Η λογική στο rotation του Σίλβα και το Κύπελλο

Δημήτρης Τομαράς
Η λογική στο rotation του Σίλβα και το Κύπελλο

bet365

Ο Σίλβα λειτουργεί βάσει συγκεκριμένου πλάνου και στο rotation του. Πλάνο που δεν αλλάζει εύκολα. Στροφή στο Κύπελλο για Ολυμπιακό.
Ο Πορτογάλος τεχνικός από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση στον Ρέντη πως δεν θα κάνει ποτέ πάνω από 3 - 4 αλλαγές στην ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ωστόσο υπάρχουν φορές που οι διαφοροποιήσεις αυτές είναι λιγότερες.
Όπως για παράδειγμα ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης όπου ουσιαστικά πήρε ανάσες μόνο ο Φελίπε Πάρντο από τους λεγόμενους βασικούς (λόγω κόπωσης). Ο Μάρκο Σίλβα αν και δοκίμαζε για μέρες τον Εστέμπαν Καμπιάσο για βασικό προτίμησε ξανά το δίδυμο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς και Παϊτίμ Κασάμι.
Ο λόγος ήταν απλός: επειδή ο Σίλβα υπολόγιζε πολύ τον Αστέρα ως αντίπαλο και διότι τον θεωρεί μία εκ των κορυφαίων ελληνικών ομάδων ήθελε να κατεβάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Για την άμυνα άλλωστε με εξαίρεση τον Λεάντρο Σαλίνο -που θα μπορούσε να ξεκουράσει έναν εκ των Ομάρ - Μαζουάκου- οι επιλογές με δεδομένη την ανετοιμότητα του Αλμπέρτο Μποτία και ότι οι Αυλωνίτης και Γούτας δεν είναι στις λύσεις της πρώτης γραμμής δεν ήταν και πολλές...
Ωστόσο ακόμα και έτσι έκανε τις διαφοροποιήσεις του στο ματς. Άλλαξε το 4-2-3-1 σε 4-3-3 και σε επίπεδο προσώπο έριξε στην... μάχη μετά από καιρό τους Φουστέρ και Τσόρι ενώ έδωσε ξανά χρόνο συμμετοχής στον ανεβασμένο Ερνάνι. Και παρά τις δεδομένες δυσκολίες κόντρα στον Αστέρα η νίκη και το 11 στα 11 ήρθε.
Ακόμα δοκίμασε μαζί στο ίδιο σχήμα τους Τσόρι και Φορτούνη, βγάζοντας τα συμπεράσματά του. Εξάλλου ο Μάρκο Σίλβα από την πρώτη στιγμή λειτουργεί στην διαχείρισή του αλά Ερνέστο Βαλβέρδε. Το rotation του δεν ξεπερνάει τους 16 - 17 παίκτες.
Και τώρα το Κύπελλο
Ο Ολυμπιακός δεν έχει χρόνο για ξεκούραση καθώς αρχίζει άμεσα προετοιμασία για το Κύπελλο. Εκεί ο Σίλβα θα κάνει αλλαγές όπως για παράδειγμα να είναι ξανά ο Καπίνο βασικός, ωστόσο επειδή το... πείραμα με τον Πλατανιά δεν στέφθηκε και με μεγάλη επιτυχία, λογικά δεν θα... ανοιχθεί το ίδιο και ας ήταν υποδεέστερος από τους Χανιώτες ο Παναιγιάλειος, ο επερχόμενος αντίπαλος των Πειραιωτών στο Αίγιο.
Για τον Σίλβα το Κύπελλο είναι εξίσου σημαντικό και θα προετοιμάσει τους παίκτες του για να κάνουν μία καλή εμφάνιση και να πάρουν την πρώτη τους νίκη στην φάση των ομίλων του φετινού θεσμού. Εξάλλου στόχος και φέτος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα