Λάθη έκανε , αλλά για την εικόνα δεν φταίει ο Στραματσόνι!

Λάθη έκανε , αλλά για την εικόνα δεν φταίει ο Στραματσόνι!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Λάθη έκανε , αλλά για την εικόνα δεν φταίει ο Στραματσόνι!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην "πρώτη" του Στραματσόνι , τα λάθη, που έκανε , το λάθος να του φορτωθούν οι ευθύνες για αυτή την ήττα και τι πρέπει να αλλάξει στη συνέχεια, αλλά μιλάει και για την έλλειψη διάθεσης και κινήτρου που έδειξαν οι παίκτες και για την πρώτη του Εσιέν.

Η εικόνα ήταν πολύ κακή. Νόμιζε κανείς, ότι έβλεπε τον Παναθηναϊκό(χωρίς ιδέες , εμπνεύσεις), που βλέπαμε σε αρκετά παιχνίδια πριν φύγει ο Αναστασίου και όχι τον Παναθηναϊκό του Στραματσόνι. Με λίγα λόγια ο Ιταλός δεν κατάφερε στο πρώτο του παιχνίδι να δώσει κάτι διαφορετικό στην ομάδα του και παρέταξε και ένα 4-4-2 χωρίς ακραίους, αφού ο Αντζαγκούν και ο Αμπέντ είναι παίκτες του άξονα. Και έβαλε και τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Πράνιτς σαν μπακ , που αρκετές φορές είχε χρησιμοποιήσει ο Αναστασίου και είχε δεχθεί σκληρή κριτική για αυτό. Με λίγα λόγια εμένα μου φάνηκε, ότι ο Στραματσόνι δεν θέλησε-για αρχή- να πάει σε πολλές αλλαγές παικτών σε σχέση με αυτούς, που εμπιστευόταν ο Αναστασίου. Το σίγουρο είναι ο Ιταλός ψάχνεται και θα ψάχνεται, διότι δεν υπάρχει ξένος προπονητής σε όλο τον κόσμο, που θα έρθει Νοέμβρη μήνα σε μία ομάδα και ξένη χώρα και μέσα σε 15 ημέρες θα καταφέρει να αλλάξει το παιχνίδι της ομάδας του και να δούμε άλλη εικόνα. Για αυτό όσοι λένε, ότι για αυτό, που είδαμε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή φταίει ο Στραματσόνι είναι εκτός πραγματικότητας.

Προσοχή δεν λέω, ότι ο Στραματσόνι δεν έκανε λάθη, ούτε λέω ότι ο Ιταλός θα πετύχει. Από την πρώτη στιγμή έγραψα, ότι ο ξένος τεχνικός που έρχεται στην Ελλάδα να δουλέψει μπορεί να αφήσει εποχή , αλλά μπορεί να φύγει αποτυχημένος μέσα σε λίγους μήνες. Είναι λαχείο. Αυτό που επιμένω, όμως, είναι ότι ο Στραματσόνι βρήκε σε μία ομάδα παίκτες, που δεν έχει επιλέξει αυτός και καλείται με παίκτες, που δεν έχει επιλέξει να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας προς το καλύτερο. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Δύσκολο μοιάζει και σίγουρα χρειάζεται λίγο χρόνο, που από την άλλη ο Στραματσόνι ξέρει, ότι δεν υπάρχει. Σίγουρα για όσα είδαμε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή ο Στραματσόνι έχει την μικρότερη ευθύνη από όλους στην ομάδα. Τώρα ήρθε δεν είναι δυνατόν δεν έχει λογική από το πρώτο παιχνίδι να τον βγάλουμε ….αχρηστο! Μπορεί να αποτύχει στο τέλος, αλλά από το πρώτο παιχνίδι να βγάλουμε συμπεράσματα είναι υπερβολή και δεν έχει ποδοσφαιρική λογική.

Αυτό που περιμένω να δω από τον Στραματσόνι στα επόμενα ματς είναι αν επιμείνει σε αυτό το 4-4-2 να βάλει στα άκρα Κλωναρίδη, Καλτσά, Ζέκα, Καρέλη, Λουντ, παίκτες, που μπορούν να παίξουν εκεί. Και φυσικά όταν η ομάδα χάνει να παίρνει πιο νωρίς τις αποφάσεις για αλλαγές και όχι όπως έκανε χθες στην αλλαγή του Κλωναρίδη στο 86.

Από την άλλη, όμως, στο Καυταντζόγλειο δεν είδα και από πλευράς παικτών την δίψα, την θέληση για νίκη, που είχαν οι αντίπαλοί τους. Και αυτό είναι ανησυχητικό, διότι έχουμε Νοέμβρη και όχι Απρίλη. Και δεν θέλει και πολύ με τέτοια εικόνα να τους πάρει η κάτω βόλτα στη συνέχεια και τα πράγματα να γίνουν ακόμα χειρότερα.

Οσο για την πρώτη του Εσιέν δεν την περίμενα καλύτερη. Είχε να παίξει από τον Μάρτιο μπάλα, ήταν μία ταχύτητα πίσω από τους άλλους παίκτες, ανασταλτικά είχε θέματα , αλλά στην δημιουργία κάποιες στιγμές έδειξε την ποιότητά του. Αν στη συνέχεια παίζει έτσι ο Εσιέν τότε σίγουρα δεν είναι αυτό, που περίμεναν όλοι όταν ήρθε το καλοκαίρι. Η ελπίδα είναι, ότι με τα παιχνίδια(αν δεν υπάρξει νέος τραυματισμός) θα ανεβάσει την απόδοσή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.