον 18χρονο να κρατάει το μηδέν μέχρι το τέλος. Το πρώτο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ζουά να κάνει το 0-1. Οι Κορσικανοί κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να τελειώσουν το παιχνίδι στο 74’, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Τσιμπούμπου έκανε το 0-2 με το πρώτο του γκολ στην Ligue 1.

Με Ενγκόγκ η Ρεμς
Με δύο γκολ του Ενγκόγκ η Ρεμς πήρε πολύ σημαντική νίκη με 2-0 επί της Γκινγκάμπ και παραμένει σε απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 14’ ο Ενγκόγκ άνοιξε το σκορ, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το σουτ του Ντεβό και την απόκρουση του Λεσλ για το 0-1. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το σκορ θα μείνει μέχρι το ημίχρονο, ένα απίστευτο λάθος του τερματοφύλακα Αγκασά έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις με τον Σαλιμπούρ. Στο 52’, όμως, ο σκόρερ της Γκινγκάμπ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την ομάδα του. Στο 54’ ο Ενγκόγκ «χτύπησε» και πάλι από κοντά για το 1-2, που έμεινε μέχρι το τέλος, παρά τις καλές στιγμές των γηπεδούχων. Στο 90’ ήταν η σειρά του Τραορέ να αποβληθεί, για να τελειώσει και η Ρεμς το ματς με 10 παίκτες.

Στο τέλος η Μπαστιά
Με χρυσό σκόρερ τον Ρασπεντίνο στο 88’ η Μπαστιά επιβλήθηκε με 1-0 της Μπορντό στην Κορσική, με τους Γιρονδίνους να μένουν στην 17η θέση. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες, όμως έδειχναν ικανοί να πάρουν το αποτέλεσμα σε ένα ματς με λίγες φάσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως τα χαλούσαν στο τέλος. Τελικά, ένα γκολ του Ρασπεντίνο στο τέλος έκανε τη διαφορά, με τον 20χρονο Ασανί, που έκανε το ντεμπούτο του, να φέρει ευθύνη και να είναι μοιραίος για την Μπορντό.

Εύκολα η Τουλούζ
Το ντέρμπι ουραγών ανάμεσα σε Τρουά και Τουλούζ αποδείχθηκε για έναν ρόλο, με τους βιολέ να φτάνουν πολύ εύκολα στη νίκη με 3-0. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 2’ μετά από σέντρα του Τρέχο από δεξιά, ο Ντιόπ έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά και έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, πίεσαν μέχρι το ημίχρονο, έχασαν ευκαιρίες, όμως τα πάντα τελείωσαν με το ξεκίνημα της επανάληψης. Πανέμορφη ατομική προσπάθεια του Ακπά-Ακπρό και 0-2 στο 49’. Το κερασάκι στην τούρτα για την Τουλούζ, που έπαιζαν με 10 από το 66’, όταν αποβλήθηκε ο Τισεράν, έβαλε ο Πέσιτς, που έκανε το τελικό 0-3 στο 86’.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα